FLYGBLADSMALL – Stöd Syriens kamp för frihet och oberoende mot Väst-stödd terrorism!

Nedan en bra text till flygblad 15/4 om Syrien från Björn Backengård i Göteborg. Han delar ut det i Göteborg och möts av intresse. Här är länk till en sida där flygbladet kan hämtas som pdf-fil. Den som hämtar kan sedan kopiera på hemmaplan. Folkrättsbevakningen
(Mellanrum till länken ovan är understreck.)

Den 14 april anföll USA, Storbritannien och Frankrike Syrien.
De påstår att anfallet var svar på användning av kemiska vapen.
Syriens regering har inte använt kemiska vapen.
USA, Storbritannien och Frankrike bluffar.

Nytt omfattande angrepp
Tidigt på morgonen den 14 april sände USA, Storbritannien och Frankrike mot mål i Syrien 103 missiler. 71 av dessa förstördes av det syriska försvaret.
Anfallet motiverades som ett svar på att Syriens regering påstods ha använt kemiska stridsmedel den 7 april i staden Douma.
Syrien håller på att vinna kriget, och det är omöjligt att man skulle använda kemiska stridsmedel och dra på sig omvärldens kritik.

Syrien har stått emot trycket
Våren 2011 förekom demonstrationer i Syrien. De har kallats ”fredliga demonstrationer”, men där fanns beväpnade terrorister som sköt poliser för att starta våld och kaos. Det var så kriget började. Det kallas ibland ”inbördeskrig” men var ett maskerat angrepp utifrån.
Det är inte islamister som ligger bakom kriget i Syrien. De har utnyttjats av dem som verkligen ligger bakom.
USA, Nato och Israel har försökt besegra Syrien med krig genom ombud. Soldater och vapen fördes in från bland andra Turkiet och Libyen. Finansiering gick bland annat genom USA:s marionett Saudiarabien. Sårade terrorister har behandlats på israeliska sjukhus. Syrien blev dock den plats där krigsmakarna misslyckades och körde fast.
Det är Syriens folk, dess väpnade styrkor och regering som till ett högt pris har stått emot trycket från Väst.
Fördöm anfallet!
Ett möte med FN:s säkerhetsråd sammankallades samma dag. Där ville Ryssland att ett uttalande skulle antas, vilket bland annat uppmanade USA och dess allierade att
omedelbart och utan dröjsmål upphöra med aggressionen mot [Syrien] och avstå från ytterligare aggressiva handlingar i strid med internationell rätt och FN-stadgan.
Uttalandet röstades ned, och Sverige röstade tyvärr emot uttalandet.
Lästips

tim-anderson

Det smutsiga kriget mot Syrien


Tim Anderson, lektor i politisk ekonomi vid University of Sidney, Australien.

Oktoberförlaget

Om kemiska stridsmedel har använts, så är det terrorister som har gjort det för att sedan skylla på regeringen och därefter ge Väst en motivering för anfall. Det är inte ens säkert att det har förekommit kemiska stridsmedel. Videor som har spridits, och som påstås visa angrepp med kemiska stridsmedel, är tvivelaktiga.
Väst håller på att förlora kriget mot Syrien. Anfallet den 14 april visar kanske att de tror att en utvidgning av kriget kan vara en framkomlig väg.

  1 comment for “FLYGBLADSMALL – Stöd Syriens kamp för frihet och oberoende mot Väst-stödd terrorism!

 1. 26 april, 2018 at 07:25

  Jag fick just ett mail från Björn Backengård, vilket värmde.

  ”Hej

  Jag delar ut flygblad om Syrien på stan. Se artikel på bloggen 17 april.

  Vill bara berätta att i dag var det en som tog ett flygblad och samtidigt berättade att han kände till om Syrien och vad som pågår. Han brukade nämligen besöka ”jinge”.

  Hälsningar

  Björn Backengård”

Comments are closed.