Sverigedemokraternas ”hitte-på-politik”

Aftonbladets politiske reporter Lena Mellin konstaterar idag att Jimmie Åkesson använder en obehaglig taktik i sina försök att bli Sveriges störste martyr.

Lena Mellin/AB: ”Sverigedemokraterna vill vara martyrer. De älskar att framstå som den lilla utvalda grupp som sett den obekväma sanningen och som därför förföljs av eliten. Men Jimmie Åkesson talar inte alltid sanning. Påfallande ofta halvljuger han. … Åkesson är inte en förtryckt sanningssägare som förföljs av eliten. Hans främsta vapen är halvsanningar och ibland till och med rena lögner. Men det blir man inte mar-
tyr av. Och det vill Åkesson vara. Det är hans främsta vapen.”

För ett tag sedan möttes vi av rubriker som förkunnade att Sverigedemokraterna inte fick annonsera i alla tidningar, vissa tidningar ville inte publicera annonser för partiet och det menade man var – censur. Anders Svensson och Socialistiska Partiet ville då plötsligen annonsera i Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren. Men nekades givetvis, så talet om censur kontrades omedelbart med – censur.

Lena Mellin konstaterar att Jimmie Åkessons utspel var islamofobiska, men det visste nog merparten av tidningens läsare innan. Det är också viktigt att betrakta pressgrannars skriverier, något som förhoppningsvis också kommer att belysas i Aftonbladet inom en snar framtid. Det finns bland annat ledarskribenter i tidningar som agerar som om de vore talskrivare åt det främlingsfientliga partiet, väl så värt att påpeka i landets största tidning.

Dagens Nyheter berättar att SD på sin kongress, eller landsdagar som de väljer att kalla den, har en parroll med lydelsen – motverka svenskfientlighet. Det är intressant när det kommer från landets mest islamofobiska och judefientliga1

SD

parti. Personligen har jag träffat tusentals nya svenskar men aldrig stött på någon svenskfientlighet.

Svenska Dagbladet skriver att SD öppnar dörren åt vänster, man säger att det tolkats som att SD stängt dörren åt Socialdemokraterna, men att så inte är fallet. Man samarbetar med dem som är villiga att genomföra en del av partiets politik. Där härmar man således Piratpartiet och hoppas på det sättet att få in en fot. De inser uppenbarligen inte att de rödgröna stängt den dörren redan, och det med eftertryck.

intressant Andra om: , , , , , , , , ab1 dn svd1 ex12 t

 1. Enligt Forum för Levande Historias undersökning []

  24 comments for “Sverigedemokraternas ”hitte-på-politik”

 1. 17 oktober, 2009 at 12:54

  Hoppas Kristdemokraterna åker ur riksdagen 2010! Det har de sannerligen gjort sig förtjänta av! Men den värdekonservativa höger måste ju ersättas med någonting och det öppnar ju dörren för Sverigedemokraterna. Ur askan i elden kan tyckas men jag tror väljarna förstår att om man skall göra upp med det politiskt korrekta, så gäller det att vara radikal. Det är ju direkt pinsamt när kvällspressen försöker ”utbilda” väljarna. Jag tror väljarna vet mycket väl vad de röstar på. Smutskastning fungerar dåligt när det gäller SD…

  Man skall respektera väljarnas val i en demokrati och vill väljarna ha SD, då är det SD vi skall ha!

 2. Dick
  17 oktober, 2009 at 14:16

  Nej, att smutskasta SD behövs inte. Deras enfaldiga och lögnaktiga uttalande räcker mer än väl till för smutskastning. Och David försvara inte Åkessons lögner, för de är mycket värre än det andra partiledare ljuger om. Det är som att jämföra en örfil (andra partiledare) med en spark i ansiktet (Åkesson). Nej, det är skrämmande att så många indoktrineras att tro på hans lögner. Tittar man på SD:s partiprogram, så är det bara lögner det baseras på. Jag tyckte att Lena Melin var alldeles för mesig i sin kritik.

 3. Boris
  17 oktober, 2009 at 14:55

  Rasismen är väl utbredd i alla läger. SD är överflödiga. Vi har ju redan migrationsverket som dagligen avvisar folk in i döden.

 4. Simon
  17 oktober, 2009 at 15:07

  förklara nu för mig hur SD kan vara Judefientligt när de har Judar på höga positioner i partiet och dessutom så firade SD 60års självständighetsdagen för Israel och man tom erkänner Israels rätt att existera.
  så förklara nu för mig hur detta parti kan vara Judefientligt?

