Bara mobboffer gör Aliya


Igår var jag och fikade med en israelisk ung man som jag känner. Han berättade för mig att man i Israel är lite oroliga för dem som gör Aliya ((judar som utnyttjar rätten att flytta till Israel. Används även av konvertiter)) eftersom de nästan undantagslöst är mobboffer.

Han avsåg dem som kom från Västeuropa i första hand, andra kan komma av de mest skiftande skäl. Det är en iakttagelse som jag själv gjort också. Han sade att man skrivit om det i israeliska tidningar men jag har inte hittat något på nätet trots att jag sökt. Vad jag däremot hittade när jag surfade runt var Hampus Motbilder, men i ärlighetens namn så läser jag ändå den bloggen varje dag.

Hampus: ”Den israeliska tidningen Haaretz skriver om de religiösa judarnas ovana att spotta på kristna. En präst i den grekisk orthodoxa kyrkan vevade ner rutan då en äldre herre i kippa knackade på den. När fönstret kom ned spottade mannen honom direkt i ansiktet. ”

Haaretz: ”Prästen föredrog att inte göra en anmälan hos polisen och berättade för en bekant att han var van vid att bli spottad på av judar. Många av Jerusalems präster får utstå trakasserier av denna sort. För de mesta ignorerar de det, men ibland kan de inte göra det.”

Det är utomordentligt märkligt att en religiös sekt som Livets Ord vurmar så för Israel. Judarna ser ofta ner på kristna, och som Haaretz berättar – spottar på dem. Själv är jag ju ateist men skulle säkerligen gälla för att vara kristen om jag besökte Israel. Skulle någon spotta på mig därför så skulle det vara slut med att kalla mig själv för en fridsam man. Men det är inte bara Livets Ord som vurmar för Israel, Knutbysekten är väl en av de mest ökända grupperingarna som tror att de skulle välkomnas i landet.

Nu håller f.ö. Israel på att lagstifta om att behålla de pengar de stulit av palestinierna. Frågan har varit uppe i Knesset och ska dit en gång till innan de kan göra stjälandet ”lagligt”. Min israeliske bekant berättade att många israeler som har internationellt gångbara utbildningar söker sig allt oftare från landet samtidigt som det är de sämre utbildade som gör Aliya i allt högre utsträckning. Han själv ska flytta till Kanada med sin familj när det projekt han nu sysslar med är över eftersom han har släkt som redan flyttat dit.

Jag frågade honom om han mött något av den av antisemitism som Forum för Levande Historia gjorde ett stort nummer av. Det hade han inte,Starka bilder på två religiösa bosättare, typiska säger vissa…

men han berättade att folk frågade honom om Mellanösternkonflikten ofta men att det var få som berättade vad de själva tycker. Han tolkade det som att de inte ville klanka på honom för att Israel beter sig illa.

Men att judarna i Jerusalem beter sig är allmänt omvittnat. Palestinierna får ofta sätta upp nät eller tak i gränderna eftersom bosättarna gärna tömmer pottan då det kommer en muslim på gatan. Videon här har jag visat förut, den visar två unga bosättares agerande där de säger sig vara stolta över att ha dödat Jesus.

Det är häpnadsväckande att troende kristna kan vurma för det landet.

Idag berättar tidningen Dagen att palestinier ibland utger sig för att vara irakier för att kunna få asyl i Sverige. Personligen tycker jag att det är skandal att de ska behöva göra det sett utifrån hur Israel behandlar dem. De har tillräckliga asylskäl utan att behöva låtsas…

Källor: Hampus Motbilder Haaretz Dagen Läs Niklas Ekdal om engelska f.d. kolonier Läs Rawia Morras kommentar

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik[/tags]


45 svar till “Bara mobboffer gör Aliya”

 1. Häpp, videon du hänvisar till är ”no longer available”. Kan det vara någon som fått en känsla av att den innehöll dålig PR för någonting?

 2. Det var fasen!?

  Jag vet att sionistlobbyn engagerat sig hårt i att få Youtube att ta bort alla videos som kan tolkas negativt för Israel, men är de SÅ JÄVLA rädda??

