Federley lurade alla


När de borgerliga nejsägarna bytte sitt nej till ett jaså så lurade de alla. FRA-lagen kommer att genomföras precis så som avsett med några små kosmetiska ändringar.

Det blir kanske en grupp på Datainspektionen som ska utöva tillsyn, och möjligen någon extra parlamentariskt tillsatt grupp. Men alla vet att det är helt omöjligt att få någon insyn i underrättelseverksamhet om inte verksam-
heten i sig lägger alla korten på bordet. Och
– det gör inte organisationer som i sig är hemliga.

Men andra ord så blev alla lurade av Federleys hulkande i riksdagen igår, högerregeringen kommer att genomföra lagen precis så som man tänkt. De löften om förbättrad kontroll över FRA och att de kommer att värna mer om den personliga integriteten är till intet förpliktigande utan vi ska lita på – en statlig myndighet och några riksdagsmän.

Vi är lurade, och Federley är den som lurades mest.

DN123456 SvD123 AB12345 Svensson it

Läs oxo Godhetens och den politiska korrekthetens apostel – Fredrick Federley!

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Fredrick Federley, Anne Johansson, Högerpartierna, Högeralliansen, Riksdagen, Skendebatt, Skenbeslut, Politikerförakt, Demokrati, Muhammedaner, Islam, Kriget mot Terrorismen, USA, Homeland Security, Patriot Act, Bodströmsamhället, Socialdemokraterna, Politik[/tags]


45 svar till “Federley lurade alla”

 1. Den här utveckling med en återremiss var ju bara att förvänta sig antydde jag i ett tidigare inlägg. Inte ett dugg förvånade alls, som jag ser det.
  Återremiss borde ju dessutom i första hand gått till justieutskottet. inte försvarsutskottet beroende på frågans karaktär. Detta att den går till försvarsutskottet visar på att planerna är fortfarande att FRA-lagen ska drivas igenom.

  Jag anser inte att varken jag eller andra blev lurade av Federly, snarare är det de som inte förstår partiernas makt över de enskilda ledamöterna som lurade sig själva. Därför det ändå starkt av dem att driva fram en återremiss, trots att jag anser att den är betydelselös för den fortsatta handläggningen.

  För att få starkare och förhoppningsvis kunnigare och mera kritiska politiker så måste personvalet utvecklas, nuvarande system med valberedningar och ett kryss gynnar och förstärker ja-sägarna i respektive parti.
  Därför bör väljarna gradera sin valsedel själv. I dagens läge skulle det förmodligen betyda att politiker såsom Reinfeldt och Olofsson skulle få mycket få personröster i ett val idag

 2. Det vore ju bra om någon kunde skjutsa dit Fredric Federleys mamma när det åter är dags för omröstning, så att han inte glömmer sina åtaganden.

 3. Federley har inte försökt lura någon. Han har gjort betydligt mer än de flesta andra och pressen på honom ovanifrån har varit fruktansvärd. Det är lätt för utomstående att skrika hysteriska slagord mot honom men de som gör det är bara hycklare eftersom det är alla de andra ledamöterna som verkligen förtjänar det – särskilt de som haft en personlig valplattform som de sedan glömde när regeringen sade ”hoppa på ett ben”.

  En viktig del i Federleys beslut är att han tror att någon slags FRA-lag kommer att införas även om denna fälls – och att den FRA-lag som annars skulle införas med mycket stor sannolikhet skulle vara betydligt sämre än denna. Det är inte en helt orimlig slutsats med tanke på att denna lag faktiskt är sossarnas idé och att sossarna bara låter bli att rösta för denna lag eftersom de vill låta skiten fastna på de borgerliga. Sossarnas närvaro och deltagande under FRA-debatten i riksdagen var fullkomligt patetiskt. Hade lagen fällts så hade det antagligen blivit S+M(+fler) som drivit igenom den istället, kanske efter någon händelse i världen eller i Sverige som skulle få dem att blåsa upp lagen ännu mer.