  • 17 oktober, 2009 at 15:12

   så förklara nu för mig hur detta parti kan vara Judefientligt?

   Ser du inte fotnoten? Eller har du inga fotnötter i din browser?

   FFLH gjorde en attitydundersökning som redovisades på deras hemida. Högsta värde är högsta antisemitism.

   1 Sverigedemokraterna : 2,15
   2 Moderaterna : 1,10
   3 Kristdemokraterna : 0,90
   4 Centerpartiet : 0,90
   5 Socialdemokraterna : 0,89
   6 Folkpartiet : 0,83
   7 Vänsterpartiet : 0,63
   8 Miljöpartiet : 0,62

   http://jinge.se/mediekritik/forum-for-levande-historia-4.htm

   Snacka går, men snacka så det går… :-)

   Att deras bloggare har Israels flagga på sina hemsidor är bara för att markera mot sina nazianstuckna tendenser, m.a.o. det är bara politik.

  • el persson
   17 oktober, 2009 at 16:26

   Klart att (sd) är israelkramare. För att kunna göra Sverige judefritt så måste man ju ha någonstans att skicka dem: Israel!
   Även Adolf H. lekte med sådana tankegångar innan man kom fram till att det var ogörbart och bestämde sig för den ”slutgiltliga lösningen”.

   • 17 oktober, 2009 at 16:32

    Dessutom är ju sionismen så nationalistisk så att SD känner igen sig i den. Och så förföljer Israel de så avskydda muslimerna, det ÄLSKAR Sverigedemokraterna eftersom det är vad de ägnar sig åt i Sverige.

 5. Christer W
  17 oktober, 2009 at 15:28

  Det SD och Åkesson vill ha tillbaka är det Sverige Lubbe Nordström beskrev i Lortsverige. En storsvenskt sverige som tvingade många människor leva i misär, fattigdom och rättslöshet utan like.
  Om vi tittar vi det historiska facit så har resultatet varje gång vi har haft invandring så har Sverige utvecklats och inavelstendenserna har brutits.
  (När cykeln kom så var det ett lyft för generna, de kunde nu blandas lite mer hejvilt i lite mer avlägsna byar och städer. T.ex. farfar född i Jukkasjärvi. far/son född i Oslo av en bohusländska och barnbarn född Luleå.)

 6. Simon
  17 oktober, 2009 at 15:29

  Du frågade, jag svarade. EOD! / Jinge

 7. Jonas E
  17 oktober, 2009 at 15:46

  Ja SD är pack, rasistpack. Deras surr om att de gillar Israel syns inte internt i partiet. Bara på deras hemsidor.

 8. Anonym
  17 oktober, 2009 at 16:14

  Jag var med i SD 2007 och gick ur när jag kom underfund med att Horst Vessel sjöngs varje gång det var fest. Det var innan radiogänget avslöjade saken. Den sjungs fortfarande, men nu ser man till att den inte spelas in.

 9. Karin
  17 oktober, 2009 at 16:51

  Återkom utan att använda en proxy! / Jinge

 10. 17 oktober, 2009 at 17:00

  Jag har alltid tyckt att det är löjligt att stänga ute SD från debatten. Dels är det odemokratiskt och dels så är det bara till vår fördel så fort de får prata sakpolitik. Då visar det sig att det är många viktiga frågor de helt saknar substans i. Jämför med PP, jag är övertygad om att det var bra för dem att de slapp TV-debatten. Titta på Falkvinge i Korseld. Nog för att han kan prata integritet och IT-teknik på ett bra sätt men så fort han ska ta ställning i något annat, som här aborter, så blir det bara löjligt. Detsamma gäller i än högre grad SD som inte på något sätt står upp för demokratin eller individens frihet och integritet vilket PP ju gör anspråk på.

  Fråga SD t.ex. om deras kulturpolitik, energipolitik och miljöpolitik så blir det ganska spännande och underhållande vill jag lova.

  • 17 oktober, 2009 at 17:08

   Jag har alltid tyckt att det är löjligt att stänga ute SD från debatten. Dels är det odemokratiskt och dels så är det bara till vår fördel så fort de får prata sakpolitik.

   Det håller jag med om helt och fullt. Det är en klar miss av de övriga partierna.

