NATO-officerare fångade i östra Aleppo

Igår kom två inte oväntade rapporter. Jag hörde själv i oktober från en mycket tillförlitlig syrisk kvinna vars far rest till släktingar i vänstra Aleppo att syriska officerare rapporterade att det fanns officerare från USA och Israel i östra Aleppo. De ledde strider där.NATO-officerare fångade i östra Aleppo Jag har översatt de dela av artikeln i 21st Century Wire som behandlar detta, men inte rapporterna om militantas brott mot vapenvilan.
aleppo-flyktingar-161214
Enligt två rapporter från Aleppo 16/12 tillfångatogs minst 10 Nato-officerare denna morgon i en bunker i östra Aleppo av syriska specialstyrkor.
Denna berättelse publicerades av Voltaire.net. Voltairenet
Enligt uppgifter av Damaskus-baserade syriska journalisten Said Hilal Alcharifi var de tillfångade NATO-befälen från flera medlemsländer, däribland USA, Frankrike, Tyskland och Turkiet, samt Israel. Här är hans rapport: ””Tack vare information upptäckte de syriska myndigheterna ett huvudkontor för högt uppsatta Nato-militärer i källaren i ett område i östra Aleppo och har fångat dem levande. Vissa namn har redan getts till syriska journalister, däribland jag själv. De är åtminstone från USA, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Israel, Turkiet, Saudiarabien, Marocko och Qatar. Mot bakgrund av deras nationaliteter och deras rang, kan jag försäkra att den syriska regeringen har en mycket viktig fångst, vilket möjliggör förhandlingar med de länder som har försökt att förstöra.”
Hittills har personerna i fråga identifierats som ”Nato”, även om det är osannolikt att de skulle bära Nato-symboler vid en hemlig operation.
nato-schengen
21WIRE har också fått obekräftade rapporter att militanta hade avfyrat en missil i Ramousa-området och sedan försökte utan framgång att få bilar ut ur östra Aleppo. Det är möjligt denna händelse kan vara relaterat till dagens rapporter om fångade västerländska agenter.
Om rapporterna är sanna, då detta skulle också innebära att både syriska och ryska myndigheter skulle ha ytterligare inflytande framöver i bilaterala förhandlingar med USA Coalition.
Men det är möjligt att en uppgörelse har träffats, om än bakom kulisserna, för återlämnande av infångade Nato agenter i utbyte mot andra eftergifter. Om rapport från östra Aleppo är korrekt, kan detta också bidra till att förklara det hysteriska beteendet av det amerikanska utrikesdepartementet och västerländska FN-tjänstemän som har krävt ”ett omedelbart eldupphör” – när 99% av östra Aleppo har redan befriats från syriska regeringsstyrkor.

I september föreslog många rapporter att en västerländsk kommandocentralen bakom terroristernas linjer hade valts ut och förstörts av en rysk missil 20/9. Professor Michel Chossudovsky skrev ”USA och dess allierade hade etablerat en militär operationscentral i Aleppo-regionen integrerad med underrättelsepersonal. Innan den förstördes var detta ”halvhemlig” anläggning som drivs av underrättelsepersonal från USA, Storbritannien, Israel, Turkiet, Saudiarabien och Qatar.”
Denna rapport har inte förnekats av USA-koalitionens källor. Michel Chossudovsky
Även en känd israelisk källa, The Times of Israel, har rapporterat om detta. Times of Israel

För den som har ägnat uppmärksamhet åt den syriska konflikten är Natos specialstyrkor eller ”entreprenörer” som arbetar tillsammans med ”rebeller” eller terrorist-soldater inne i Syrien oväntat. Ett flertal rapporter finns om brittiska soldater som hjälpt stridande grupper med utbildning, strategi och logistik. I juni 2016 uppgav The Telegraph att brittiska specialstyrkor hjälpte en rebellgrupp, ”med logistik, som att bygga försvar att göra bunkrarna säkra”.The Telegraph Andra rapporter, inklusive från Los Angeles Times Los Angeles Timesbeskrev CIA-operationer för att beväpna militanta, inklusive al-Nusra(al-Qaida i Syrien) som var en ledande terroristgrupp kraft laddning i östra Aleppo. Andra avslöjanden av amerikanska hemliga engagemang kommer från New York Times,New York Times och Wall Street Journal.Wall Street Journal

Kommentar:
Vi skrev i broschyren ”Vad händer i Syrien” 2013 (se bloggsidan) att ”Den brittiska tidningen Daily Star skrev 26/8 2012 i artikeln, “SAS jagar biologiska vapen” att “nästan 200 elittrupper (SAS och SBS trupper) i eller nära Syrien är på jakt efter massförstörelsevapen. Daily Star hävdar också att dessa elittrupper (SAS) åtföljs av personer från underrättelseorganisationerna MI6 och CIA, och av franska och amerikanska soldater. Detta har skett efter det att Obama uppgav att USA skulle ingripa militärt om Syrien så mycket som “flyttar dem (obekräftade massförstörelsevapen) på ett hotande sätt.” Kurder har låtit USA överta en flygbas de erövrat i Syrien. Enligt rapporter nyligen har USA sänt ytterligare 200 ”specialsoldater”, utöver de 300 som finns där, till Syrien. Detta är givetvis olagligt och innebär att USA gått i krig mot Syrien utan krigsförklaring. USA-flygbas och USA-soldater i Syrien

