Zlatans mål

Även om målvakten hade slängt sig åt rätt håll så är det tveksamt om han skulle ha lyckats bryta bollbanan. Zlatans skott var stenhårt och välplacerat.

Men enligt mina ögon så var han offside när passningen slogs så målet skulle aldrig ha godkänts. Nu har jag ingen TV-mottagare men det spelar ingen roll. Bilderna på nätet kan frysas i exakt det ögonblick som passningen slogs, Zlatan var på väg framåt och hade passerat de sista Real Madrid-spelarna. Inte mycket, men en halvmeter är också offside så det borde ha blivit frispark för motståndarna.

Men bortsett från sådana petitesser som regelboken så var det kul att det just blev Zlatan som satte bollen, en riktig praktstrut. Han är just nu mitt uppe i en medgångsvåg som, om man bortser från diverse småskador, kan leda till utmärkelsen – världens bästa fotbollsspelare. Om det inte blir i år så blir det nästa år.

Det skulle vara kul att få besök av FC Barcelona här i Sverige, tänk en match med t.ex. AIK på Råsunda. Tyvärr

Zlatan

inser även jag som ur-Aikare att det skulle bli en trist upplevelse för oss Aik-fans.

intressant Andra om: , , , , , , dn1 svd1 ex1234 ab123 t

  18 comments for “Zlatans mål

 1. Erik F
  30 november, 2009 at 07:37

  Beror på vilken vinkel och hur bra upplösning det är på klippet men med den här snutten så ser det inte ut som offside.

  • 30 november, 2009 at 07:40

   Ja DET klippet visar det inte. Men det visar att det var ifrågasatt. Kolla det som SVT lagt ut på webben. Frys bilden i passningsögonblicket.

   Då ser man. Svårt för linjemannen eftersom vederbörande redan hade kommit på efterkälken.

 2. Putte
  30 november, 2009 at 08:37

  Fråga: när är det offside i fotboll?
  Svar: när domaren blåser för det.

  Så, var Zlatan offside? Eftersom domaren inte blåste, såklart inte.

  • 30 november, 2009 at 08:39

   :-)

 3. bjrrn
  30 november, 2009 at 09:05

  En halvmeter offside? Jo, tjena. Repriserna under sändning igår visar att han ligger precis i linje med två Real-spelare när bollen slås. Om det är offside eller inte blir en ren bedömningsfråga. Men solklar offside var det inte.

  • 30 november, 2009 at 10:09

   Jag skriver väl inte solklar?

   • BS
    30 november, 2009 at 10:39

    Nej, men du antyder att han var en halvmeter offside och det var han troligen inte (om han var offside). När jag fryser bilden i passningsögonblicket så förefaller han vara i linje. Dessutom så verkar den assisterande domaren ligga rätt i linjen så han har också bra koll.

    Men eftersom kameran inte är i rak vinkel och rätt positionerad så går det inte att avgöra definitivt för oss. Och tänk på den assisterande domaren som ska ta beslutet direkt… Med tanke på komplicerad man har gjort offsideregeln så har han inget lätt jobb

   • lasermasen
    30 november, 2009 at 10:47

    En halvmeter skriver du. Det hade varit solklar.

 4. 30 november, 2009 at 09:34

  Tycker helt klart att det inte var offside. Han var ju i linje med sista försvare och därmed ingen offside om ni nu inte har tillgång till några sensationella vinklar som jag missat :)

  Så länge Messi får vara hel tror jag inte att Zlatan kommer att utses till världens bäste fotbollsspelare men helt klart stort att han nämns bland de stora. Gott nog tycker jag!

 5. Johan
  30 november, 2009 at 10:57

  Okey om han var offside men en halv meter….? Nej !

 6. Klas
  30 november, 2009 at 11:03

  Tv-bilderna frystes någon tiondel efter att passningen hade slagits och då var han förbi med en decimeter men han var inte offside exakt när passningen slogs.

 7. Jonas
  30 november, 2009 at 11:06

  Tycker att Messi är något överreklamerad faktiskt. En fantastisk spelare, helt klart. Men han passar inte speciellt ofta till medspelare som har betydligt bättre lägen utan väljer att avsluta själv utan framgång, tillskillnad mot Zlatan som faktiskt har passat många bra lägen till medspelare på sista tiden trots att han skulle kunna gå på avslut själv. Det tyder på en bättre spelare som klarar att ha en sådan överblick av spelet och inte bara bomba såfort han får chansen för att stilla sitt ego med ett eventuellt mål. Men vad vet jag… Är väl lite färgad kanske :)

 8. brunte
  30 november, 2009 at 12:00

  ZLatan är fantastisk en härlig förebild för alla invandrar ungdomar!! dessutom är han en härlig person, med bra människosyn. zlatan som är god vän med rikard dahan (malmö ff sjukgymnast) bjöd dahan och hella hakoa if (judiskt fotbollslag från stockholm) på en match när han spelade i ajax, Alla judar och muslimer borde ta efter och se attd et inte spelar någon roll vad man har för härkomst… israel borde oxå ta sig en titt på det och förstå att muslimer och judar kan leva ihop på LIKA VILLKOR

 9. Christer W
  30 november, 2009 at 13:02

  Tänk att det går lägga så mycket energi på en sketen boll.

  • ulf r
   1 december, 2009 at 00:15

   Nja, vill nog protestera här lite.
   1. Bollen brukar vara relativt ren vid avspark.
   2. Det är inte så mycket bollen som diskuteras utan fast mer en special individs exakta position i ett givet ögonblick. Och hur viktigt kan inte det vara på en skala 1-10. Hade John F Kennedy befunnit sig en decimeter åt höger hade skottet missat. Hade Lenin varit ett par decimeter åt vänster hade troligtvis Fanja Kaplans kulor varit dödande.

   • el persson
    1 december, 2009 at 16:13

    Så du menar att Lenin var lite åt höger?, och att Kennedy inte var tillräckligt höger?

    • ulf r
     1 december, 2009 at 20:12

     Vad handlar kommentaren om?? / Jinge

   • Christer W
    1 december, 2009 at 23:02

    Vad har en sketen boll att göra med Kennedy och Lenin. Förövrigt kan man flytta kornet på till höger och vänster, vad det nu har och göra med en sketen bol

Comments are closed.