  Federley var inte bara en idealist – han var också en realist. Han såg ingen trovärdig möjlighet att undvika FRA-lagen och gjorde därför vad han kunde för att istället minimera skadan.

  Jag säger inte att jag tycker att Federley fattade rätt beslut.
  Federley var dock en av de få som faktiskt stod upp för integriteten. Han förtjänar heder för det han gjorde och för att han försökte, inte skam för att han inte förmådde leva upp till förväntningarna.
  Skammen hör mer hemma hos de fullständiga svikarna, samt pådrivarna av lagen, än hos dem som försökte resa sig mot hela sitt partis tyngd och försökte göra en skillnad.

 4. Ska vi gissa på att frågan bordläggs till imorgon och att den röstas igenom under morgondagen med väsentligt färre närvarande riksdagsmän ?

  @ Kurt: Lysande idé, vi kanske skulle kunna skramla till en bulle åt hans morsa ?

 5. Jag tror att Federleys vånda var ärlig och inte spelad. Däremot var det avslutande teaterstycket ihop med Tolgfors riktigt dålig respekt för folkets både vilja och intellegens.

  Om det här går illa och FRA-lagen går igenom tycker jag i alla fall inte att det är primärt Fredrick och Annie som ska lastas för det, utan allianspartierna, deras riksdagsgrupper och gruppledarna som utövat hård press.

 6. Federley måste vara fruktansvärt naiv om han låter regeringsföreträdare torka sina tårar med löften om en bättre personlig integritet. Det är ju JUST DET som den där lagen tar kål på, den personliga integriteten. Han måste vara en av de mest barnsliga riksdagsmännen genom tiderna.

  Nu klarar sig lagen OCH Federley. Tänk vad jävla svikna många kommer att bli, alla svikna av bloggaren Federley. :-(

  Hans försvarare här bortser ifrån att han hade kunnat välja att rösta NEJ!

 7. Nisse:

  Eftersom kall-brytare ändå förmodligen åter kommer att råna Handelsbanken, så gör det ju inget om jag också passar på att göra det innan?

  FRA-Fredric kan nog ge upp sin politiska karriär, och sin civila karriär har han ju redan kört i konkurs.

 8. Vill Sossarna ha något så får de oftast det förr eller senare.
  Om FRA-lagen inte går igenom idag så går den igenom någon annan gång; måhända i annan form och under annat namn.
  Det är ju trots allt så pass illa att det enda parti som fördömmer lagen till 100% är Miljöpartiet…

  Att Alliansen tagit lagen till sig är egentligen bara konstigt – de får ta smällen för den och det är ett verktyg som förr eller senare hamnar i Sossarnas händer.

 9. Alla som röstar ja till det här förslaget, med eller utan kosmetiska förändringar, ska hållas personligt ansvariga för sina beslut. FFs teater är bara obehaglig, det här snacket om partipiska och press är bara trams. Det absolut värsta som kan hända om man trotsar partipiskan är att man om 2 år måste lämna ett välbetalt jobb och att man sedan bara har ett år på sig (med 80% av sin lön) att hitta ett annat jobb. Vill vi verkligen ha ett parlament bestående av människor som är beredda att sälja alla sina principer för 53000 kr i månaden.

 10. Ja, rösta för fan JA! Framledes börjar jag följdaktligen all min kommunikation via kabel med : Usama. Terror. Al-Qaida. Mulla Omar. Attentat. Revolt. Anarki. Fängsla Bush. ..Kan vi ses 12:30 för lunch?
  (för säkerhets skull också signera)
  M.v.h / Jihad.
  Förövrigt är det kanske dags att sluta gnälla på Kina då vi med råge tagit ledningen i kampen om att förtrycka de egna medborgarnas fri/ och mänskliga rättigheter.

 11. Inte blev jag lurad. Jag begrep faktiskt redan innan det hade hänt.

  Det är tur att nån är med i svängarna och att ni andra börjar förstå sent omsider.