Jag citerar ur detta mitt blogginlägg ”Den 25 november 2015 meddelade syriska lokala samordningskommittéer att amerikanska officerare och soldater hade gått in i staden Kobane och att de 22 december hade inrätta en sambandscentral tillsammans med de syriska demokratiska styrkorna (SDF) i staden Mesrin i den norra delen av Aleppo-provinsen i ett försök att ta kontroll över Tishrin Dam. Den 26 december tog SDF kontroll över Tishrin Dam vid floden Eufrat på gränsen mellan Raqqa och Aleppo provinserna och över nästan ett dussin byar i de närliggande regionerna i norra Aleppo-provinsen.
Syria US trrops
Det är inte första gången det sker i Syrien. Den 8 januari 215 rapporterade den iranska nyhetsbyrån FARS att soldater från USA hade landsatts nordost om Aleppo-provinsen sedan de syriska demokratiska styrkorna (SDF) tagit full kontroll över ett område där från ISIS.http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941018000488
”De amerikanska trupperna har för närvarande kontroll över Tishrin Dam”, uppgav den arabiskspråkliga versionen av nyhetskanalen Deutsche Welle.

Köp boken ”Kriget mot Syrien” – och läs den!

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,

  12 comments for “NATO-officerare fångade i östra Aleppo

 1. Björn Nilsson
  17 december, 2016 at 17:21

  Jag har sett uppgifter under åratal om att utländska militärer eller underrättelseagenter fångats eller dödats i Syrien. Detta har aldrig vad jag vet bekräftats, så jag tycker det är lugnast att vänta tills det presenteras något handfast.

 2. Pavlos Xanthopoulos
  17 december, 2016 at 21:48

  Jag som kommer från ett land som invaderats bombats med även napalm av USA/England fastän vi var i allians med USA/England mot nazismen..
  Vet innerst att dessa pågått värre handlingar än det vi nu hör.

 3. Spännande
  17 december, 2016 at 23:26

  Tänk om den Syriens regeringen offentligör Nato-agenternas namn och bild!!!

  • 18 december, 2016 at 07:23

   Det kanske inte alla av deras allierade vill

 4. Martin Kullberg
  18 december, 2016 at 02:15

  Är skeptisk, det fanns gott om militanta i Aleppo som mer än gärna skulle halshugga en NATO-soldat. Att det fanns olika typer av agenter som tränats och utrustats i väst och skickats ned är känt sedan länge. Mest kända av dessa är givetvis diverse mediaaktivister, men det är rimligt att folk skickats ned för andra uppgifter, men att de skulle vara tydligt kopplade till NATO låter tämligen orimligt. ”Plausible deniability” finns hela vägen här.

  Ser vi hur ”military advisors” fungerar så kan man ju läsa Magda Gad, de fungerar mest som spotters för artilleri eller prickskyttar.

  Dessutom är jag skeptisk på att ryssarna hade låtit det gå till på detta vis, de spelar sina kort närmare bröstet och skulle aldrig paradera runt NATO-soldater i tidningen eller basunera ut det om det var sant. Rykten om det skulle de nog däremot inte ha några problem med.

 5. Patras Darsky
  18 december, 2016 at 09:39

  Officerare från väst/Israel och halshugga demokratin Saudi är infångade. Bland de Nato-officerare som ledde terroraktioner från en källare i östra Aleppo, finns amerikaner, Fransmän, Britter, Tyskar, Israeler, Turkar, Qatari, Saudier och Marockaner.

  David Scott Winer – USA
  David Shlomo Aram – Israel
  Mutaz Kanoğlu – Turkey
  Muhamad Tamimi – Qatar
  Muhamad Ahmad Assabian – Saudi
  Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi
  Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi
  Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi
  Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi
  Hamad Fahad Al Dousri – Saudi
  Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordan
  Qassem Saad Al Shamry – Saudi
  Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi
  Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Moroccan

  http://www.globalresearch.ca/breaking-at-least-14-us-coalition-military-officers-captured-by-syrian-forces-in-east-aleppo-bunker/5563177

  Vad ska aftonjlug hitta på nu då?

 6. 18 december, 2016 at 10:32

  Fick detta på mail. Ska kolla upp.
  [ Update 19:42 US EST: We have some confirmation on this from our own Syrian sources. The numbers are much higher than just the 14 names released by the Syrian MP via Facebook. That report of 14 officers might be a different group, as it had specific names. My report has only the numbers and nationalities…and the news that they were not really “captured” but were allowed out as part of a deal between all parties involved. You see the Moroccans are missing in these numbers.

  No. of American officers is 22
  British 16
  French 21
  Israeli 7
  Turkish 62

  The list of 14 names leaked by a Syrian MP are not the real names of those officers, they are cover names; it is standard practice to use a fake ID when serving in a secret op. This is a leak that MSM is ignoring, as they have about all stories of captured foreign officers in Syria. But then Syria has been quiet, also.

 7. 18 december, 2016 at 14:38

  Således var det ingen bra ide att försöka samverka med USA/NATO i kriget mot terrorismen.

 8. M
  19 december, 2016 at 00:14

  Åtta civilklädda NATO ”officerare” (en svensk bland dom) som hävdade vara OSCE gripna av separatister i Slavyansk/östra Ukraina (april 2014)

  Alleged OSCE Observers Held in Slavyansk by Pro-Russian Forces Are Active Duty NATO Military Officers Out of Uniform, Many from Geilenkirchen Intelligence Base Where Awacs Are Flown; Visit Was Sponsored by German Defense Ministry, Which Is Pressuring Osce To Keep Up Attempted Camouflage of Possible Spy Mission-or Worse

  http://tarpley.net/alleged-osce-observers-are-nato-officers/

Comments are closed.