Är Margot Wallström – offer för propaganda om Syrien


Den här artikeln publicerades för exakt ett år sedan. Den är ännu mer aktuell idag och jag stryker nu ett frågetecken som fanns i titeln för ett år sedan, (och tidsangivelsen i första meningen)

I DN fanns igår för exakt ett år sedan en lång intervju med utrikesminister Margot Wallström, där hon naturligt nog, uttalade sig om Syrien. Det var en blandad kompott.
Margot Wallström

Hon sade bland annat:
1. ”Alla måste förstå att det måste till en politisk lösning”. Kommentar: Instämmer
2. ”Fler och fler betonar att det är viktigt att inte förstöra samhällsstrukturer”. Kommentar: Instämmer
3. ”Hur ska man någonsin få legitimitet när den här regimen har bombat sin egen befolkning och använt kemiska vapen”.
Kommentar: Den syriska regeringen strider sedan 2011 mot olika rebellgrupper som sedan länge domineras av al-Qaidagrenen Al Nusra, och alltmer av ISIS. De består till stor del av utländska medborgare, bland andra vissa som tränats och fått stöd av USA och allierade. De är dessa som bombats. Det är väl känt att dessa rebeller försöker gömma sig som civila. Den stat som bombar sin egen befolkning är tveklöst Ukraina som får starkt stöd av Sverige. Vidare är det mycket starka belägg att rebellgrupper och inte den syriska regeringen har använt kemiska vapen. Turkiet tycks ha varit inbegripet i den kemiska attacken mot stadsdelen Ghouta utanför hösten 2013. Jag har i flera artiklar ingående analyserat denna fråga:

Kemiska attacken: Läs följande artiklar:
* 18/9 2013 ”Massakern i Ghouta i Syrien – falska videoinspelningar?” http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm
”Igår (17/9) publicerades också en rapport som hävdar att videoinspelningar, som presenterats av nunnan Agnes Mariam de la Croix om massakern skedde i Kalifornien före gasattacken. Den bör läsas av alla, lika kritiskt som när man läser artiklar i våra massmedia och lyssnar på uttalande av världens ledande statsmän. Denna preliminära rapport har tagits fram under ledning av presidenten i International Support Team for Mussalaha in Syria (ISTEAM), moder Agnes Mariam de la Croix.” (Bilden nedan).
Moder Agnes Mariam untitled

* 15/12 2013 ”Nytt om gasattacken i Syrien påvisar Obamas osanningar”. (http://jinge.se/allmant/nytt-om-gasattacken-i-syrien-pavisar-obamas-o-sanningar.htm)
* 10/4 2014 ”Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta (http://jinge.se/allmant/seymour-hersh-obama-stoppade-syrien-anfall-pa-grund-av-bevis-om-rebellerna-utforde-gasattacken-i-ghouta.htm)
* 13/4 2014 ”Seymour Hersh Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp” (http://jinge.se/allmant/seymour-hersh-hur-turkiet-planerade-gasattacken-i-syrien-med-usas-hjalp.htm)

Sammanfattning Från artikeln 18/9 2013

1. Oberoende kommission av FN, och kanske andra, är nödvändig för utredning av videoinspelningarna och barnens öden.
2. Utomstående källor har visat att kemiska vapen finns hos rebeller och sannolikt använts av dem i maj – inte av den syriska regeringen – FN-rapport.
3. Det är viktigt att genomföra den utredning som FN-observatörerna kallades att utföra av den syriska regeringen.
4. Den syriska regeringen har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt i nuvarande politiska, militära läge och med tanke på opinionen och massmedia.
5. Rebeller har allt att vinna på användning av kemiska vapen. De kan få ökat militärt stöd i ett alltmer pressat läge.
6. USA & Co har allt att vinna på att hävda och på olika sätt (minns Irak, Libyen och Kosovo mm) ”visa” att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp, då deras satsning på ”egna” rebeller väsentligen misslyckats.
7. Rebeller, och inte minst de al-Qaidaassocierade grupperna, stärks än mer vid ett angrepp av USA & Co på Syrien.
8. USA:s återkommande anklagelser mot Syriens regering om kemiska vapen är helt i linje med avsnittet ”desinformation” i USA-arméns manualer om ”unconventional warfare”.
9. Sätt även andra länders innehav av kemiska vapen under internationell kontroll och förstörelse. USA har använt kemiska vapen i Irak under och Israel i Gaza under 2000-talet.
10. Stoppa det långvariga militära stödet av USA & Co till rebeller, vilket stärker al-Qaida

* Utrikesminister Wallström tycks vara skrämmande okunnig om att en omfattande psykologisk krigföring och desinformation pågår!