 12. @Anders_S:

  Jag visste att du skulle få luft nu oxo… :-) Men jag kunde inte fortsätta att driva min linje, den var tyvärr fel… :-/

 13. Hmm… så får Sverige väl skylla sig självt. Att man ens tillåter detta. Hade detta varit i Frankrike hade bilar brunnit, bönderna hade blockerat innerstan med sinatraktorer och ett jävla liv…. vanliga medelsvensson böjer sig fram och har redan knäppt ned byxorna.

  Två namn har jag lärt mig att avsky, Karl Sigfrid och gråtproppen Federley.

  Skamligt.

  I övrigt följer jag din blogg. Bra jobbat!

 14. @Thomas:
  Folket får det parlament som folket röstar fram…

  @Kurt:
  Jag förstår inte vad det är du försöker få sagt. Det verkar iaf inte ha något med mitt inlägg att göra.
  För övrigt lär Federley och Annie få många röster i valet av centerpartiets valsedel; deras politiska karriärer är knappast körda.

  Jag kommer f.ö. att rösta borgerligt i nästa val, dels för att personkryssa Karl Sigfrid och dels för att de borgerliga plus de gröna bl.a. vill införa en författningsdomstol (något som vänsterpartiet är starkt emot och sossarna inte heller verkar stödja). En författningsdomstol är vårt enda realistiska hopp mot FRA:s överlevnad – endast miljöpartiet (och möjligtvis vänsterpartiet samt det marginella piratpartiet) lär göra FRA:s avskaffande till en valfråga, samtidigt som sossarna egentligen vill ha kvar FRA och dessutom motsätter sig en författningsdomstol som kan se till att grundlagen faktiskt följs.

  Lite ironiskt faktiskt att Ohly m.fl. till vänster skriker högt om grundlagsbrott när de samtidigt är de största motståndarna till att faktiskt göra något åt grundlagarnas mesighet… eller att förstärka inslaget av personval, som bidrog till att några ledamöter faktiskt förmådde stå upp (om inte rakryggat så åtminstone lite hukat), eftersom den olydnad mot partiet och den lojalitet mot de personliga väljarna som vänsterpartiet hyllar hos andra är något de absolut inte vill riskera se i sin egen riksdagsgrupp – där ska Partiets Gemensamma Vilja råda.

  Den svenska demokratin har verkligen blivit ett val mellan pest och kolera…

 15. Det som jag tror är bakgrunden till FRA,s agerande är en något som hände i MÖ.
  Hizbollas seger över israel. H använde sig av mobiler och nätet i striderna mot israel, och segrade.
  Detta har inte gett FRA, Must och en del politiker någon ro utan snarare skräck.
  Vad dessa inte inser är att tekniken användes i realtid och mindre i förberedelserna för vad som skulle komma.
  Därför är FRA,s tanke om att lagra all elektronisk trafik ett idiotiskt hugskott eftersom teknikens verkliga användbarhet ligger i realtid.

 16. @Nisse:

  Jag är personligen övertygad om att Federley åker ur riksdagen 2010. Detta svek glömmer inte nyliberalerna…

 17. Ja vilken jäkla förrädare. Personkryssad av folket för sin integritet, fy fan. Låt oss aldrig glömma detta och låt oss aldrig sluta ropa om det. Vilken besvikelse!

 18. Betryggande omformuleringar och tillägg, nu känns det bra igen.

  Var är Mary förresten ?

