Israeliska nynazister gripna


Nu publicerar båda morgontidningarna artiklar som berättar att man i Israel gripit ett antal nynazister, judar som är israeliska medborgare.


SvD:
”Israelisk polis har gripit åtta nynazister – alla israeliska medborgare, meddelade polis på söndagen.

– Det är svårt att tro att folk som sympatiserar med den nazistiska ideologin kan existera i Israel, men det är ett faktum, sade Revital Almog, chef för polisutredningen, i radio på söndagen.”

För oss som följt sionisternas bloggar både i Israel och här hemma i Sverige är det dock ingen överraskning. Många kallar dem, lätt ironiskt, för ”Nationalsionister” med en klar anspelning på nazismen, och dess brott mot mänskligheten. Dessvärre finns det grund för den kritik staten Israel får. Man har inte levt upp till en enda av FN:s resolutioner, man struntar i Haag-domstolen och nonchalerar Genèvekonventionen. Man har över 3000 palestinier fängslade utan vare sig rannsakan eller dom, och man utsätter dessa för tortyr, allt allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna.

Bilden här till höger, förställande Ehud Olmert i Naziuniform är bara en i raden av karikatyrer, fejkade bilder och andra anspelningar på den sortens nationalism som är den förhärskande i Israel. Den amerikanska ex-presidenten Jimmy Carter har i sin bok förklarat att Israel är en apartheidstat eftersom man behandlar palestinierna som tredje klassens medborgare.

De som dristar sig att kritisera landet blir snabbt liknade vid ”Aryan Nation, KKK, Hamas, Hezbollah och andra fanatiska och rasistiska grupper” eller så avfärdas de som varande ”antisemiter”. Judar som kritiserar Israel blir på samma sätt förklarade för att vara ”själv-
hatande judar” något som på det personliga planet måste drabba dessa väldigt hårt.

Tyvärr är bilden här ett resultat av den extrema polarisering som all debatt om Mellanöstern drabbas av. Men dessvärre så är det en bra illustration på hur alltfler uppfattar staten Israel och dess agerande. Många har väntat länge på att man ska uppvisa någon slags fredsvilja, andra väntar fortfarande och många verkar anse att man väntar på något som aldrig kommer.


Den här bilden på Olmert hittade jag på nätet idag

I Israels regering sitter fascister som Avigdor Lieberman, det är då inte så mycket att undra över att grupper av tvättäkta nazister frodas i landet. Beklagligt givetvis, men antagligen rätt så naturligt även om polischefen Revital Almog inte tycks anse det.

Källor: DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Genevekonventionen, Israel, Mellanösternkonflikten, IDF, Illegala kombattanter, Mänskliga rättigheter, Palestina, Politik, Hamas, Nazism, Nationalsocialism, Politik[/tags]