Den 12/10 sa utrikesminister Wallström i en radiointervju att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Hon sade detta efter sedan EU:s utrikesministrar samma dag uttalat att Assad inte kan vara en del av en framtida lösning för Syrien. Det innebär att utrikesministrarna inte anser att Syriens befolkning själva ska få ta ställning till sin framtid.
* En anti-demokratisk, en kolonialistisk & imperialistisk syn.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5
Låt oss granska påståendet att Assad (Syriens regering) dödat 7 gånger fler civila än ISIS och liknande grupper. Jag hörde samma uppgift på CNN nyligen. Uppgiften avser hittillsvarande del av detta år och avser omkring 10 000 dödade – dvs 4 % av dem som dött under kriget. De kommer från ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR), som ären partisk och icke tillförlitlig organisation och från ”Syrian Network For Human Rights, som framstår som en mycket partisk organisation, då man läser dess hemsida (http://sn4hr.org/). Hur skiljer man ut icke-stridande ”civila” från stridande, civilklädda rebeller? Det är ofta en fördel för stridande rebeller att framstå som civila.
SOHR är ett litet kontor i ett samhälle utanför London, med nära band till regeringen i Storbritannien och till det Muslimska Brödraskapet. De har gjort beräkningar av dödsfall på osäkra uppgifter från bl.a. hörsägen, Youtube och Twittermeddelanden, åtminstone tidigare. Den sköts av Rami Abdul Rahman Vad vet vi om deras objektivitet och tillförlitligheten i SOHR:s uppgifter? Ingenting alls. Båda organisationerna får stöd av USA, Turkiet och/eller andra allierade (http://www.globalresearch.ca/spreading-false-information-eight-problems-with-amnestys-report-on-aleppo-syria/54495499).
Syrien - tunnbomber
”Syriska armens bränslebomber mot civila”.
Under 2014-2015 har påståtts att det syriska flygvapnet släpper ”barrel bombs” (tunnor som innehåller bränsle och granatsplitter) som påstås ha orsakat många dödsfall bland civila. Bra belägg för detta saknas. Robert Parry (2015) framhåller att sådana bomber skulle vara mycket mindre förödande än missilattacker, att inte tala om vapen av utarmat uran, napalm, vit fosfor och klusterbomber som använts av Washington. Men poängen är att demonisera motståndaren. Cui bono? Varför skulle Syriens armé lägga ned energi att döda civilbefolkningen, där de har stöd – enligt bl.a. NATO – än på att bekämpa ISIS, al-Nusra och liknande terroristgrupper?
Den flesta platserna där dessa påstådda bomber har släppts har varit i områden som sedan länge kontrolleras av sekteristiska islamistiska grupper: nordöstra Aleppo, Douma i nordöstra Damaskus och Raqqa (”ISIS huvustad”) i öster. Washington-baserade Human Rights Watch (med nära band till USA:s dominerande utrikespolitik tankesmedja, Council on Foreign Relations) har faktiskt publicerat en karta som visar detta. Så gott som alla dessa grupper som drabbats är internationellt förbjudna terroristorganisationer. Det är knappast förvånande att den syriska armén regelbundet bombar de väpnade grupperna i dessa områden.
Obama har hävdat att Assad fäller barrel bomb för att massakrera oskyldiga barn” (Obama i Mosendz 2015). Den kände journalisten Parry (2015) kallar detta för ”rå och vilseledande propaganda” och backas upp av Human Rights Watch, vars chef Kenneth Roth publicerat bilder av ödelagda Gaza och Kobane, och påstått att de visade Aleppo efter Assads bombningar. (MOA 2015; Interventioner Watch 2015). I själva verket visar dessa bilder resultaten av bombningar av Israel, USA och ISIS. Att återvinna gamla bilder och placera dem för att ge önskat budskap har blivit en rutin.
Obama hök untitled
Man kan ta större hänsyn av uppgifter från krigförande parter somgår mot deras eget intresse. År 2012 intervjuade västerländsk media tre befälhavare i Fria syriska armén (FSA) i Aleppo. De uppgav att de var hatade av lokalbefolkningen och att Syriens president hade störst stöd. En sade sa att president Assad hade ca ”70 procent” stöd (Bayoumy 2013) i den huvudsakligen sunnimuslimska staden. En andra sade att ”alla i lokalbefolkningen var lojala mot den kriminella Bashar” (Abouzeid 2012). En tredje sade att de är ”alla angivare … de hatar oss. De anklagar oss för destruktion” (Abdul-Ahad 2012). Även om detta är helt obekräftade uppgifter har de större intresse än egna krav. På liknande sätt, medan Natos regeringschefer påstod att Assad hade ”förlorat all legitimitet” visade en intern NATO-rapport att 70% av syrierna stödde presidenten, 20% var neutrala medan 10% stödde ”rebellerna” (World Tribune 2013. BIN 2013). Detta matchar ungefär resultatet av presidentvalet i juni 2014 presidentvalet, där al-Assad fått 65% stöd från alla röstberättigade, det vill säga 88,7% av rösterna från en 73,4% deltagande (Idea International 2015).
(Anders Romelsjö: Som jämförelse väljs presidenterna i USA med stöd av ungefär 30 % av de röstberättigade, då valdeltagandet brukar ligga på högst 60 % och då presidenten väljs med knapp majoritet).
Vem har störst stöd av landets befolkning – Assad eller Obama?
Syrienbroschyr framsida augusti 2013