 19. Bah, som vanligt är det väl så att de borgeliga och sossarna springer USA:s ärenden i det här fallet. FRA-lagen är ogenomtänkt ur Svenskt perspektiv sett, den drivs genom på ett sådant sätt som en Svensk politiker aldrig skulle göra, för i så fall hade vi först haft en utredning, sedan en krisgrupp med yterliggare utredning samt ett gäng utvärderingar, allt det här hade tagit minst ett år eller två. Men eftersom jänkare inte kan tänka Svenskt, så lyser det genom allt. Av 47 krav till EU har USA fått genom 43 när det gäller deras s.k. terroristbekämpning, märk väl, att usa INTE ens ligger i europa. Dessutom så kan regeringen säga vad den vill, det bryter mot de grundläggande fri och rättigheterna i alla fall, något Sverige undertecknade 1947 och har struntar i totalt i.
  Nej, det är kryptering och scrambling som gäller, och för att visa det meningslösa i lagen, skicka 500 väderleksrapporter / minuten, krypterat givetvis, till regering, myndigheter och allt vad det nu är och ha ärenderaden märkt: Anonym information om Al Qaida – Så kommer hela skiten att braka samman när den inte ens går att dekryptera trots våra lagar och bortslösade dataresurser :-)

 20. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
  :-( Fredrick ”Stasi” Federley :-(
  :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

 21. @Jinge: Typ Mary karamelltant ja, jag hade nog varit en smula intresserad av att få en förklaring till varför moderaterna trots allt får anses ha handlat precis rätt under rådande betingelser. Det brukar bli så pedagogiskt så att till och med jag fattar.

 22. Christer W,

  Mobiler, mail och annat var exakt vad Hizbullah INTE använde!

  Det sa ju Hassan Nasrallah själv!

  De använde sin egna telenät och typ jungeltrumma! Tunnelsystem, åsnor och annat!

  Det är orsaken till deras seger!

  Det redovisade Nasrallah i ett tvåtimmar långt tal när han förklarade varför de skulle ”hugga av den handen” som rör deras gamla kommunikations” nät.

  Än idag, trots att flera veckor har gått, har Siniora inte bildat regering. En av stötestenarna är att oppositionen krävt att få kommunikations ocht teledepartementet. I så fall skulle oppositionen skydda motståndsrörelsens kommunikationsnät och få inblick i alla andra privata nät som Hariri har byggt i landet, sådanan som är så avancerade att de bygger på fiberteknik och annat. Till skillnad från Hizbullahs kopparnät, gamla farbröder och halta åsnor…

 23. Piratpartiet in i riksdagen nästa val, tack. Skulle behövas att Rick kan ställa sig i talarstolen och fälla omkull alla andra politiker, om det inte är för sent nu.

 24. Rawia, under själva striderna så användes mobiler och annan snabb teknik i frontlinjen eftersom i det läget är snabbheten i kommunikationerna mycket viktig. Du kanske inte noterade att jag skrev ”och mindre i förberedelserna för vad som skulle komma.” Det du beskriver och som jag antydde skedde innan eftersom det var säkrare och därmed svårare för t.ex. israels säkerhetstjänst att upptäcka.

  Vad Hassan Nasrallah själv säger tar jag med en nypa salt, i hans tal finns två viktiga inslag, att både informera och desinformera.
  Han gör givetvis som vietnameserna gjorde, anpassad propaganda. T.ex. visade vietnameserna att deras transportsystem byggde på överlastade cyklar. Granatbeskjutning med hjälp av ihopskarvade cykelslangar och en bunt människor som spände dem och sköt i vägen handgranat. Verkligheten var ett väl utbyggt nät av transportvägar för bilar och effektiva granatkastar.Men propagandanbilden var effektiv.

  Det med eget telenät är inte så märkligt eftersom det är en vanlig militär lösning, det intressanta är att us och israel utövar påtryckningar på att libanon ska tvinga H ta bort sitt telenät.
  Som kuriosa kan nämnas att i sverige hade vi tidigare minst 3 telenät, televerket, sj och försvaret hade var sitt, hur det är i dag vet jag inte.
  Det här var egentligen ovidkommande i debatten om FRA, men min tanke var att visa på ett av skälen till FRA,s agerande och var de kan finna hotbilder för att stärka sin egen ställning.

 25. Jo, Christer W, Det hade nog haft betydelse om inte mobiltrafiken inte var det enda som man lyssnar efter och bevakar. Om inte mobilmaster är det första som slås ut i krig och även elförsörjningen.

