Ska Reinfeldt gråta nu?

Motgångarna kommer i stim för den borgerliga högerregeringen. Nu är de ute på en PR-turné och det går inte en dag utan att en medieskandal kommer som om det var ett planerat bakhåll. Men de flesta betraktarna anser säkerligen att alliansen tuggat ihop till det själva, FRA-lagen som ett övertydligt exempel.


DN:
”Söndagens Agenda blev en svidande kritik mot den moderata ledningen och Fredrik Reinfeldts ledarskap. Genom att tala med en rad personer som deltagit i ett möte i riksdags-
gruppen, sedan det blivit känt att Karl Sigfrid skulle välja att gå emot partilinjen, kunde Agenda presentera en rad citat där bland andra Fredrik Reinfeldt pressat Sigfrid till det yttersta.

Statsminister Reinfeldt skulle ha uttalat sig mycket hotfullt mot Sigfrid och frågat honom om han tänkte bli den som skulle skjuta ner en moderat statsminister.

”Ska skottet komma inifrån? Ska någon skjuta mot en moderat statsminister?”, ska Reinfeldt ha sagt.”

Att moderatledaren undrar om en moderat riksdagsledamot ska bli den som skjuter honom är nog det absolut sämsta jag hört från Reinfeldt. Det är så omdömeslöst att man undrar hur det är fatt med karlen. Och i förlängningen givetvis hur illa det är ställt i den moderata riksdagsgruppen. Karl Sigfrid är inte den ende moderaten som uttryckt sig kritiskt om högerregeringen och FRA-lagen. Men gemensamt har de borgerliga riksdagsleda-
möterna att de blivit hårt åtgångna av respektive partiledning.

Det mest påtagliga var väl när Fredric Federley började gråta i Sveriges Riksdag och prata om sin mamma. Det är givetvis inget att skämmas för att man börjar gråta, män får gråta. Men det är tämligen ovanligt att män står i talarstolen i Sveriges Riksdag och gråter, möjligen är det en indikation på att man inte är uppgiften mogen. Med andra ord exakt samma

FRA
sak som när man undrar om en yngre parti-
kamrat är den som ska skjuta den moderate statsministern.

Att FRA-lagen väcker känslor är det ingen som tvekar om. Men fram tills nu har det huvud-
sakligen varit medborgarna som gett uttryck för dessa, eventuellt har nu ledande politiker drivits så långt att de inte längre kan hålla tillbaka. Alliansregeringen plågas av genuint dåliga opinionssiffror som dessutom är fallande, en tillbakagång som inte längre kan skyllas på det faktum att svenska folket missnöjesröstade i valet 2006. I morgon är det exakt två år sedan valet och opinionen har ett stort och tydligt avstånd från regeringspartierna opinions-
mässigt.

Och när Reinfeldt frågar sig om skottet ska komma bakifrån så har han passerat det stadiet där tårar kan rädda honom.

DN1 SvD1 AB12 Dagen SDS1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA, FRA-lagen, Internet, Integritet, Högerregeringen, Alliansen, Federley, Reinfeldt, Bodström, Tre apor, Grundlagen, Europarådet, Mänskliga rättigheter, Politik[/tags]

  9 comments for “Ska Reinfeldt gråta nu?

 1. 15 september, 2008 at 06:02

  Et tu, Brute? Som den store kejsaren sa.
  Men när en svensk statsminister använder sådana ord på ett slutet gruppmöte är det inte retorik längre, utan härskarmetoder.
  Var var den ledamot med heder som harklade sig och sa: Tar du inte i lite nu?
  Klent på många händer. Tog det knäcken på Karl Sigfrid?

 2. Kurt
  15 september, 2008 at 06:41

  Man tyckte att Göran Persson var bufflig och ägnade sig åt mobbning, men det var ju ändå inget alls mot hur Fredrik Stalin Reinfeldt tydligen uppträder när inte kameran är påslagen. Men det förklar ju också varför så många statssekreterare och andra tjänstemän har lämnat regeringen, och varför de tycks ha det så svårt att fungera som EN regering.

