De norska blockadbrytarna i Ship to Gaza har kommit hem


Lars Drake, som varit kapten på Ship to Gaza rapporterar: Synapze
De norska blockadbrytarna har kommit hem ”NRK har publicerat en bra artikel om den israeliska kapningen av den norska fiskebåten och välkomnandet av besättningen på Gardermoen. Kapten Herman Reksten intervjuas och pekar på de uppenbara brotten mot internationell rätt Israel gjort sig skyldigt till när de ägnar sig åt piratverksamhet på internationellt vatten. Han är utbildad kapten och kan internationell lag vad gäller sjöfart. Jag lärde känna Herman som en mycket fin ung man när jag själv var kapten på den stora svenska segelbåten Freedom på vår gemensamma segling mellan Köpenhamn och Amsterdam. Han är ett föredöme. Idag förväntas Charlie Andreasson och Divina Levrini landa på Arlanda. De kommer att mottas som hjältar med palestinska flaggor.

Facebook video
Ship-to-Gaza
Freedom är på väg och kan komma att utsättas för israelisk piratverksamhet när som helst.

Israel vill inte att fakta ska spridas – det är nog därför de som fortfarande hålls i fängelse är journalister från Al Jazeera.” NRK
i Andra om: , ,, ,
, , , , ,


3 svar till “De norska blockadbrytarna i Ship to Gaza har kommit hem”

  1. Jag fick för mig att kolla temperaturen på några olika platser som det brukar talas om här. Högst temperatur var i Mosul där dagstemperaturen varierar mellan 40-45 grader. Hur orka kriga i sådan värme?
    Inte så jättelångt därifrån ligger Israels huvudstad Jerusalem. Där var temperaturen ungefär som hos oss eller till och med något svalare. Upptill tjugo graders skillnad mot Mosul. Ofattbart!
    Moskva i Ryssland har temperaturer i stort sett lika Sverige. Spaniens huvudstad Madrid är väldigt varm med uppemot 40 grader.

    I Sverige tror jag värmen kulminerat nu. Det ser ut som vi går mot svalare väder nu men fortsatt högsommartemperaturer.

    I staden Gaza på Gazaremsan är det också varmt. Lite varmare än hos oss.

  2. Pirat Regimen härjat fritt. Den anser sig vara över alla internationella lagar, avtal och konventioner. För dess vidkommande är de människor som den fängslar efter sett att ha olagligen kapat deras skepp inget mer än goyim, d v s mindre värda typer som pirat regimen kan hantera hur den vill (fängsla, misshandla, avvisa, svartmåla, mm). Det som är anmärkningsvärt är att en hel värld står liksom förlamat inför denna regims kriminella fasoner. Det är besynnerligt att en regim med en yta mindre än Småland och en befolkning på 8 miljoner har skrämd en hel värld med miljarder människor till tystnad. Detta är den mycket egendomliga tillståndet som inte bara Palestinier men en hel värld befinner sig i.