* Tillägg
Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9


42 svar till “Är Margot Wallström – offer för propaganda om Syrien”

 1. Allt det som sker i Syrien, skedde i Irak och Libyen, mm, är i enlighet med Oded Yino planen från 1981 – den sionistiska planen att stycka Arabländerna i bitar. Det slutgiltiga målet för dessa avskyvärda zionister är att skapa ”Stor Israel” (Eretz Israel).
  Dock kommer de aldrig att lyckas. Apartheid och terrorstaten Israel kommer att gå till historien sopptipp.

  • Intressant att notera att signaturen ”Lömsk agenda” alltid tar tillfället i akt att sprida lögner om Israel så fort det ges tillfälle. Många gånger under andra signaturer men stilen och budskapet känns igen.
   När det gäller ”Oded Yinon Plan” så är detta ett falsarium i samma anda som Sions vises protokoll.

   • Även om sion vises protokoll skulle vara ett falsarium, så är det en intressant skrift i det att den i många partier beskriver en utveckling som man tydligt kan se i världen idag. Och då undrar man:

    * Var författaren synsk? Kunde se in i framtiden hur samhället skulle förändras och därmed skrev detta för att smutskasta sionisterna?
    *Är det bara en tillfällighet att den utveckling som för fattaren beskrivit verkligen ser ut att rullas ut idag.
    *Eller styrs världshändelserna från något maktcentrum, som driver världen i den riktning som beskrivs, och vilken makt är det då, om det inte är den som författaren påstår?

   • PNAC är inget falsarium och utgår från Yinon planen. Simon Vises Protocol påstås vara ett falsarium men av vad? Om det är någon som hittat på protokollet så har tiden ändå bevisat sanningen i det. Israeliska taktiken är att aldrig erkänna någonting negativt och hela tiden underminera alla sanningar med nya lögner och gärna misskreditera källor och personer och snart är det någon som lyckas trixa i genom en lagstiftning att det är förbjudet att framföra kritik av Israel det ses som hets mot folkgrupp eller antisemitism. Det har man lyckats med när det gäller förintelsen i 17 länder, trots att ny bevisning framkommit om saken får den inte presenteras och är inte giltig. En olaglig lag som strider mot de mänskliga rättigheterna om yttrandefrihet. Om den officiella versionen är sann så finns det ju ingen anledning att skydda sanningen med en olaglig lag. Well förvänta er inget erkännande om någonting från israeliska internet soldater.

  • Var inte så säker på Yinon-planen. (http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815)

   ”According to Mahdi Darius Nazemroaya in a 2011 Global Research article, The Yinon Plan was a continuation of Britain’s colonial design in the Middle East:

   “[The Yinon plan] is an Israeli strategic plan to ensure Israeli regional superiority. It insists and stipulates that Israel must reconfigure its geo-political environment through the balkanization of the surrounding Arab states into smaller and weaker states.

