Webbspel – Kasta skor på George Bush


Folk i arabvärlden jublar åt sin nya folkhjälte, den irakiske TV-journalisten Montather Al-Zeidi, som kastade sina skor mot George W Bush, dessvärre utan att träffa.


Händelsen har blivit en jättenyhet
världen runt och även om några fördömer agerandet så är det en betydande övervikt för dem som hyllar agerandet. Enligt uppgift från en vanligtvis välunderrättad palestinier så har en saudisk affärsman bjudit –
$ 10 000 000 för dessa skor vilket troligen gör dem till världens dyraste genom tiderna. Själv hade jag tänkt låta besökarna här samla in pengar till nya skor åt Montather Al-Zeidi, men rimligen kommer han att kunna köpa en hel skofabrik för de pengar han får av denne saudier.

Lasse Strömberg (fotolasse.se) sade idag i telefon att vi knappast kunde skicka de nya skorna till Bagdad med paket, de betraktas säkerligen som terrorvapen efter detta. Själv skulle jag troligen hamna på USA:s svarta lista och få mina bankkonton frysta. Men nu är det inte längre något problem.

Och givetvis så har det redan dykt upp webbspel som handlar om detta. En norrman har lagt upp det på sin hemsida. Så besöker du http://www.kroma.no/2008/bushgame/ så kan du själv kasta skor på George W Bush. Jag träffade med 7-8 stycken och fram till nu (19.20) så har han fått över 2500 skor på sig.

Länk – Kasta skor på George W Bush! it AB12 DN12 SvD1 Dbl VG Pol


(Jag fick tipsen från besökarna ”Mr Biz” och ”Palestinier”, tnx!)

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Montather Al-Zeidi, Skor, Hund, Bush, bagdad, Irak, Webbspel, Politik[/tags]


15 svar till “Webbspel – Kasta skor på George Bush”

 1. Tänk att denne man har gått från en ungdom med droger och sex. Blev frälst och räddades undan sitt missbruk. Valdes sedan till president och ville säkert visa för fadern att han visst dög. I hemlighet så såg han ner på hans misslyckande i det första Gulf kriget. Ledstjärnan var inte fadern utan R Reagan. Och i sin övertygelse av Guds vägledning så öppnade han Dantes helvetesportar. Allvarsam skulle han göra upp med det onda. Misslyckas kapitalt. Häcklas med rätta. Och hans liv går från drama för att sluta som en billig pilsnerfilm. Ja nu t o m som ett dataspel. Onekligen tragikomiskt. Jag hoppas att alla kan dra någon lärdom ur detta.

 2. Nej, Jinge, det är inte svårt: Installera höjden till 11 och styrke 60-100 = då har man full träff :o) …

  Mycket kul att folk hänger med och börjar tala ett enda språk som Bush förstår.

 3. Montather Al Zaidi kommer att bli the man of the year utan tvekan , han har uppfunnit en ny typ av motstånd
  Det är möjligt att det kan bli förbjudet för journalister att närvara i en press konferens om de har skor på sig
  Händelsen har blivit som en jordbävning runt hela världen , det är efterverkning , attityder och reaktioner som kommer sannolikt att ge långtgående politiska konsekvenser i arabvärlden
  Araberna framställer Montather som en hjälte som lyckades bättre än alla arabiska härskare och deras armeer
  Arab ledarna uppmanas nu att sälja de vapen de har i sina lager och köpa skor istället

 4. Vissa arabiska ledare överväger numera allvarligt att endast framträda offentligt i moskéer (där man som bekant tar av sig skorna innan …)

 5. Äntligen förstår jag den här regeln om att man skall ta av sig skorna på flygplatser. De är verkligen farliga terroristvapen.

 6. I bushgame, vid nittontiden i går, var enl Jinges bild ovan 2597 träffar registrerade och nu, 20 tim senare, är det redan uppe i 601847 träffar och de har fått in 1616 kommentarer!
  En hel värld kastar skor – Mission Completed mr Bush! :-D

 7. Mr Biz!
  Måste jag byta glasögon eller har man siffra på över EN MILJON skor som kastades mot Bush under 2 dygn..? Kolla igen! Mamma mia! :o)

  Jag tror inte att någon ska vara stolt att bli USA-s president efter den här skandalen! Det krävs minst 5-10 generationer av presidenter för att ”putsa alla dessa skor”! …

 8. Mer än 3 000 000 har nu träffat Bush med en sko. Det blir ca 20 träffar i sekunden – om en av tre har träff så handlar detta om ca 60 kast per sekund! Måste väl vara frågan om något slags all-time record?
  14 000 kommentarer på 2 dygn likaså? En som avviker från allt jubel är värd att återge:

  Name: unhappy – 2008-12-16 20:31:12
  Comments: I am completely ashamed of this game. This type of violence against the current President of the United States sends a message to the world of disrespect. This is just not enough. We need to also include shame, humiliation, remorse, accountability… Why just shoes? Why not knives, bullets, or