Tolgfors och regeringen fortsätter att ljuga om FRA


Jag förstår inte hur regeringen och Tolgfors har mage att fortsätta ljugandet om FRA-
lagen och vad den innebär för Sveriges befolkning, det är för mig fullständigt ofattbart.

SvD: ”Säger FRA-motståndarna nej till den nya signalspaningslagen säger de ja till en återgång till en oreglerad situation för signalspaning i luften, med avsaknad av integritetsskydd. FRA:s sökbegrepp är inte byggda av ord, utan av tekniska variabler. Den trafik som inte träffas av sökbegreppen passerar obehandlad förbi och kan inte lagras, skriver försvarsminister Sten Tolgfors.”

Signalspaning i luften är inte alls oreglerad. Det är stadgat i lag att den som hör ett meddelande via etern som inte ingår i rundradio eller TV har tystnadsplikt om innehållet i meddelandet. Skulle jag få höra något på min kortvågsradio så begår jag ett brott om jag för det vidare om det inte är ett meddelande riktat till allmänheten. Det Tolgfors gör är således att ge sanningen en glidtackling så att både Tolgfors och regeringen, avsändaren av budskapet, och ”sanningen” skadas. Sedan fortsätter han i samma stil och säger att sökbegreppen inte är uppbyggda av ord, utan av tekniska variabler.

Ja det är ju också ett sätt att se saken. Idag vet alla att datorer arbetar med, och kommunicerar med, ettor och nollor. Men det måste till en nolla för att vrida på den informationen och kalla den för ”tekniska variabler”. Inte en enda människa med hyfsade datorkunskaper lever i tron att orden ”Usama bin Laden” kommer susande i kablarna uppställda som vanliga bokstäver, som skrivna på ett papper.

Jag börjar bli riktigt irriterad på den här regeringens ständiga lögner och sliriga berättelser. Den grop man gräver är snart nog så djup att man aldrig kommer att ha en chans att ta sig upp ur den. Här räcker det inte

FRA

längre med att ombilda regeringen som DN föreslog, min uppfattning är att detta ständiga ljugande retar upp folk något så förbannat att det i höst kommer att bli omöjligt för dem att sitta kvar.

Och kommer borgerliga riksdagsledamöter verkligen rösta för den sittande regeringen den dagen det ställs en förtroendefråga? Jag börjar tvivla på det, den skada som dessa ljugerier redan åstadkommit är nu så manifest så att enskilda borgare faktiskt måste försöka rädda det som räddas går av deras egna partier. Det fungerar helt enkelt inte att fortsätta med en hoper lögnare i regeringen, min mormor skulle ha krävt att jag tvättade munnen med såpa om jag ertappades med lögn varje gång jag öppnade munnen.

SvD1 Dagen DN1 HD SDS AB Svensson/FRA it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Tolgfors, Tomhylsan, FRA, FRA-lagen, Högerregeringen, Lögner, Politik[/tags]


5 svar till “Tolgfors och regeringen fortsätter att ljuga om FRA”

  1. Beskrivningen av sökbegrepp som ”tekniska variabler” är antagligen menad att konnotera hög precision. En annan sida av myntet är ju att om sökbegreppen är tekniska och komplexa är de förmodligen svårare att efterhandskontrollera. Speciellt om de innehåller parametrar som bygger på tillfälliga tillstånd i datatrafiken vars relevans är svår att kontrollera i efterhand.

  2. Ja man borde definitivt tvinga regeringen att avgå. Radiolagen är formad som den är för att alla ska ha rätt att lyssna på radio, jfr yttrandefrihet typ. Men man får inte föra meddelanden vidare. Så Tolgfors försöker halka omkring med osanningar nu igen.

  3. En lustig sak är att en person som kallar sig ”Calle” försöker posta ohyfsade kommentarer här. Jag kollade IP-numret och det går till Enea AB på KTH. Söker man på Enea AB och Försvarets Radioanstalt blir det många träffar. Denne ”Calle” har skrivit många kommentarer på bloggar som behandlar FRA-lagen…

  4. Intressant. Kanske är det så att Enea AB är leverantör till FRA?