Anne Frank och Hanin Shakrah


Idag berättar media att Olmert sägs vilja förhandla fram fred med Syrien. De berättar också att inte ens Olmerts närmaste män tror att han menar allvar.

Situationen för palestinierna är oförändrat svår, och de som tjänar på den inbördes splittring som finns mellan Hamas och Fatah är de som skapade den, Israel. Hanin Shakrah har rest till Gaza och bloggar därifrån, något som jag följer till ett hundra procent. Igår lyckades hon beskriva tankar som sägs komma från Anne Franks dagbok, ett måste läsa för alla. Favoritmarkera hennes blogg!

Hanin Shakrah: ”Jag är en palestinier utan Davidsstjärnan på bröstet, och jag vet att liknelsen gör att du som läser detta vill rygga tillbaka.

Jag vet att du inte vill att jag tar i liknelsen, att du tycker att det är osmakligt och onyanserat. Jag vet att du tycker att förintelsen är ett för stort ord, en för stor grymhet så att den inte får jämföras med något annat. Men jag vet inte hur jag annars ska få dig att förstå. På den plats där jag befinner mig så har en palestinier inget existensberättigande som en israel behöver erkänna.”

Ali Esbati uppmärksammar en artikel ur The New York Rebiew of Books skriven av chefredaktören för The Lancet, en av världens mest välrenommerade medicintidskrifter. Bägge dessa bloggposter är viktiga.

Läs gärna DN:s blänkare om Olmerts ”förhandlingsinvit” i DN. Vi bjuds på skådespel från Israels sida…

Läs Hanin Shakrah och läs också Ali Esbatis bloggning

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Hanin Shakrah, Ali Esbati, Palestina, Mellanösternkonflikten, Israel, Genevekonventionen, Anne Frank, Gasa, Västbanken, Olmert, Syrien, Politik[/tags]