 3. Sara G
  15 september, 2008 at 07:39

  Reinfeldt är den minst kompetenta statsminister vi haft sedan Carl Bildts dagar! Det går knappt en vecka förrän han gör en ny blunder och bevisar att han inte är regeringsduglig…

 4. Arebir
  15 september, 2008 at 08:49

  Reinfeldt har ju i regel varit oerhört mesig med att våga ta sina ministrar/kollegor i örat! Borelia och Shiloe är två sådana exempel. Att han inte vågade/ville lugna ner Bildt:s svada mot Ryssland är ett annat! Att han förlorade Odenberg som var kompetent på sitt område väcker frågor!

  Att hårda ord delas ut internt behöver inte vara så upprörande. Det följer med uppdraget att göra karriär som politiker, även om det kan anses olämpligt i detta fall. Vad som är tragiskt är Reinfeldt behandlat Sigfrid på det här sättet för att denne stod ensam! Det som hänt stärker bilden av Reinfeldts svaga ledarskap!

 5. nature
  15 september, 2008 at 08:52

  Ett problem som vi inte har berört är att sossarna är vana att försöka vinna opinionen, var dag EMOT de konservativa ägda medierna: DN, SvD alla kanalmedier: TV8, TV5, TV6 osv… ! Glöm inte ALLA Reklamradiostationer, också! Samtidigt som SVT inte får vinkla FÖR den sittande RÖDA regeringen! Ty då är den partisk! Och blir fälld. En vänsterregering har ALLTID medierna emot sig! Det är en kamp för en socialdemokratisk regering att exponeras! Positivt!

  Därför har de en VANA att ta medierna! Det har inte Fredrik! Ty han serverades stekta fåglar i munnen från den dan han vaknade! Snacka om att glida in på en räkmacka!

  Jag tror att Fredrik ansåg det effektivare att låta de borgliga ledarsidorna föra talan, där av tystnaden från regeringen!

  Vissa medier, somt T ex SvD har kritiskt granskat Alliansen! Bra att Ni försöker vara opartiska!

 6. thomas
  15 september, 2008 at 09:37

  Nog kan man undra hur det står till med den mentala hälsan, en något bristande verklighetsuppfattning verkar han ha, han som anser sig gå sida vid sida med folket vars förtroende han bär.
  Och det retsamma léendet han har börjat med rimmar illa med den verklighet han har ansvar för, det ger inget seriöst intryck att spela mysgubbe när krisen står för dörren.
  ”Ska någon skjuta en moderat statsminister?” Det andas sjuklig maktgalenskap.

 7. Abbaeban
  15 september, 2008 at 10:53

  Man måste ha en ideologi. Reinfelt har ingen och han ser ut som om han sålt smöret och tappat pengarna, han undrar hur f-n kan konjunkturen gå ner nu, när vi gjort så mycket bra för sverige, varför får vi inget stöd av våra företagare.

  De här barnsliga moderaterna på östermalm hjälper föga om han vill finna majoriteter för beslut i riksdagen. De är både för få och för insnöade.

  För att inte tala om kulturen

  Man måste ha en partiledare och den måste tänka makro och inte grotta ner sig i alla detaljer

 8. Christer W
  15 september, 2008 at 14:22

  Fundera på dessa citat;
  Statsminister Reinfeldt skulle ha uttalat sig mycket hotfullt mot Sigfrid och frågat honom om han tänkte bli den som skulle skjuta ner en moderat statsminister.

  “Ska skottet komma inifrån? Ska någon skjuta mot en moderat statsminister?”, ska Reinfeldt ha sagt.”

  Jämför han sig med Palme? Vet han nått vi inte vet? Har han hybris om sin egen storhet?
  Men ett är ändock tydligt för oss, han håller inte måttet som statsminister.
  Vad än man tycker om Sahlin så är ett nyval kanske en räddningen.

 9. Pingback: Charlie

Comments are closed.