  Det var precis det som skedde i kriget 2006. Mobilmaster så långt bort som till syriska gränsen i norr bombades. Elförsörjningen är det första israelerna slår ut, ALLTID.

  Kopparnätet var det som var avgörande i Libanon. Och att det fanns folk som ville slåss.

  Men självklart hänger allt samman. Det som hände och händer i Libanon idag är bara baksidan av samma mynt.

 26. Christer W, det var just att Hizbollah inte använde sig av de metoder du nämnde som orsakade den senaste krisen i Libanon. Att Hizbollah använde ett helt eget kommunikationsnät som *inte* gick att avlyssna. Att mobiler *inte* användes. Det är inte bara Nasrallah som fastslagit detta. Det är USA. Det är den israeliska armén och säkerhetstjänsten. Det är det libanesiska parlamentet.

  Endast du säger motsatsen.

  Vietnameserna använde sig förövrigt av cyklar och mopeder i stor utsträckning i striderna mot fransmännen. Även där vägnätet inte var uppbyggt ordentligt. Det var exempelvis detta som orsakade förlusten vid Dien Bien Phu.

 27. Nisse, Karl Sigfrid vek sig han också, vilken kille att personkryssa. Vi fick också se vad man får när man personkryssar nån, hulk gråt och underkastelse under partilinjen.

  Tyvärr är det väl många moderatröstare som kommer att göra som du, personlig integritet är ju jätteviktigt men om man röstar på nåt av de två riksdagspartier som kämpar för det så riskerar man ju att få högre skatt och ”Erst kommt das Fressen und dann kommt die Moral”.

 28. Vet inte om ni har hört Ekot med en intervju med Federley idag.
  Det är ”Goddag Yxskaft”-varning på samtalet.
  Han jämför lagen med att åka bil och sitta i häktet.

 29. Hampus, vilka var mest involverade i vietnam, us.
  tror du att vietnam drog stridsvagnar och bränsle på cyklar fram till saigon.

  När det gäller mobilmaster så är det en teknik som går att dölja och kan drivas med batteribackup. Kopparnätet kräver en helt annan strömförsörjning hela vägen, även i det finns en batteribackup men effektförlusterna i kopparnätet gör att det oftast håller bara någon timme efter strömavbrott.
  Men vad jag pekade på var att i frontlinjen kom mobilerna till nytta genom att de är billigare och lättare handha än ren radiokommunikation.

 30. Känner mig mycket besviken på skådespelet i Sveriges Riksdag. Vem tror Riksdagsledamöterna att dom lurar?

 31. Nu passar dom på att rösta igenom FRA-lagen mitt under EM-matchen mellan Sverige och Ryssland!!
  När dom vet att uppmärksamheten är som minst och morgondagens förstasidor i tidningarna kommer upptas av matchbilder istället för FRA-demonstranter!!=(

 32. @Hanna; Ja, det är så det brukar gå till, storhelger eller matcher är tacksamma när knöliga beslut ska köras genom maskineriet. Det var rätt förutsägbart.

  Nu kunde vi ju lämpligen ta reda på och offentliggöra vilka som röstade för och vilka som var utkvittade eller frånvarande av annan orsak.

