SITE Institute (!) bekräftar bin Ladens död…


Nu har Ekot två gånger i rad meddelat att hemsidan SITE Institute berättat att al Qaida kommer att hämnas mot Pakistan och USA för bin Ladens död. Problemet med detta påstående är att det kommer från SITE Institute, det är allmänt känt att Rita Katz, som startade SITE Institute, tidigare arbetat åt Mossad, precis som sin far.

Rita Katz far dömdes till döden för spioneri för Israels räkning i Irak, detta under Saddam Husseins tid, och avrättades. Att Ekot nu berättar att SITE Institute hävdar att en av al Qaidas webbsidor bekräftar saken gör att det finns all anledning med att se upp med nyhetsrapporteringen. De hemsidor som SITE Institute citerar ligger oftast på amerikanska servrar i Texas. Det borde rimligen vara kända uppgifter hos alla nyhetsförmedlare, men uppenbarligen så är det inte på det sättet.

SITE Institute har blivit den organisation som publicerat video- och ljudband med tal av Usama bin Laden. MEMRI gjorde det tidigare men har dragit ner på verk-
samheten sedan det blev känt att MEMRI startades av två män som tidigare varit anställda inom den israeliska underrättelsetjänsten. Att de videoband som kommer via SITE ofta misstänks för att vara förfalskade borde rimligen media känna till. Vad detta säger om Usama bin Ladens död får vi väl återkomma till.

it Andra om: , , , , , ekot dn1 svd1 ex1 ab12


13 svar till “SITE Institute (!) bekräftar bin Ladens död…”

  • Minns inte, Googla! Åtta år eller tjugo år är de två olika uppgifter som dyker upp men jag hinner inte kolla.

 1. Det jag reagerar på är att så många media tar upp det. Visserligen kan det vara överkurs att känna till vilka som startat SITE och MEMRI, men det måste finnas källkritik i alla fall, och ibland undrar jag. Visst ska man rapportera, men man bör nämna att källan är omstridd.. Det är ju ändå bevisat att man ägnat sig åt falska ”översättningar” och liknande. Det borde ju indikera något kan man tycka.

  Att SITE poppar upp som gubben ur lådan tycker jag tyder på att det är något som är fel med nyhetsrapporteringen om bin Laden. Vad vet jag inte, men fel är det..

 2. Självklart tycker jag att det är bra att vara källkritisk och ju mer skeptisk man är desto klokare gör man i att vänta med att känna sig säker. Men att vara skeptisk är inte detsammma som att förneka vilket många fortfarande gör. Ju fler oberoende källor det finns, bevis och vittnen som uttalar sig desto mer säker kan man vara och vid det här laget skulle ju faktiskt någon av de 25 personer i huset kunnat uttala sig om att Bin Laden lever. Vidare så blev han skjuten i huvudet och har lämnat en stor pöl med blod, det vore inget problem för Pakistan att testa det blodet på dna. Det vore inget problem att visa en nytagen bild av Bin Laden om han lever och därmed se till att Obama blir avrättad istället och leda till massupplopp och kaos i USA. Många saker stämmer säkert inte, saker som inte kan verifieras eller motbevisas (som att dumpa en kropp i havet, ifall det var häftiga strider etc.) men helheten och faktumet att Bin Laden är död blir mer och mer säker.

 3. Vi får väl vänta med våra omdömen tills Wikileaks avslöjar sanningen.

  • Mja, hur många år tar det? Det jag retar mig mest på är att media tydligen struntar i källkritiken, otroligt svagt!

 4. Ett ljudband offentliggörs tydligen snart, undras vad det kan innehålla? Diaboliska planer att förbjuda svensk midsommar kanske? Svensk medias behandling av denna påhittade soppa är det mest skrämmande på väldigt länge.

 5. Alltså, det är ju helt sanslöst att man ska förväntas ta det USA:s regering säger som sant, bara för att de säger så, utan att de ska behöva visa på något som helst bevis.
  Betraktar de sig som ofelbara gudar som ingen ska få ifrågasätta utan att i så fall få avfärdas som konspirationsteoretiker?
  För lite motvikt mot medias ödmjuka vidarebefordrande av USA:s rapportering kan man söka lite alternativ media med fakta från verkligheten som inte släpps fram i mainstream media på tex whatreallyhappened.com, inga konspirationsteorier, bara fakta som inte kommer fram.

 6. Underligt att inte media känner till att SITE och MEMRI arbetar på att förtala muslimer. Man hade kunnat vänta sig någon insikt från media, men det förtas väl av ökad lösnummerförsäljning.

 7. Skrämmande också att INGA seriösa politiska analyser presenteras någonstans, media brukar ju vara väldigt villiga annars när det gäller att låta ”experter” få tänka högt (dock oftast tyvärr typ: ”-Vi välkomnar nu vår inrikespolitiska kommentator Borgar-Per för att förlöljiga vänsterblockets skuggbudget..”) Vad denna bluff ytterst handlar om är att fungera som ”plåster” för de gigantiska ekonomiska nedskärningar som planeras, det är tänkt att det ska leda till nationell enighet istället för sura miner när kommunalarbetarena förlorar sina inkomster & socialbidragstagarna sina bostadsbidrag etc. Därför behövdes det en fiskehistoria att gemensamt vara…stolta över.

  • Almega föreslår nu att inga avtal ska tecknas med en fast del i löneökning, och att lönenivån ska frysas i ett antal år framöver.

   ”-Vi välkomnar nu vår inrikespolitiska kommentator Borgar-Per för att förlöljiga vänsterblockets skuggbudget..”

   :-) Egentligen borde man skriva ner en lista på alla politiska kommentatorer och fixa en omröstning om vilken som är allra sämst.. :-)