 11. el persson
  17 oktober, 2009 at 17:58

  ”Svenskfientlighet”, vad betyder det?
  Ett enkelt sätt vore att säga att det är detsamma som begreppet ”omvänd rasism” som diverse politiker brukar använda. Eller?
  Perssonligen anser jag att begreppet rasism borde avskaffas eftersom det bygger på idén att det finns olika mänskliga raser. När dessa bevisligen inte finns kan det inte heller finnas rasism.
  Att i det läget tala om rasism, eller antirasism, är att spela på motståndarens villkor, att låta de som anser att det finns, och vill definiera, olika människoraser, som ska hållas ”rena”, som det gäller att se till att de inte blandas, bestämma dagordningen.

  Däremot finns främlings-fientlighet och -rädsla bland alla människor grundat på den egna gruppens ”överlägsenhet” eller ”bättre moral”, tryggheten i den egna gruppen. Nysvenskar skiljer sig inte på något sätt från pursvenskar i detta avseende. Att tro något annat är fördomsfullt.

  När denna främlingsfientlighet mellan olika grupper har etnisk eller nationell grund kan den kallas för åäö-fientlighet. Jag känner purturkar som verbalt är våldsamt kurdfientliga, och vice versa.

  Så visst finns, i denna mening, svenskfientlighet från vissa nysvenskars sida gentemot pursvenskar som grupp. Och den är inte ovanlig.
  Att då se sin egen fördom och se vidare, att se den andre, att se människan man möter, inte gruppen, att vi alla ger varandra våra mänskliga rättigheter är den enda rimliga grunden för att bygga ett mänskligt samhälle.
  Att acceptera och exploatera denna gruppfientlighet för apartheid á la (sd) leder till ett segregerat samhälle och med tiden till en samhällelig katastrof.

  Som jag brukar skriva:
  Utan invandrare stannar Sverige!
  (se t ex dagens ledare i Dagens Industri)

  • Martin Forsman
   17 oktober, 2009 at 18:28

   ”Utan invandrare stannar Sverige!”

   Helt riktigt el persson. Det har ju nämligen visat sig att invandrare i allmänhet är betydligt mer företagsamma än oss etniska svenskar så därmed blir deras bidrag till etablerandet av nya företag mycket viktigt. Det är faktiskt detta faktum som gör högerns aversion mot invandrare så märkligt då de annars brukar berömma sig själva för att uppmuntra etableringar av nya företag i Sverige.

   Att det skulle finnas någon större utbredd ’omvänd rasism’ i Sverige tror jag inte ett ögonblick på. Att invandrare ibland väljer att söka sig till landsmän/kvinnor har ju ingenting med rasism att göra utan är bara ett sätt att känna trygghet. Det förekommer säkert en viss aversion mot ’samhället’ och därmed på sätt och vis ’svenskar’ bland vissa invandrare men den är i de fallen ett resultat av misslyckad integration, strukturell rasism från samhället o s v.

   • el persson
    17 oktober, 2009 at 23:43

    Lika lite som jag vill påstå att det finns en utbredd främlingsfientlighet bland pursvenskar, så har jag inte påstått att ”svenskfientligheten” är utbredd bland nysvenskar. Men den är inte ovanlig.

    Jag undvek exempel ovan, men här är ett.
    Det är inte ovanligt att man får höra att svenska flickor, eller kvinnor, är horor för att de lever enligt våra normer. De som säger detta har dessutom ofta en mycket diffus, men felaktig uppfattning om vad dessa normer är.
    Vi behöver inte klä oss i säck och aska för detta (”…resultat av misslyckad integration, strukturell rasism från samhället…”). Jag menar att vi är rätt bra redan men vi kan bli bättre.

    Vad vill vi med integration?
    Ska alla bli som ”oss”?
    Behöver verkligen alla bli som ”oss”?
    Vill alla som kommit hit bli som ”oss”?
    Och vilka ”oss”menar vi: stockholmare eller skåningar, värmlänningar eller samer?

    Integration är svårt. Se på svenskarna som flyttade still USA före förra sekelskiftet. Flyttade till svenskgetton, anpassade sig till en del, behöll en del svenska traditioner. Efter 100 år anses man vara rätt väl integrerade, men kan fortfarande ha svenska traditioner kvar.
    Samma sak kommer att hända här. Nysvenskarna kommer att i huvudsak anpassa sig till Sverige, vissa saker kommer man att behålla. I vissa fall kommer Sverige att anpassa sig till nysvenskarna.
    En turkiskättad elev sa att hennes barn skulle få mycket större frihet än vad hon fått, men aldrig så lössläppt uppfostran som svenska barn.

