Aftonbladet på spökjakt


Idag har Aftonbladet en artikel som berättar att de vid midnatt var på ett spökslott mitt i Stockholm. I praktiken så var de vid korsningen Drottninggatan 116 där det ligger en herrgårdsliknande byggnad med en liten park.


SvD:
”Nästan en tredjedel av de vuxna danskarna tror på övernaturliga fenomen, enligt en ny undersökning. Troligen kan läget vara likartat i Sverige, säger filosofiprofessorn Sven Ove Hansson, som är bekymrad. – Det finns många obehagliga geschäft i den där branschen, säger han och nämner personer som mot rundhänt betalning påstår sig kunna bota svårt sjuka, förmedla kontakt mellan sörjande och deras döda anhöriga, eller leverera tillrättalagda spådomar.”

Själv är jag uppväxt 300 meter från platsen och kan berätta att vi var rejält skraja när vi var i små. Platsen kallades då för ”Spökis” och det sades att det spökade, och att det fanns en nedgrävd skatt i parken. Dessutom ska skellett finnas inmurade i väggarna. Jag minns inte nu, men jag undrar om inte universitetet har hand om lokalerna idag, men fastigheten och parken är från 1700-talet om jag inte missminner mig.

Att var tredje dansk sägs tro på spöken är en uppgift som jag betvivlar. De har väl svarat svävande på någon fråga och det passar väl media som handen i handsken. Dessvärre så måste jag under alla omständigheter avslöja att spöken inte finns annat än i skrämda människors fantasi. Är det någon som är intresserad av ett spökslott så har jag bilder på ett sådant, Ängsö Slott vid Mälaren. Där spökar Brita Bååt sägs det, men inte heller där såg jag några spöken när jag tog bilderna…

Det finns inga andeväsen, eller någon Gud heller för den delen. Sorry, två drömmar i kras?

Kolla mina bilder från Ängsö Slott, Sveriges spökslott nummer Ett!

AB1 SvD

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Spöken, Drottninggatan, Ängsö, Brita Bååt, Danskar, Vålnader, Gud, Andar, Skatter, Skellett, Stockholm [/tags]


8 svar till “Aftonbladet på spökjakt”

  1. Jag är inte alls förvånad om 1/3 av befolkningen tror på spöken och andra paranormala fenomen. TV4 som sänder en massa olika program med paranormala fenomen har en massa tittare ”Mannen som talar med andar” etc. Runt om i Sverige orndas s.k. storseanser där diverse medier lurar av folk pengar med olika trick.

  2. Och du baserar detta på att du tagit bilder som inte spöken finns med på? Jag kan nog utan problem ta en bild på slottet i Stockholm som inte kungen finns med på, så han finns väl inte heller då?

    Vad är det som säger att spöken ens kan fångas på bild? Kanske är vi alla mer eller mindre mottagliga för att se spöken?

    Jag har hört så många berättelser från människor som jag bedömer som trovärdiga om saker dom upplevt. Både släktingar och vänner. Hjärnan kan spela en ett spratt ibland, men i min mosters fall så finner jag det helt uteslutet att hon och hennes medarbetare oberoende av varandra inbillar sig samma saker. För att inte tala om den totala spök-förnekaren som övernattade på hennes jobbarplats en natt för att bevisa spökens non-existens. Det gör han aldrig igen, säger han.