Hatbrott mot Fredrick Federley

Stureplanscenterns främsta affischnamn, Fredrick Federley, har fått ett antal slag av okända utanför en korvkiosk. Orsaken var enligt hans egen berättelse att han är homosexuell.

Han berättar för SvD: ”- Det hjälpte kanske när jag sade att det kunde bli värre konsekvenser eftersom det var en riksdagsledamot som han slog. Att det skulle bli mer debatt av det, säger Fredrick Federley.”

Det tvivlar jag på. De som är tillräckligt homofoba för att handgripligen ge sig på homosexuella har normalt en politisk uppfattning som ligger så långt utanför riksdagen att det snarare är ett sätt att utsätta sig för en ännu större risk tror jag. Under alla omständigheter så visar det här att neander-
talarnas gener ännu finns i oss, i alla fall i vissa.

Det finns många saker man kan irritera sig på Federley för, att han gillar killar mer än tjejer är inte en av dessa. Det är hans ensak till skillnad från diverse debaclen med salladsbarer och annat. Men de dumheterna kommer sig av politiska ställningstaganden och försök till opinionsbildning, sådant ska man inte få stryk för.

Det finns dock en fördel med att just Federley drabbats. För hur många tidningar hade skrivit om någon ”Nisse Hult från Hökarängen” hade utsatts för ett hatbrott för att han hörde till ngn HBT-grupp?

DN 2 SvD HD

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Stureplanscentern, Federley, Hatbrott, Salladsbar, Politik, HBT, Homofobi, Högerrextremister[/tags]

  26 comments for “Hatbrott mot Fredrick Federley

 1. Daniel
  10 december, 2007 at 19:16

  Om Federley behandlas som vanligt folk och inte som riskdagsman, så blir det nedlagt inom några dagar. Jag har varit med om tre slagsmål (faktiskt på spårvagnar alla tre ggr) och första gången smällde jag till killen så att det visslade i huvudet på honom. Andra gången så polisanmälde jag det istället för att försvara mig, och då lades det ner, trots vittnen, videoinspelning och att polisen kom till platsen och förhörde både mig och angriparna. Tredje gången så kom angriparens kompis till försvar, för han ville inte förstöra kvällen med att tillbringa tiden hos polisen. Så hoppas att fallet läggs ner för han ska inte särbehandlas. Vad har dom att gå på.

 2. Eva
  10 december, 2007 at 19:40

  Det är för djävligt att HBT-människor ska riskera att råka ut för sådant!

 3. Christer W
  10 december, 2007 at 19:46

  De kanske spöade upp honom för att han är allianspolitikern Fredrik Federly. Det är ju han som påstår att det var för att han är homosexuell.

 4. 10 december, 2007 at 19:51

  Ja så kanske det är… :-)

  Fast egentligen ska inte ens centerpartister ha smörj. Det räcker med all däng de kommer att åka på i valet. För efter det så måste Fredrick skaffa sig ett RIKTIGT arbete. Möjligen kan han bre mackor på en salladsbar. Lite annorlunda mackor än på Stureplan… :)

 5. Sara G skriver
  10 december, 2007 at 19:56

  Federly har gett ordet ”stryktäck” ett ansikte, men inte ens för de ska någon ha rätt att slå på honom. Fel och fult!!!

 6. Leo
  10 december, 2007 at 20:08

  Noterbart..
  Uppgiften kommer från Fredrick F själv som RINgT till Expressens reporter och rapporterat ”händelsen”..
  Han uppger själv att han inte brytt sig om att polisanmäla händelsen..
  Med Fredrick F:s ”meritlista” skulle det inte förvåna mig ett dugg om händelsen i fråga ”konstuerats” i Fredricks huvud för att det inte skrivits om honom i tidningarna på flera dagar..

 7. Christer W
  10 december, 2007 at 20:17

  Det kan inte ha varit något riktigt däng ändå, inte det minsta lilla blåmärke eller fläskläpp enligt honom själv i SvD. För övrigt spå kan han ju inte heller uppge något signalement på förövarna.
  Som misshandel verkar det ha varit rena silkesvantarna på, så jag tvivlar på att det har hänt överhuvudtaget.
  Onekligen får jag en historia med silvertape i minnet och en efterföljande utredning som lades ner.

 8. mL
  10 december, 2007 at 22:07

  Vilken fin blå fond som Fredrick är placerad mot på bilden, den kanske klär honom mer än Centerns salladsgröna färg.

 9. 10 december, 2007 at 22:09

  Det är jag som tyckte att han behövde piffas upp mL!!

 10. Hans
  11 december, 2007 at 00:09

  Än en gång förminskar Jinge extremhögern. På Federleys blogg står det att läsa att ”när vi beställer maten gör de klart för oss att vi är äckliga och ett hot mot Sverige. De menar också att killen i korvkiosken som nyss serverat dem mat är ett hot mot Sverige. Han är ju blatte. Därför ska vi bögar ha stryk”.

  Det där med ”ett hot mot Sverige” är ju som hämtat från ett flygblad från Svenska motståndsrörelsen, Nationalsocialistisk front eller Nationaldemokraterna. De ”unga killarna” som slog till Federley var inte influerade av i första hand alkohol, utan nazistisk ideologi.

  Såna typer blir det fler och fler av, kanske har det aldrig varit så många av dem i det här landet sedan Hitler var i livet.

 11. Erik
  11 december, 2007 at 00:56

  ”Det kan inte ha varit något riktigt däng ändå…”

  Hur har Christer W mage att sita hemma vid sin dator och förminska denna allvarliga händelse? Det kan väl inte vara så simpelt och barnsligt att det beror på Federleys politiska färg?

