Bloggarnas bästa val?


Idag presenterar IDG sin vana trogen SM i Webbhotell för år 2008. Testerna verkar väl genomtänkta och precis som vanligt är jag nyfiken på vad ett vettigt alternativ för en blogg skulle kosta.

Det finns ett flertal webbhotell som passar bloggar, men det är inte lika många som passar plånböcker. Mina egna krav, något som skiljer sig från IDG:s kriterier, är 1) Redundans 2) Lågt pris 3) Fri trafik. När man försöker ta del av den PDF som IDG presenterar så blir det en hel del scrollande. Orsaken är att man inte har varje rads sidrubrik mer än på sidan ett av filen, men det går att lista ut ändå.

Crystone.se, One.com, Surftown.se och Webbhotell.spray.se är de alternativen som ligger närmast till hands för bloggare eftersom dessa normalt inte har några inkomster från sin lilla hobby. Cliche.se är bortvalt eftersom de i testen visat sig ha dålig support. De fyra som jag själv fastnat för har dock en oroande egenhet. De har inte definierat hur stor trafikvolym de tillåter. Det är givetvis inget problem för 99 procent av bloggarna, men för vissa kan det komma som en obehaglig överraskning om de råkar driva populära sidor.

Jag minns att Bloggtoppen.se tidigare låg på ett webbhotell som helt enkelt -klippte linan- när de insåg hur mycket trafik den genererade, enligt uppgift helt utan att kommunicera med innehavaren dessutom. Numera ligger blogg-
toppen på Webtime.com, samma webbhotell som min egen blogg. Dessvärre har Webtajm haft vissa problem med redundans och en brandvägg som strular, men den byts vilken dag som helst.

Visserligen kostar det lite mer än de exempel jag tar upp ovan, men de har en klar fördel
– Personlig service och support, att det dess-


Nu vet du var du ska klaga om bloggen inte syns :-)

utom är fri trafik gör knappast ont det heller. (Nej, jag får inte rabatt även fastän jag skriver snällt..) Med andra ord handlar inte detta om dold text-
reklam, påpekas bara på förekommen anledning s.a.s…

Jag länkar till det resultat som IDG redovisar i sin PDF, men läs också artikeln om du funderar på att skaffa ett nytt webbhotell.

IDG:s artikel // IDG:s testresultat // Webtajm.com

Andra om , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Blogg, Webbhotell, Redundans, Backup, Support, Service, Trafik, Pris, Internet, IDG, Test, Säkerhet, Brandvägg[/tags]


10 svar till “Bloggarnas bästa val?”

  1. One.com används för SP:s bloggar och sajter. Trafikmängden verkar inte vara nåt problem. Men deras servar är slöa (framförallt är det MySQL-databaserna som verkar krångla och slöa ner det hela) och servicen ibland mycket långsam. Men billigt är det och duger mycket väl för den normale bloggaren.

    Själv använder jag fsdata och det fungerar fantastiskt bra. De har inte fritt trafikflöde, men det är inget som helst problem för trafiken till min sajt att få plats inom det som de tillåter utan att man måste betala mer. Servicen är snabb och och bra (utom en gång, då låg min blogg nere i ett par timmar på grund av ett serverproblem hos dem). Men normalt fungerar det utmärkt.

  2. Kurt: Jag vet inte, det är IDG:s val. F.ö. är väl Surftown och One utrikiska?

    Anders: Jag vet inte hur mycket mer trafik jag har, men jag använder definitivt FLER bilder än du vilket givetvis är en försvårande omständighet. Iofs kan man lägga dem på en annan server, men har man redan en himla bunt så blir det bökigt att konvertera alla bildadresser.

    Men när jag läser IDG:s test så fastnar jag mest för One av ngn anledning, kruxet för min del är att jag har support mellan 08.00 och 24.00 varje dag, samt att man svarar på diverse korkade frågor utan att sucka så det hörs… :-)

  3. Jag använder One som webhotell och jag tycker det fungerar bra. Lite problem med att de är så stora. Jag vill ju använda ex curl för att läsa in diverse saker och de vill ju inte gärna gå in och fixa enstaka kunders önskemål. Men på det hela taget är jag nöjd. Trots att det segar lite ibland. De kör ju servrarna på Debian Linux och det gör mig extra lojal

  4. Jag kör från servrar som står i New Jersey. Det har fungerat väldigt bra för mig de senaste 5 åren med alla olika webplatser jag är involverade i. Men redundans och kontroll av funktioner var viktigast för mig, inte support. Om man inte är beroende av supporten finns det många intressant alternativ främst I USA.

  5. Jag har inte kunnat se din blogg från jobbet på ett halvår snart nu. Är det din webbyrå så är det knappast positivt. Eller?

  6. Nej jag vet Mats. Hade du lyckats förmå din PC-guru att uppgradera XP och IE6 så hade du inte haft några problem. Nu ska det ske byte av brandvägg i nästa vecka så vi får hoppar att problemet löses då. Men du kan ändå behöva tömma cashe på din jobb-IE…