Nya lögner från Israel


Nu pågår det en massiv propagandakampanj från Israel och även Tony Blair deltar i den genom att lova ”sysselsättningsprojekt” till Västbanken.

I själva verket så är alltihopa inget annat än desinformation, Olmert är ingen fredsduva och det att israelerna ska frige 446 palestinska fångar är inget annat än bluff för att skyla det faktum att de redan har 10 000 palestinska fångar varav säkert hälften sitter fängslade utan vare sig rannsakan eller dom. Och det sedan många år.

Säkerligen finns det vissa som anser att detta är ett tecken på framsteg, jag tycker att det endast handlar om nya lögner på samma gamla tema. Annapolis betyder ingenting, möjligen blir det mötet den saken som för alltid gör Abbas omöjlig i alla palestiniers ögon.

DN: ”- Vi kommer att göra vad vi lovat göra, frysa bosättningarna, evakuera de (ett sextiotal) som upprättats utan regeringens tillstånd och vi kommer inte att göra några fler markbeslag, sade Olmert på måndagen.”

Israel har brutit praktiskt taget vartenda löfte palestinierna fått efter att britterna överlät ”ett land utan folk till ett folk utan land.”

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Källor: DN Rawia Morra om saken DN2

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik, Annapolis[/tags]


6 svar till “Nya lögner från Israel”

 1. Det är bara charader, vissa påstår att det är på riktigt, då har de nått målet. Stackars Palestina!

 2. Tony Blair har aldrig brytt sig om palestienierna . Han talar nu om att bygga industri områden för att sysselsätta palestinierna
  Tony Balir och Olmer är lika sinnade och bägge är krigsförbrytare
  Industri områden har funnits i Gaza tidigare men Israel bombade sönder allt även de privata fabriker och hävdat att de används för vapen tillvarkning
  Hur Industrin ska fungera när Israel bombar sönder vatten och elverken
  Hur ska palestinierna kunna sälja sina produkter när den rasistiska staten israel har total kontroll över gränserna
  Tony Blair bör först övertala Israel att ta bort alla avspärrningarna so att palestinierna kan röra på sig
  Israel och palestinierna har inte kommet överens om nånting inte ens en gemensam principdeklaration
  Blair agerar som vakthund åt Israel och kan inte öppna sin mun och kritisera sin herre i Israel
  Om det finns rättvisa i världen då skulle Blair och Olmert ställas inför rätta som krigsförbrytare

 3. ” Olmert är ingen fredsduva och det att israelerna ska frige 446 palestinska fångar är inget annat än bluff för att skyla det faktum att de redan har 10 000 palestinska fångar”

  Kan tänka att det börjar bli fullt!

 4. 38 palestinska kvinnor är sjuka och tappar håret i fängelset Hasharon därför att de tvingas dricka saltvatten!

  Dessutom , den tredej patienten på en vecka dog idag, en kvinna. Igår dog en nioåring, Amir al Yazegi och i lördags 21 Nael al-Kurdi.

 5. Palestinier;

  Tvålfabrikerna i Nablus som Israel höll på att förstöra är så gamla att ingen vet riktigt hur gamla de är. Där gjorde man tvål till ganska nygligen i stortsett på samma sätt som man först gjorde tvål.

  Hebron har familjer som ärvt sina hantverk från fader till son i många århundrade. Jag har hört om en familj som man vet har hållit på med keramik i 800 år. Skinn-hanteringen där och sko tillverkningen är nog bland den bästa i världen. Där allt är äkta och välgjort.

  Om Israel låter palestinierna vara, skulle de klara sig på att tillverka glas, krukor, keramik och ljus ¨så som de har gjort sedan Jesus gick runt där i sina sandaler.

  De behöver inga euroisraeliska fabriker som slår ut det som återstår av deras uråldriga kultur.

 6. Tja…det kanske är sant att Olmert släpper 446 fångar men eftersom Israel lär gripa några tusen till så är det ju ändå värdelöst.

  Stort tack för länkandet till bloggen, jinge. Stor kram!