  Ska kolla om den går att finna på nåt annat ställe…

 3. Nu fungerar det som det ska. Den hade bytt url tydligen. Den här versionen är exakt som den andra bortsett från en närbild på flaskan (stillbild).

  Puh!

 4. Att judarna hyser mycket hat mot kristna är inget nytt . Det judiska bibel Talmud uppmuntra judarna att ta död på kristna . dem kallar kristna för att vara som djur och araber araber som hundar
  Det finns många citat från talmud som beskriver Jesus med mycket hemska ord even Jesus mamma maria betraktas som en sköka
  Jag tycker att det är hemska ord så jag avstår att översätta de däremot skickar jag adressen till dem som vill läsa . läs under ruprik ( some teachings of the Talmud )
  http://www.answering-christianity.com/jews1.htm
  Det som jag är förvånad över är kristnas tystnaden när det gäller Judanas förnedring av kristna . Varför
  Judarna brukar spotta på andra som icke Judar , jag har själv blivit påspottad i ansiktet två gånger och vet hur det känns . jag kan inte dölja mitt hat för det jag har varit utsatt för från Judanas sidan

 5. Okej Jinge… Du skulle bli upprörd om någon spottade på dig för att du är kristen (mer eller mindre) men trots det har du fortfarande kvar den smaklösa reklamen med ”skyll dig själv snickarjävel”. Tror du inte att det många människor som känner sig spottade på av den reklamen? Och i så fall är det ju du som spottar i det här fallet.

  En annan sak, som någon kanske kan upplysa mig om…

  Korkskruvslockarna som den här väluppfostrade unge mannen på videon hade. Bärs de endast av religiösa judar eller är det något som man kan bära oavsett grad av religiositet? Nån som vet?

 6. Ordentligt programmerade typer, ingen eftertanke eller reflektion alls.
  Det är skrämmande hur hjärntvättade dom är!
  Fördumning och brutalisering av landets ungdom är tydligen den pedagogik Israel kör…

 7. Abd al-Wâhid skrev: Du skulle bli upprörd om någon spottade på dig för att du är kristen (mer eller mindre) men trots det har du fortfarande kvar den smaklösa reklamen med “skyll dig själv snickarjävel”.

  När man kritiserar judar eller muslimer handlar det om minoriteter, grupper som redan är, eller kan vara, hårt ansatta. När det gäller de kristna så är Sverige dels kristet och sedan är det en majoritetskultur. De får finna sig i en mer drastisk retorik. Annonsen du talar om må vara osmaklig ur sett med en varmt religiös kristens ögon, men samtidigt så är den lite småkul. Att tokreligiösa inte tycker det bryr jag mig inte så mycket om, men jag skulle inte placera den annonsen i ett inlägg som behandlar kristendomen ur min kritiska synvinkel.

 8. #7 Palestinier – Att man hittar uppmuntran om att döda icke troende i en religiös skrift är väl inget nytt? Du tror väl inte att bibeln eller koranen är särskilt oskyldiga på den punkten?

  #9 Den där reklamen spottar ju inte fysiskt på någon person. Dessutom så ska väl alla religioner tåla kritik och verbal bespottning?

  Förövrigt är väl inte youtube en bra källa överhuvudtaget? Man kan ju hitta lika många filmer som visar andra sidor av myntet – sök på youtube på ”muslim education” och välj första videon (en film med en 3-årig tjej som säger vad hon har lärt sig om judar).

  När det gäller situationen i Israel så har väl judarna lite sig själva att skylla? Googla på Irgun och läs på om den extremistgruppen t ex.

 9. Jag håller inte med dig riktigt Jinge… Sverige är till stor del ateistiskt med en stor grupp människor som har en ”personlig trosuppfattning”, vi har också en stor grupp judar, muslimer m fl som också är en del av den svenska befolkningen. Majoritetskulturen präglas av värdenihilism inte av kristendom.

