Temperatur 11.8° ??

Idag på morgonen kändes det ovanligt svalt inomhus, för att inte säga kallt. Bägge mina termometrar visade på knappt tolv grader utomhus, det var nästan som det brukar vara en vanlig svensk sommar.

Yachten på bilden hittade jag häromdagen förtöjd vid bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen, även den verkade nästan normal på något absurt sätt, kanske är det inte den sortens flytetyg som folk förknippar med Fjollträsk. Å andra sidan så låg det ett kryssningsfartyg av gigantiskt format bara 7-800 meter bort, det såg ut som det låg där bara för balansens skull.

Kollar jag på landväderprognosen från SMHI som gäller Haninge till och mede måndag så är åtta av tolv markerade med regnmoln. Det ska börja regna runt lunchtid idag och hålla på fram till samma tid på måndag. Det är bara att hoppas att det stämmer för det är alldeles för torrt som det är nu. Det har varit ett par mindre skogsbränder här även om en industri-
brand i Tungelsta fått de största rubrikerna.

Jag antar att alla svampälskare nu sitter och håller tummarna så att de vitnar, för två dygns regn som prognosen antyder, skulle betyda rena raketbränslet för kantareller och andra svampar. Tyvärr är jag fullständigt okunnig om andra matsvampar än den gula kantarellen, men eftersom just den kan bli talrik så kanske det kan bli något till min icke halal-slaktade biff om några dagar…

i , , , , , , , , , ab1 ex1 svd dn t

  3 comments for “Temperatur 11.8° ??

 1. Ken
  24 juli, 2010 at 08:29

  Här i Stavsnäs startade köldperioden klockan 4:45 på fredagen. Jag hann då promenera till jobbet innan det blev kallt. :-)
  13°C hade vi som kallast i natt klockan 1:49

 2. Christer W
  24 juli, 2010 at 11:41

  Du vet, den där röda med vita prickar, kan du bli skogstokig av, har jag hört sägas. Den kanske dina förfäder förgyllde sina utlandstripper med den, Det är kanske nått för dig som gillar gamla fornnordiska seder ta upp igen. :)

 3. Christer W
  24 juli, 2010 at 15:37

  Nu ska jag gå ut och njuta av regnet.

Comments are closed.