   Israeli strategists viewed Iraq as their biggest strategic challenge from an Arab state. This is why Iraq was outlined as the centerpiece to the balkanization of the Middle East and the Arab World. In Iraq, on the basis of the concepts of the Yinon Plan, Israeli strategists have called for the division of Iraq into a Kurdish state and two Arab states, one for Shiite Muslims and the other for Sunni Muslims. The first step towards establishing this was a war between Iraq and Iran, which the Yinon Plan discusses.

   The Atlantic, in 2008, and the U.S. military’s Armed Forces Journal, in 2006, both published widely circulated maps that closely followed the outline of the Yinon Plan. Aside from a divided Iraq, which the Biden Plan also calls for, the Yinon Plan calls for a divided Lebanon, Egypt, and Syria. The partitioning of Iran, Turkey, Somalia, and Pakistan also all fall into line with these views. The Yinon Plan also calls for dissolution in North Africa and forecasts it as starting from Egypt and then spilling over into Sudan, Libya, and the rest of the region.

   Greater Israel” requires the breaking up of the existing Arab states into small states.

   “The plan operates on two essential premises. To survive, Israel must 1) become an imperial regional power, and 2) must effect the division of the whole area into small states by the dissolution of all existing Arab states. Small here will depend on the ethnic or sectarian composition of each state. Consequently, the Zionist hope is that sectarian-based states become Israel’s satellites and, ironically, its source of moral legitimation… This is not a new idea, nor does it surface for the first time in Zionist strategic thinking. Indeed, fragmenting all Arab states into smaller units has been a recurrent theme.” (Yinon Plan, see below)

   Viewed in this context, the war on Syria and Iraq is part of the process of Israeli territorial expansion. Israeli intelligence working hand in glove with the US, Turkey, Saudi Arabia and NATO is directly supportive of the crusade directed against the so-called Islamic State (ISIS), which ultimately seeks to destroy both Syria and Iraq as nation states. ”

 2. En intressant intervju med en amerikansk politiker. Undrar hur ordergivningen i USA går till när det drar ihop sig. Både president och militär dribblades ju bort under 9/11. Och här fungerade praktiskt taget ingenting när Palme mördades. Länk från Nyhetsbanken.
  http://www.nyhetsbanken.info/news/view.asp?ID=2363

  ”Varför går Tulsi Gabbard mot strömmen ? Jo, hon har varit yrkesmilitär, har nyligen erhållit majors rang. Hon vet alltså mycket mer om det militära än sina medsystrar och hyser därför inga onödiga illusioner om kriget som en enkel genväg att lösa politiska kriser. En liten folkbildningsvideo som kan rekommenderas bland annat till samtliga nordiska länders regeringar.”

 3. Att ta Syrien har länge varit USAs plan. Vi behöver bara påminna oss om överbefälhavaren Wesley Clarks information i Democracy Now i en intervju med Amy Goodman, som berättade att han besökt Pentagon och en general dragit in honom i rummet och velat berätta vad gänget ”därupp” (Dick Cheney och de övriga kriminella) hade beslutat. 7 länder på fem år skulle de ta. Syrien nämndes i detta sammanhang. Agneta Norberg

  • Nu har ju USA tagit noll länder av de sju. Vad jag vet har man inte skaffat sig fler delstater. Eller vänta, det handlar ju så klart om att man tillsatt CIA-kuppade marionettregeringar i en massa länder. Tänkte inte på det!

   • USA fullföljer sina gamla, kända planer på att försöka destabilisera omkring 7 länder. Man vill inte besätta dem utan ha tillräcklig kontroll via vänliga regeringar. Det fick benämningen ”nykolonialism” för mer än 50 år sedan. Bland stater där våld används märks Irak, Libyen, Syrien och Afghanistan. Iran neutraliseras på annat sätt. Ukraina i Europa via statskupp mot demokratiskt vald president.

 4. När det stod klart att Wallström skulle bli utrikesminister skrev jag: ”Skönt också att vi slipper se Bildt-kopian Urban Ahlin som utrikesminister, men risken finns att Margot Wallström träder fram ur kulisserna för att fortsätta att föra EU:s talan från en ny plattform. Inte bra.”