  Att sedan religiösa kristna som faktiskt känner en djup respekt för Jesus som person (och som religiös symbol) ganska så konsekvent talas om på ett nedlåtande sätt – du kallar dem t ex för tokkristna – när man i media talar om religiösa kristna så talar man om livets ord, knutby o s v. Så nog är kristna en minoritet i ett utsatt läge alltid.

  Men allt det där är struntsamma. Jag tycker helt enkelt att man kan känna igen en bra karl med vettiga saker att säga när man ser honom och instinktiv känna att den här mannen låter jag vara ifred. Allt behöver inte vägas politiskt eller ideologiskt, man kan helt enkelt bara göra det som är hedervärt och känns bra, ibland.

 10. Förövrigt känner jag mig inte övertygad av Palestiniers källa. På dess första sida länkas till en artikel om att 9/11 är den största lögnen i historien.

 11. Marcus R,

  Är det den välkända videon som du nämner här? Den som är felöversatt?

  3-4 åringar behöver aldrig undervisas om ”Judar” i Palestina eller Libanon. De ser jag själva vad ockupationsarmén gör, tyvärr.

 12. Abd al-Wâhid says: Jag håller inte med dig riktigt Jinge… Sverige är till stor del ateistiskt med en stor grupp människor som har en “personlig trosuppfattning”, vi har också en stor grupp judar, muslimer m fl som också är en del av den svenska befolkningen.

  När det gäller muslimerna så är väl Jesus ngn slags profet för dem oxo, men inte i samma grad som Mohammed. Jag skulle kunna tänka mig att visa Mohammedteckningar också om det fanns ett rimligt motiv, det gör det inte, något som förstärks i min syn på saken från förra kommentaren.

  När det gäller Jesus så tror jag nog att folk är tämligen härdade med tanke på alla nidbilder som finns. Att en firma som tillverkar T-tröjor använder bild och uttryck som väcker visst uppseende är knappast ngn nyhet. Hade det varit i USA så…

  Min inställning är likadan när det gäller judar och muslimer som jag skrev i förra kommentaren, något mer skyddsvärda på grund av sin minoritetsställning och att de kan vara utsatta från annat håll. Visst kan jag lägga in en bild på en ”judesugga” men då måste det vara ordentliga motiv. Inte för att det är ”kul”.

  F.ö. har jag visat tecknade bilder på Mohammed, men det var det Danske Folkepartis valaffisch, men då gällde det att visa på den rasism som det partiet ägnar sig åt. Jag funderade lite på det och ingen av de muslimer som läser bloggen har sagt något.

 13. #16 Rawia Morra – ifall den är felöversatt är det ju bara ett bevis på mitt påstående att youtube inte är en bra källa :)

 14. Till Marcus
  Jag vet att det finns ord i Quranen som inte borde finnas och jag har inte heller sagt att Quranen är perfekt
  jag nämnde Talmud och dess rasistiska ord för att belysa om hur vissa kristna underkastar sig Judarna och med detta hoppas jag att någon kristen fundamantalist kan besvara på denna frågan
  Det står att Jesus brändes i en kockande avföring och han förtjänar detta
  Till Hampus
  Det spelar ingen roll vilka källa man har . orden är skrivna i Talmud som speglar Judarnas vardagliga liv
  Du kan hämta information från vilken källa du vill men du kan inte hitta nånting som dementerar dessa ord

 15. Marcus R,

  För säkerhetsskull, jag såg filmen som du hänvisar till. Den är gjord av Memri! :) Jag ser att flickan hör på läpparna men vad hon säger kan jag inte se. Jag hör att ljud är lagd på. Och de historier som hon berättar har jag aldrig hört talas om, ifall de hör till någon sorts muslimsk tradition. Hennes far som påstås vara en känd sångare har jag aldrig hört talas om heller!

  Flickan kan lika gärna tala om troll eller dockor.

  Jag blir illamående!

 16. rör på läpparna ska det vara!

  Ett tips Marcus! Du som inte kan arabiska antar jag. Tycker du att flickans läpprörelser stämmer med de ljud som du hör?