    Det krävs tolerans från alla, att anpassa sig till varandra. Så för att bemöta (sd):s tal om svenskfientlighet kan man inte komma och påstå att det är lögn. Den finns, men är rätt lätt att göra något åt: mer kontakt mellan pur- och nysvenskar.
    (sd):s recept på apartheid däremot leder till allt värre motsättningar, vilket de i och för sig vill ha. Det betyder att (sd):s apartheidpolitik inte enbart är turkfientlig, muslimfientlig eller judefientlig osv, den är även svenskfientlig, den är fientlig mot alla människor:

    (sd):s politik är rent människofientlig.

    • 18 oktober, 2009 at 04:18

     Och vilka ”oss”menar vi: stockholmare eller skåningar, värmlänningar eller samer?

     Samer förstås, de är urbefolkning. Medborgarskap får de när de lärt sin nordsamiska och kan jojka! :-)

     En turkiskättad elev sa att hennes barn skulle få mycket större frihet än vad hon fått, men aldrig så lössläppt uppfostran som svenska barn.

     Jag har hört snarlika uttalanden. Du ska se att hennes barn kommer att säga samma sak, och om tre generationer så är sådant som kan skilja idag helt utplånat.

     • el persson
      18 oktober, 2009 at 07:54

      Precis!
      Svenskamerikanerna!

      • 18 oktober, 2009 at 09:59

       F.ö. så kan jag en jojk, ”Renen min” kallas den men den framförs bara efter att minst 20 cl Whisky runnit nedför min hals… :-)

       M.a.o. är jag svensk.

  • Sara G
   18 oktober, 2009 at 14:59

   Begreppet rasism ska finnas kvar, det beskriver korkade människor som år tvåtusen, tvärt emot all vetenskap, tror att det finns mänskliga ”raser” och som konsekvent vägrar tro att det bara finns en ”ras” – människan, vars gemensamma ursprung är Afrika.
   Rasister är ett adekvat uttryck för dem!

 12. Sara G
  17 oktober, 2009 at 19:18

  Det är bättre att ta tjuren vid hornen och samtala med nötterna. För övrigt så har vi ju yttrandefrihet och den ska väl följas?
  Jag förstår inte den här oviljan att diskutera med sd-arnan. En skicklig debattör kan hur enkelt som helst få dem att göra bort sig genom att till exempel försöka diskutera kulturpolitik eller etik och moral i asylfrågor med dem eller fråga vad ”svenskhet” EGENTLIGEN består av, medan han eller hon då och då förstulet nynnar eller tyst visslar på Horst-Wessel-lied.

 13. Orolig
  17 oktober, 2009 at 20:23

  Som Malmöbo är jag förskräckt över möjligheten att SD kan komma in i Riksdagen. Jag har sett hur Malmö förvandlats från en f.d. industristad till en kunskapsstad med högskolor, nybyggen, Citytunneln, osv. Visst har vi problem med brottslighet här, men SD vill straffa Malmö för gängproblemen genom att ta tillbaks all den tillväxt som Malmö haft dom senaste 10 åren, och än en gång göra det till en f.d. industristad som ingen är intresserad av. Samtidigt som tillväxten flyttas till ett mer ”svenskt” område – alltså SD:s tack för att deras stöd konstigt nog är starkast här i Skåne, fastän dom vill krossa och förbjuda den skånska identiteten.

 14. svensken
  18 oktober, 2009 at 12:29

  När det gäller judarna så måste man lära sig att skilja på olika grupperingar. Många judar liksom muslimer tar avstånd från extremismen som förekommer i båda grupperna. inom Sd finns det extremister i alla former, det märks på vissa bloggare som vill piska upp stämningen mellan muslimer och svenskarna i övrigt. Speciellt Kent Xxxxxxx (själv judiskt påbrå) spar inte på krutet när det gäller muslimerna på sin blogg. Det märkliga är att ingen verkar tysta honom heller. För er som vill lära er mera rekommenderar jag att ni går in på nedanstående webbside. Istället för att attackera den politiska makten så attackerar man individen istället.

  http://www.xxxxxxxxxxx

  (xxx gjort av Jinge)

Comments are closed.