  Nu i efterhand ser jag att det var naivt. Wallström har med råge fortsatt Bildts utrikespolitik plus en allmän ryggradlöshet. Jag ser henne som en företrädare för den socialdemokrati som har som övergripande mål att klamra sig fast vid makten. Till varje pris.

  • Agerar USA nu för att rädda ISIS? En inte helt långsökt tanke.
   boots-on-the-ground-inside-syria-the-pentagon-comes-to-the-rescue-of-the-islamic-state-isis

  • Agerar USA nu för att rädda ISIS? Ett inte helt osannolikt scenario, med tanke på USA historia.
   boots-on-the-ground-inside-syria-the-pentagon-comes-to-the-rescue-of-the-islamic-state-isis

 5. Wallström är ett offer för sin egen dumhet och ignorans! Allt det som propagandamakarna i USA hittar på upphöjs till sanning, trots att det mesta (allt?) motbevisas senare. Dock bryr sig Wallström inte om att kolla upp fakta, som lögnerna om gasen, barrel bombs m.m. Det värsta är att hon inte ens inser vilka de verkliga skurkarna är i Syrien trots bevisen som numera är stora som berg. Historiens dom mot denna obegåvade utrikesminister kommer att bli hård. Det finns en skillnad på henne och Carl Bildt och det var att Bildt var helt med på att fullgöra sin uppgift i USA:s ledband medan Wallström inte ens verkar fatta att hon blir förd bakom ljuset! Skrämmande..

 6. På ett sätt hoppas jag det är naivitet och ignorans, olydiga vasaller blir i allmänhet bestraffade, så det är väl bäst att backa upp lögnerna hur absurda de än blir. Och man ska inte tro att politiker som marknadsför sig själva med etiketten ”socialdemokrat” är någon garanti för att det inte finns någon dr strangelove i kulisserna.

  Titta bara på Blair:

  Tony Blair ber om ursäkt för Irak

  Man kan ju hoppas att han är ett avskräckande exempel för alla socialmoderater.

 7. Snälla vita vänstergubbar, sluta skriva överhuvudet på oss MENA – folk tack! Överväldigade majoriteten av Syrier hatar Assad & vill helst att han avgår. Han & Rysslands whitesupremacy imperialism är orsaken till att många har flytt.

  • Mycket talar för att Assad har starkt stöd i Syrien.
   1) Uppgifterna i artikeln
   2) Att Syrien kunnat stå emot den främst utländska aggressionen så väl.
   3) Att syrier börjar återvända hem, trots kriget
   4.) Uppgifter från syrier jag känner väl. Träffade 3 kvinnliga syrier som ofta besöker syrier – idag på eftermiddagen. Liksom andra syrier menar de att Assad har bra stöd av befolkningen, och att de flesta syrier i Sverige stödjer Assad. Möjligen framkommer inte detta. Med den allmänna demoniseringen av Assad är det socialt mest lämpligt att kritisera Assad – särskilt i positionen som flykting i främmande land.

  • Nu tar vi det lite lugnt med de här anklagelserna! Flyktingströmmarna kom i rörelse innan Ryssland gick in och började ge Damaskus flygunderstöd.

   F.ö. så flyr majoriteten av de interna syriska flyktingarna till regeringskontrollerade områden, bort från ISIS, bårt från FSA och de andra. De syrier som har flytt till t.ex. Sverige är lite mer splittrade, en del är för och en del är emot Assad. Min upplevelse efter att ha träffat massor med slumpvisa syrier, är att de flesta ändå sympatiserar med Assad – även här i Sverige, alltså! Har bara träffat på en enda som var emot. Men jag har också hört från en annan syrier som sympatiserar med Assad att opinionen här är mer delad. Men de är INTE delad i Syrien. Där flyr de flesta till omrpåden som kontrolleras av Assads styrkor.

  • ”Överväldigade majoriteten av Syrier hatar Assad & vill helst att han avgår. Han & Rysslands whitesupremacy imperialism är orsaken till att många har flytt.”

   Ja, ISIS är ju långt mer humana och toleranta så det blir nog bra.

   Hur Putin kan vara någon white supremacist med 90% stöd hos en befolkning betående av 12 olika etniska grupper kanske du kan förklara? Att många svenska nationalister stödjer Putin beror väl mest på att han har stake nog att bråka med den största producenten av krig och flykingkriser på jorden, USA.