 17. Tack, Tack Rawia Morra, för att du förklarar saker som vi andra som inte kan arabiska inte har någon som helst möjlighet att förstå.
  Du är en tillgång…
  Utan dig och andra arabisktalande med mod skulle Memri få härja fritt och sprida sin falska och otäcka propaganda.

 18. #21 Rawia Morra – nej det ser onekligen lite konstigt ut. Hon kanske är buktalare!! ;)

  #19 Palestinier – Om du undrar varför vissa tokreligiösa kristna underkastar sig så har det nog att göra med den gamla tråkiga visan ”the enemy of my enemy is my friend”.

 19. Tack själv Sara G,

  Det är inte lite Du bidrar med själv! Jag tycker att dina kommentarer tillför den här bloggen otroligt mycket!

 20. Rawia, jag lapar i mig beröm som en belåten katt. Är inte van vid det, har fyra bröder och tre söner…

 21. Jag såg filmen och kunde inte heller höra ett ord på arabiska
  Filmen visar också hur dessa kriminella bosättare tror på det så kallad superstitious och som betyder vidskeplig
  Gud får ta emot så mycket skit av dessa förbannade folk

 22. Palestinier,

  Filmen som jag talar om är en annan än den som Jinge visar här. Det är en film som Marcus R hänvisar till. Läs kommentar nr. 12.

 23. Stackars dig Sara G,

  Jag har en son och vet vilken inverkan han kan ha på min självkänsla! :(

 24. Att israeler och sionister ofta har en von oben- eller übermensch-attityd mot andra människor är ibland inte så svårt att förstå.

  Aaliyah kommer från det hebreiska ordet för ”gå upp” och på hebreiska finns ett ord för nyanlända judar som blir israeliska medborgare – ”oleh hadash” som bokstavligen betyder ”ny uppgången”.

  Anledningen är att om man som jude kommer till Jerusalem så ”går man upp”.

  Rätt bra grogrund för att anse sig stå ÖVER eller vara mer upplyft om man säger så…

 25. Judarna ser ofta ner på kristna, och som Haaretz berättar – spottar på dem. Själv är jag ju ateist men skulle säkerligen gälla för att vara kristen om jag besökte Israel

  Oroa dig inte jinge ingen kommer spotta på dig.
  Jag är jude men har inga Der Stümer-drag och mig har ingen spottat på när jag varit där.

  Kul att ni alla trodde att ”judelobbyn” hade raderat videon pga denna viktiga sida. Jag hoppas ni kan luta er tillbaka ibland och garva åt er själva.

 26. Nu är det sagt! Livnin säger idag att en palestinsk stat kan rymma israels araber. Det betyder fördrivning av 1.5 miljoner palestinier. De slipper se kristna som de kan spotta på då!

 27. Jonatan: Kul att ni alla trodde att “judelobbyn” hade raderat videon pga denna viktiga sida.

  Nejdå Jonatan! DET var det ingen som trodde. Men det är alldeles sant det som jag tog upp. Sionistlobbyn har agerat som FAN för att få Google (Youtube) att radera ett stort antal filmer som beskriver israels handlande mot palestinierna. Filmer som länkades av hundratals bloggar med betydligt fler läsare än denna.

 28. Att spotta på kristna är bara ETT ENDA av de tilltag som sionisterna använder sig av för att klargöra sin överhöghet inför icke-judar – och det är i sammanhanget rätt så oskyldigt om man betänker alla andra saker de gör.
  Under år 2006 dödade Israeliska säkerhetsstyrkor 660 palestinier, vilket är tre gånger mer än under 2005. 143 av de dödade, var barn. Det uppger den Israeliska människorättsorganisationen B’Tselem (www.btselem.org).

  Betänk 143 barn dödade under ett år…

 29. En någon gör något dylikt (spottas, tömma potta etc) mot en medmänniska är förnedrande mot oss alla. Förfärligt.

  Måste bara säga att för många som tror på något p.g.a. övertygelse och upplevelser kan det vara väl så vidrigt att bli spottad på rent bildligt. T.ex. tar många väldigt illa vid sig av att det de tror på jämförs med tomtar och troll. Eller att allt som förvirrade tokar gör i religionens namn, får även de oskyldiga inom den trosuppfattningen ta stryk för. Det händer att jag läser kommentarer på denna sida om religiösa (det gäller kristna, muslimer och övriga) som mycket väl skulle kunna falla under beteckningen spotta bildligt. Stanna upp ett tag och fundera på vad ni själva säger om kristna och hur det kan uppfattas.