  Och dessutom insinuerar Christer att Fredrick Federley skulle ha hittat på denna händelse. Undrar egentligen varför detta får stå kvar?

 12. 11 december, 2007 at 01:21

  Vad menar du Erik?

  Ska han inte har rätt att tycka och tro vad han vill?

  Är du liberal eller??

 13. mL
  11 december, 2007 at 01:26

  Man kan väl inte förminska ett vanligt korvkiosksbråk mer än det redan är. Händelsen är ju knappast särskilt utstickande från vad som sker i var och varannan korvkiosk på lördagskvällarna. Att det skulle röra sig om en stor hotbild i form av organiserade högerextremister (som först angriper en korvgubbe och sen en förbipasserande) låter lite… långsökt.

 14. 11 december, 2007 at 05:17

  :)

  Din blog har blivit riktigt underhållande Jinge. Rätt många smarta, kvicka och roliga människor har hittat hit.

  Och så en och annan som förtjänar ett riktigt elakt svar! Och så hojtar man, jah, där satt den! :)

  Igår var det nog rekord på riktigt goda skratt för min del!

 15. 11 december, 2007 at 06:40

  ”Under alla omständigheter så visar det här att neandertalarnas gener ännu finns i oss, i alla fall i vissa.”
  Jag tror nog mer på miljö än arv… Eller är det kört för vissa? Är det bara att förvara dem bakom lås och bom så att de inte skadar någon? Har du råkat anamma nyliberalernas trygghetssnack, Jinge?

 16. 11 december, 2007 at 06:55

  Nädå Desdic (ids inte förstöka stava längre)

  Det är bara ett anat sätt att uttrycka att homofoberna är ena riktiga jävla nötter…

 17. Kurt
  11 december, 2007 at 06:58

  När berusade personer bråkar i kön till ett näringsställe så brukar det vara hopplöst att i efterhand reda ut vem som startat bråket. Så om det inte finns kamerabilder så är det nog en uppenbar risk att båda parter kan anses vara skyldiga.

  Att sedan Fredrick försökte hota med sin riksdagsstatus är väl inte förvånade.

 18. Aida
  11 december, 2007 at 07:41

  Jag är extremt benägen att hålla med Leo, #6.

  Ett fyllebråk förvandlas med Federlyteknik till en riksangelägenhet. Plötsligt har vi fått en korvmartyr på halsen.

 19. 11 december, 2007 at 08:36

  Hur som helst så måste det bli ett slut på det här slagsmålsbeteendet.

  Ingen ska behövs få spö för att man står i kön till korvkiosken. Hur man gör – jag vet inte. Spöar upp slagskämparna kanske?

 20. Pingback: Daniel
 21. Gustav
  11 december, 2007 at 09:11

  Det är typisk slaskargumentation som förs här. Visst kan man diskutera det viktiga i händelsen, men det är pinsamt tydligt att ett helt gäng här försöker misstänkliggöra, förminska eller förneka händelsen ENBART för att de inte gillar Federley som person och/eller hans politiska profil. Väx upp för fasen! Det finns en hel del ämnen som spänner över alla partigränser och det är ytterst infantilt att bete sig som ett flertal gjort ovan.

  Visst kan det vara uppdiktat, även om det vore underligt, men det är väl inte den första tanke som man drabbas av när man hör om en misshandel? Fruktansvärt pinsamma människor som börjar direkt med personangrepp här…

 22. Leo
  11 december, 2007 at 10:13

  Gustav. Att det hela på det ena eller andra sättet skulle vara uppdiktat eller förvanskat är exakt den första tanke jag kommer på när en uppgift kommer från denne skojare.. Om det sedan är hans eget skapade problem eller ett problem som jag och flera som kommenterat ”den ev. händelsen” här har kan man diskutera.

 23. Gustav
  11 december, 2007 at 10:40

  Vilka grunder finns egentligen för att se Federley som skojare eller lögnare? Visst, man kan misstycka till hans politiska verksamhet och hans PR-aktiviteter kring denna, men att förfalska och ljuga är ju inte vad han är känd för direkt. Jag tycker att folk borde hyfsa sin debattstil här. Mycket gnäll, skäll och namecalling är det.

  Dessutom är det väl rätt troligt att en slipad kampanjare som han inte skulle ta den enorma risken att bli bortgjord som ett avslöjat uppdiktat överfall skulle medföra? Allrahelst med allt snack om sd-överfallet för ett tag sedan.

 24. Christer W
  11 december, 2007 at 11:30

  Erik, jag har blivit överfallen och misshandlad och vet att även lätt våld ger en del märken och skavanker. För att lätta hudrodnader och mindre skrapmärken ska uppstå räcker det med ganska mnilt våld.
  Det som jag tycker är märkligt är att Federly inte uppsöker akuten för en visuell kontroll av kroppsskador och en undersökning av balans och syn, hjärnskakning är inte att leka med. En dokumentation av hälsostatusen är ju viktig om det skulle bli senare men av händelsen.
  När han skriver om att att han har ont i huvudet och käken och samtidigt inte kan uppvisa några skador så är det någonting som inte stämmer
  Det var det som fick mig att fundera över hans agerande var när jag läste om det på hans blogg, där reaktion i inläggen utmynnar i kravet att han ska anmäla är så starka.
  Därför väntar jag med spänning på vittnens om styrker hans berättelse om vad som hände.
  Har han inga som styrker sin utsago så kan inte jag se det som annat än att han har målat in sig i ett hörn.

 25. mL
  11 december, 2007 at 12:56

  Jag dokumenterade mina skador själv med kamera efter en rejäl omgång när jag också hade lyckats bli en korvmartyr för några år sedan. Det var det som vart min räddning i en ord mot ord situation.

Comments are closed.