 33. Jaha, och DÄR gjorde nu Sveriges regering ett absolut självmål. och som en Hanna skrev här, när folk tittar på idiotboll, sorry, fotboll, där det engagerar mer än integritet och frihet. Vore inte folk så förbaskat fega och dopade av all sport, så skulle det vara annorlunda. Men, eftersom vår kära stat älskar idioter, så sänder man ju sport på alla tillgängliga kanaler så fort något viktigt skall fram. Jag har allt via VPN och krypterad mail, liskom MSN och och SMS är krypterat, mina servrar ligger INTE i Sverige längre, allt ligger någon annanstans. Och jag har egen mailserver, webserver, newsserver, det enda jag dessvärre INTE har är bredbandet via egen satellitkanal, vilket skall införskaffas så fort det bara går. Sverige har knallat in i stenåldern och diktaturens tecken, jag knallar ut i frihet och under protest för att mitt eget land tyvärr har blivit fascistiskt. Det finns absolut INGET som rättfärdigar denna ”lag”, INGET! Det fanns en gång en man som sade att hellre så får en skyldig slippa undan än att 1000 oskyldiga åker dit, han ”dödde” hastigt och lustigt för detta uttalandet och det kommer att bli samma sak här om man opponerar sig. Ett land som så lättvindligt skippar rättigheter för sin egen paranoia kan man bara komma undan på ett sätt – Genom revolution och folkstyre (För att, som i alla andra fall sönderfallas av korruption, maktmissbruk och sedan ersättas av exakt samma sak c:a 100 år senare) :-) Cirkeln sluts, som alltid :-)

 34. Det här var ju väntat. Jag visste även om det blev en återremiss att man skulle rösta ja.

  Vilka huvuden kommer rulla till nästa val?
  Jag hoppas folk kommer rösta med förstånd nästa gång. Det här är väl knappast någon ”normal” persons önskan om samhälle och ideologi man vill följa?

  Ytterligare noteringar för att krydda extra.

  Vi skattebetalare kommer få dela på notan, för att få våra egna privatliv överkörda.

  Tro inte att ”ni” inte kommer bli registrerade, ”alla” kommer falla dit, vilket är nödvändigt, därför att man ska ha en ärlig chans att kunna haffa några ”terrorister”.

  Tack

 35. Hanna:
  ”Nu passar dom på att rösta igenom FRA-lagen mitt under EM-matchen mellan Sverige och Ryssland!!”

  ja och tillråga på allt så förlorade vi ju,
  så detta var inte en vanlig myra som pissade utan en riktigt elak pissmyra. :)

 36. Orsaken till att sverige förlorade var att spelarna kände sig övervakade av storebror.
  Och så oroar de sig över att FRA ska avslöja alla sidosprång. ;)

  P.S. Stäng av webkameran när ni går till sängs, ni vet ju inte till vem FRA säljer filmen.

 37. Var det inte en kriminalkommisarie på 60-talet i Stockholm som sade:” Man kan dela in Sveriges befolkning i två kategorier, häktade och ännu ej häktade”? – Kontentan av FRA-lagen är ju att ALLA är misstänkta vilket strider mot EU:s lagar om presumtion. Alltså, är lagen ogiltig och skall rivas upp. En folkomröstning är det enda som skulle kunna rädda den HÄR regeringen. Visserligen blir det väl samma sak som med kärnkraftsomröstningen där 65 % röstade nej, det blev ju kärnkraft i alla fall, men åtminstone fick ju folk säga sitt. Dessutom var väl det 67 stycken som inte ens var närvarande vid röstningen gällande FRA-lagen? En 4:e del – bara DET borde ju göra att lagen INTE äger giltighet! Och om dessa 67 inte sköter sitt jobb, varför ens betala för att folk som inte är på jobbet? Vi hade kunnat ta in 67 pensionärer, arbetslösa, sjuka, a-lagare och studenter för att rösta när dessa politiker inte är där, och varenda normal människa hade ju röstad nej, med andra ord, sunt förnuft hade fått råda istället för yrkespolitiker som bara har EN sak framför sig, nämligen hur dom själva skall kunna tjäna på lagarna som inte gäller vanliga människor. ta bara statsministerfasonerna, om man har pension får man INTE jobba, vilket alla fd statministrar gör, dessutom får dom ju efter 2 perioder också två livstidspensioner – vilken annan pensionär som helst hade fått pensionen indragen om han hade tjänat så mycket som en krona på extra-arbete!
  Enligt politikerna skall vi alla vara jämlika, det är bara det att dom är lite mer jämlika än vi! Nej, dags att sätta stopp för maktmissbruket – men då måste också alla hjälpas åt! Var är NI när detta gäller? JAG vet var jag är, nämligen i det första ledet.