 30. Galaxa! Problemet är väl bara att det är lite för många troende som gör en massa galenskap i religionens namn.

  Att det sedan bevisligen är virrläror som lärs ut påverkar oxo.

 31. Jinge: Ja, det är ett problem. Men att ateister höjer sig till skyarna och förnedrar troende är väl också ett problem! För övrigt: Var finner man bevis för att det är “virrläror”?

 32. Marcus R,

  Du är verkligen rolig!

  Galaxa: har du hört vad troende tycker om icke troende? Hört talas om kristna som mördar läkare som utför aborter? Judar som attackerar hamburgerresturanger eller bosättare som skickar ut sina 4 åringar att kissa på palestiner? Har du sett muslimer attackera affärer som säljer öl?

 33. Jag kan inte inse varför vi svenskar som så länge levt i ett kristet land inte ska få kritisera och skoja om företeelser inom kristendomen. Vi har all anledning till det…
  För det finns och har alltid funnits en uttalad dubbelmoral inom kristendomen som har skadat och skadar människor djupt och varaktigt. Och då menar inte bara de ansenliga brott mot mänskligheten som korstågen, inkvisitionen, de många krigen i Guds namn och häxprocesserna. Utan jag talar om ännu ett otal andra ingrepp i människors liv.
  T.ex barn utanför äktenskapet har i generationer förklarats som oäkta, som bastarder utan arvsrätt ända in i våra dagar – och deras mödrar som horor av kyrkan! Däremot har fäderna, naturligtvis, till dessa olyckliga klarat sig hur fint som helst.
  Självmordsfall har länge setts som ohjälpliga syndare utan rätt till nåd och har inte fått tillåtelse att begravas på den helgade kyrkogården. (Mordiska antiabortmotståndare dåd och dödsstraffet i det stora landet i Väst är företeelser som ses med gillande av många även här i Sverige har jag med fasa insett.)
  Jag kan inte för mitt liv förstå varför en liten patriarkal herdereligion från öster skulle få ett sådant grepp om oss nordbor(och stora delar av världen) och kunnat invadera våra liv så till den milda grad att den fullkomligt tagit över både domstolar och politik.

  Därför föreslår jag samtliga indignerade personer att sätta sig ner och titta på Life of Brian och tillåta sig ett gott syndfullt skratt.

 34. Rawia Morra: Ja, det har jag hört talas om! Men vad har det att göra med att ateister förnedrar troende? Det är väl inte av hämndbegär?

  Som jag deklarerat är jag äcklad av denna video och av berättelser om att folk spottar på varandra för att förnedra. Den är ett skrämmande exempel på hur folk tror att de står över andra i betydelse. Att se sig själv som supreme! Och så mycket viktigare och bättre än andra! Och stå över andra i rang!

  Sara G: Visst kan man skämta om kristendom. Det tycker i alla fall jag. Att kalla den irrlära är dock att helt förringa den och att idiotförklara dess utövare. Jag försöker också att se till vad kristendomen (och andra religioner) gör idag och inte vad den gjorde förr, även om det kanske påverkar oss även nu. Men man behöver ju inte låta sig påverkas. För övrigt tror jag inte den var partriarkal från början (fast det ska gudarna veta att den är och har varit – fy fasen!) – jag är gärna lite konspiratorisk och övertygad om att gubbsen och påvarna kastade bort minst hälften av de böcker som egentligen skulle ingått i Bibeln! :-) Och där det stod mycket som hade varit till fördel för kvinnan.

 35. Marcus: Där fick du till det! ;-) Men om du tycker att en maträtt inte är god – finner du beviset för att den är äcklig om du läser kokboken?