  • Intressant kommentar med bakgrund av att Assad enligt undersökningar har ca 70% av den SYRISKA befolkningen bakom sig. Att många av de som kommit till Syrien från Irak, Afghanistan, Saudiarabien för IS-Khalifatets räkning m.m vill ha bort Assad hör ju till deras uppdrag. Men dessa invällare är ju inte syrier och det bevisas ju av att de flesta som numera dör på rebellsidan inte är syriska medborgare. Dana, du skulle kanske ta och ta reda på fakta innan du yttrar dig! Det här är ingen höger/vänster-fråga utan en fråga om hur imperiet och dess vasaller startar krig och elände i Mellanöstern. Syrien var ju ett land man flydde till innan den s.k arabiska våren som ju initierades av ”vita gubbar” i USA.

  • Assad är älskad av Syrien folk. Assad valdes av folket. Regeringen är legitim. USA; ISRAEL, Saudi Arabien, Turkiet i Syriens måste sluta beblanda sig i Syriens inre angelägenheter. Syriens öde ska bestämmas av Syriens folk. Ryssland blev inbjuden av den legitima folkvalda regeringen i Syrien. Ni andar – inklusive signaturen Dana – väck!!!!

 8. S regeringen följer helt M regeringens utrikespolitik, dvs USA politik i Syrien, Ukraina och mot Ryssland. En politik som stöds av NATO medias verklighetsbeskrivning eller lögn om verkligheten. Det sovande folket vet inte bättre än senaste propagandan och det vakna folket har ingen makt att göra någonting mer än att skriva kommentarer på alternativa bloggar.

   • Beundrar Robert Parry. En sanningssökare som bekämpas av makten. Det är lögn producenterna som tjänar pengar, karriär, priser. Parry har lyckats överleva hyfsat väl och pris från alternativa källor har han fått.

    90% av USAs media ägs av fem stora bolag och att de skulle granska sig själva eller andra på något annat sätt än vad som är fördelaktigt för dem själva är naivt att tro. Det finns ingen fri press i USA och mig veterligen inte någon annanstans heller i nämnvärd omfattning. Så den viktigaste förutsättningen för en fungerande demokrati finns helt enkelt inte. Makten kontrollerar media och tvättar våra hjärnor dagligen med maktens vilja.

 9. Jabhat al-Nusra, Al Qaeda med andra ord, verkar vara de som höll på att förlora kontrollen över området och behövde flygstöd ”the region, which is a key transfer point for arms moving between Syria and Lebanon”.

  Israel vill skära av leveranser av avancerade vapen till hizbollah och jag antar att hizbollah och de iranska styrkorna är det största hotet mot ISIS på marken.

  ”Israel hjälper ISIS och Al Qaeda med flygunderstöd” borde det stå i våra tidningar, men det kan man ju glömma. Läget är lite som när SAAB tryckte på för att skicka JAS för att hjälpa Al Qaeda störta Khaddafi.
  ”SAAB hjälper Al Qaeda med statskupp i Libyen” borde det stått då.

  Jag antar att folk som bara läser våra vanliga dagstidningar blir totalt förvirrade över vem som är ’onda’ och ’goda’ i denna röra.

 10. I en intervju har FN:s generalsekreterare Ban Ki-Mon gett uttryck för demokratiska tankegångar om Syrien
  (http://www.washingtonsblog.com/2015/10/ban-ki-moon-condemns-the-american-stand-on-syria-endorses-putins.html)
  Ban Ki-Moon Condemns the American Stand on Syria, Endorses Putin’s

  Posted on October 31, 2015 by Eric Zuesse.

  In an interview with Spanish newspapers that was published October 31st, U.N. Secretary General Ban Ki-Moon condemned U.S. President Barack Obama’s demand that Syrian President Bashar al-Assad be removed from office, and Moon said: “The future of Assad must be determined by the Syrian people.”

  Here is the entire quotation: “The future of President Assad must be decided by the Syrian people. Now, I do not want to interfere in the process of Vienna, but I think it is totally unfair and unreasonable that the fate of a person [diplomatese here for: U.S. President Barack Obama’s demand that Assad be removed from the Presidency of Syria] to paralyze all this political negotiation. This is not acceptable. It’s not fair. The Syrian government insists that Assad should be part of the transition. Many Western countries oppose the Syrian government’s position. Meanwhile, we lost years. 250,000 people have been killed. There are 13 million refugees or internally displaced. Over 50% of hospitals, schools and infrastructure has been destroyed in Syria. You must not lose more time. This crisis goes beyond Syria, beyond the region. It affects Europe. It is a global crisis.”

