Tolgfors lögn uppenbar när FRA anmäler Henrik Alexandersson


Idag på morgonen stod försvarsminister Tolgfors och ljög svenska folket rakt upp i ansiktet när han skrev en debattartikel på SvD Brännpunkt.

Så här skrev Tolgfors i SvD: ”Endast om en person i Sverige har direkt koppling till yttre hot mot landet, som internationell terrorism eller annan stats agerande mot Sverige, blir den relevant för FRA:s signalspaning.”

FRA:s problem var att Henrik hade publicerat en lista på omkring 130 namn, jag minns inte att det fanns några utländska namn alls på listan. Det betyder att den listan bevisar Tolgfors och regeringens lögner, en sak som rimligen borde leda till att försvarsministern lämnar sitt uppdrag. Att ljuga i en debattartikel kan man inte förklara bort med att man blev stressad av nyfikna reportrar.

AB: ”FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson har JK-anmält bloggaren Henrik Alexandersson för misstänkt yttrandefrihetsbrott. – Jaha. Jag kan bara tacka Åkesson för uppmärksamheten. Men mig kan de inte skrämma till tystnad, säger Alexandersson till aftonbladet.se. Henrik Alexandersson, bosatt i Belgien och ordförande i det nyliberala nätverket Frihetsfronten, har engagerat sig i FRA-frågan. På sin blogg har han publicerat en rad dokument, som enligt honom själv visar att FRA har ljugit om sin verksamhet och skött den dåligt. – Lögnen är att de sagt att de inte avlyssnar vanliga svenskar, men jag har visat att de spanar på folk som exempelvis ska på studiebesök och semesterresor.”

Henriks problem framöver är möjligen att han också har publicerat en handling som är hemlig, visserligen ser det ut som om kontroll-
siffrorna i personnumren är bortredigerade, men texten om att handlingen är hemlig finns kvar. Det är förstås tidigt att spekulera om konsekvenserna för detta, men jag tycker inte att det är helt oproblematiskt. Den andra listan lär, som jag förstått saken, ha varit publicerad på Sveriges Radios hemsida, är det på det sättet så behöver inte Henrik oroa sig.

FRA, HAX

Vi kan i alla fall konstatera att man från myndigheternas sida inte vet vad andra handen gör. Regeringen måste vara rejält trött på den negativa uppmärksamhet som skapats på grund av denna vansinniga FRA-lag, nu kommer det återigen att bli ett huvudnummer på alla förstasidor och Bloggbävning version 2.0 har just startat.

Jag har skrivit några gånger att landets statsminister är totalt oförmögen att leda landet. Det är lämpligt att han gör Tolgfors sällskap på vägen ut från Rosenbad.

DN1 AB SvD12 Dagen HD SDS Henrik Alexandersson Motbilder om Henrik/JK it

Andra om: , , , ,

[tags]Henrik Alexandersson, FRA, JK, Tolgfors, Politik[/tags]


12 svar till “Tolgfors lögn uppenbar när FRA anmäler Henrik Alexandersson”

 1. Va? Vad är detta? Jag har också läst lisan i går – mitt namn var inte med i vart fall – pust – den innehåll nästan uteslutande svenska namn. Men vad betyder detta nu? Gör det åtskillnad mellan ”svenskar” och icke svenskar i sin ILLEGALA avlyssning? Rasism?

 2. Ha Ha! Fy fan!

  FRA skall nog inte ha några fler befogenheter. Istället borde man kolla vad övriga myndigheter har för sig på betald arbetstid!

 3. Mycket enkelt. De nuvarande dokumenten var harmlösa. Nästa kanske gör att hela lagstiftningen totalt slås ut (läs – avslöjad åsiktsregistrering).

  Bäst att slå ner på källan nu.

 4. Bara ännu ett bevis på att FRA är ett gäng odeomokratiska svin och enbart till för att kontrollera folket..

  Hur många har dom anmält för ”yttrandefrihetsbrott” på sistone? Minst två vad jag känner till.. och alla dessa enbart för att dom visat allmänheten vad FRA faktiskt håller på med.

  Uppenbarligen, för FRA, är yttrandefrihet i sig självt ett ”yttrandefrihetsbrott”. Yttrandefrihet (mot FRA iaf) är visst brottsligt nu för tiden.

  Och det blir ju inte bättre av att dom kräver full öppenhet från folket, vi får inte ha några hemligheter.. men allt som rör dom själva (framför allt bevis om deras brottsliga handlade såklart) är hemligt så in i helvete. (Till och med deras OFFENTLIGA adresser är visst ”hemliga”)
  Vilken äcklig jävla dubbelstandard FRA kör med.. Och det börjar ju bli ganska uppenbart att det behövs mer än en lagskrotning.. Man borde skrota hela myndigheten och väcka åtal mot dess Quislingar till anställda.

 5. Kanske det mest uppseendeväckande med den senaste utvecklingen i FRA-debatten är FRA-chefens uttalande i och med JK-anmälningen: Vi måste hålla på reglerna, sa Ingvar Åkesson. Jaså, verkligen? Att bryta mot dem i årtionden räknas tydligen inte – att avslöja verksamheten är det tydligen. Åkesson borde vara med i Monty Python, han skulle smälta in riktigt väl.

 6. Att ljuga eller inte ljuga – det är frågan ?

  För cirka sju år sedan stod vice statsministern Lena Hjelm-Wallén i riksdagens talarstol och sa att ”en svensk statstjänsteman får aldrig ljuga”.

  Vi vet att både FRA och Säpo ljuger. Det definitiva beviset fick jag år 2000, då jag stoppade en spion som tjuvåkte i tunnelbanan. För att jag hade lagt beslag på hennes ID-kort från Falck Security (som hon påstod var hennes ”färdbevis”) fick jag sparken av Connex. På en skriftlig fråga svarade Säpo att dom inte hade haft nån personal på Zinkendamms tunnelbanestation vid det aktuella tillfället. Likväl satte man omedelbart igång med övervakning av mej, och den leddes av ingen mindre än gruppchefen på Säpo:s operativa avdelning Lennart Lindevall.

  Senare har vi fått veta av ”dubbelagenten” Xxxx Yyyyyyy på UD att ”Säpo har en hel fabrik för att tillverka falska dokument”, som han hade använt för att försöka vilseleda ryssarna.

  Naturligtvis borde varenda riksdagsman ställa frågor om det här, och konstitutionsutskottet borde granska regeringen. Vem visste att Säpo ljög genom att tillverka falska handlingar, och hur går det ihop med f d vice statsministerns uttalande i riksdagen att ”en svensk statstjänsteman får aldrig ljuga” ? Har det skett bakom ryggen på sosse-regeringen ? Har det godkänts av regeringen Reinfeldt ? Varför skall svenska folket betala skatt till myndigheter som ljuger för oss ? Självklara frågor att ställa även av Justitieombudsmannen och Justitiekanslern, så det var nog inte helt fel av FRA-chefen att skicka en anmälan dit i alla fall…

  Anders Kjellgren, Spånga

  XX&YY = Jinges regigering