 11. Aleppo kommer snart att bli befriat från ohyran ISIS. Det kommer att bli dystra miner från Tel Aviv, Washington, Ryad & London, och Ankara. Lögn packet – MSM (svenska och västerländska) och false flag kåren ”rättsaktivister” kommer att sjunga i falsett om ”civila dödades” etc.

 12. Varför invaderas Syrien av terrorister? Den som vill verkligen veta kan lyssna på följande video med Dr. Tim Anderson (en forskare med integritet och inte en propagandist som allehanda dussin-experter som tränger mediarummet i Sverige och i Väst)

  https://www.youtube.com/watch?v=LF21hR0PgbQ

 13. Hon får väl epost på sin privata epostadress från andra utrikesministrars privata epostadresser.

 14. T o m Löfven har väl till slut insett att Wallström är oduglig som utrikesminister…det är väl därför hon nu ska hålla sig inrikes och försöka lappa ihop det snabbt krympande S-partiet i landet i stället. Detta kommer hon inte att lyckas med för såren efter det närmast skandalösa sparkandet av Juholt som Stockholmsfalangen av S stod bakom har gjort partiet splittrat. Löfven själv vägrar inse att han är en stor del av problemet för S precis som den närmast nyliberala falangen inom partiet som tillsatte honom. S enda chans är att röja bort smygborgarna och skaffa en ledning som värnar svenska folket och dess oberoende/alliansfrihet framför EU/USA:s intressen. För det som hänt är ju att gamla socialdemokrater, vänsterpartister, moderater m.m väljer SD framför dessa partier pga den förda misslyckade migrations och utrikespolitiken. SD är ju givetvis med dessa f.d S,V,M väljare i majoritet inget rasistparti utan den lilla kärnan främlingsfientliga som startade partiet är sedan länge i minoritet. Detta vet man naturligtvis om i 7-klövern men man tror sig kunna bekämpa SD med floskler i stället för att föra en politik som attraherar väljarna tillbaka. S enda chans är ju att åter bli det gamla parti som värnade Sverige och dess medborgare oavsett ursprung och föra en invandringspolitik som är hanterbar samtidigt som man borde agera brobyggare mellan öst och väst i stället för att vara en patetisk USA-lakej och framförallt skippa Nato innan det är för sent. Att lämna det sjunkande skeppet EU är ett första steg och att starta ett försvarssamarbete med Finland som har sin militär intakt skulle betydligt lugna ner situationen i Östersjöområdet. Visst, det är inte lika flashigt att åka till Helsingfors för stats och försvarsministern på möte i stället för Bryssel eller Washington men Sverige är att litet land i utkanten av världen och lär så förbli trots alla floskler om den humanitära ”stormakten” som ska finansieras av skattebetalarna.

 15. En lång intervju på en timme och tio minuter med en av de ledande auktoriteterna gällande kriget mot den syriska staten, professor Tim Anderson från Australien. Borde läggas ut direkt av SVT, men det lär inte ske. Borde även ses av Stefan Löfven, men han lär hänvisa till tidsbrist. Det finns tid till att äta middag i Vita Huset men inte tid till att låta sig informeras. Ett informerat beslut efter att ha sett intervjun vore att lägga om den svenska politiken 180 grader, men därtill saknas både mod och vision.

 16. Ha tålamod med Wallström! Betänk att fulmeda som allt valboskap läser ägs av intressen med tvivelaktiga lojaliteter! Den som vågade ta upp detta ämne, nämligen Olof Palme, är mördad. ”Du är vilseledd av massmedia”, sade han när Wilhelm Moberg pekade på en tidningsartikel från DN i TV. Ett hårt slag för både Moberg som trott på fulmedia hela sitt liv, men ett hårt slag även för den lögnaktiga fulmedian. När folket ratar denna fulmedia har Wallström chansen att vända kappan efter en ny vind. Just nu kämpar sossarna. De störtdyker val efter val. Fe har panik. De kan i detta läge inte förstå att de måste överge fulmedia och måste tala ärligt till folket genom nya kanaler. Panik gör att man blir korkad.