Ship to Gaza och tankefigurer och tankemönster

I tisdags blev det känt att Mahmoud Abbas och den Palestinska Myndigheten kontaktat de omgivande arabländerna, och andra muslimska länder i Mellanöstern, för att be om hjälp med att hindra den humanitära hjälpkonvojen , Ship to Gaza, från att nå fram till sitt mål. Man har skickat ett flertal brev, bland annat till Turkiet, och bett dem att se till att hindra konvojen.

Det är återigen ett slående bevis för att den Palestinska Myndigheten och Mahmoud Abbas går i israeliska ledband. Ordergivningen som Abbas ägnar sig åt är ett resultat av den israeliska regeringens uttryckliga önskan. Jag har länge förundrats över hur fredliga palestinierna på Västbanken tycks vara, skulle tiondelen av den demonisering som Israel ägnar sig åt när det gäller palestinier vara korrekt så skulle man idag knappast återfinna minsta del av Abbas efter hans många svek mot palestinier och Palestina. Abbas agerande banar givetvis väg för Hamas. Palestinierna vet vem Abbas sålt sin själ till, något som givetvis gynnar Hamas både på kort och lång sikt.

En lustighet i all bedrövelse är att antisemitismjägarna nu koncentrerar sina ansträngningar på författaren Henning Mankell. Som vanligt så kommer de inte att hitta någon antisemitism hos vederbörande varför de snart kommer att använda ord som ”tankefigurer” och ”tankemönster”. Det är utomordentligt viktigt att kunna kleta ner israels kritiker med beskyllningar om antisemitism, när det inte går så kan man alltid hävda att den/de nedkletade har sådana tankefigurer eller tankemönster.

Möjligen kan man beundra den sortens språkliga innovationer även om man som läsare saknar förmåga att följa deras tankegång, men människan är nu en gång för alla sådan att den inte gärna erkänner sin egen dumhet, eller det som andra vill ska se ut som dumhet.

Som bekant har SKMA, Svenska Kommittén mot Antisemitism, funnit spår av antisemitism bland pingviner i Antarktis. Men eftersom djurarten Spheniscidae (Pingviner) inte kan tala så har man kommit fram till att det handlar om deras tankefigurer och tankemönster.

i Tags: om , , , , , , , , , , , , , ab12 dn123 svd123 Läs oxo: anna annarkia bulten ilsemarie k&å lasse hampus pamflett röda-m röda-b zaramis loke

  19 comments for “Ship to Gaza och tankefigurer och tankemönster

 1. Sara G
  20 maj, 2010 at 07:51

  Jag vill tro att de bokstavstrogna sionisterna och quislingen Abbas kommer att misslyckas den här gången! Henning Mankell är en världskändis och det finns inte ett uns antisemitism hos honom, utan bara en stark och mycket medveten humanism och rättvisepatos.
  Världens ögon kommer att öppnas ytterligare när de bli medvetna om att israelerna t.o.m mycket aktiv stoppar uppbyggnaden av Gaza. Den landremsa de så illvilligt genom krigshandlingar mot civila närapå helt raserat och gjort obebolig, trots att fortfarande landets urinvånare, palestinierna, bor där under ohyggliga omständigheter.

 2. Rawia Morra
  20 maj, 2010 at 08:51

  Abbas fladdrar hit och dit och tror att om blockaden varade en vecka till, en månad till eller så, skulle Gazaborna ge upp sina rättigheter och på sina bara knän be honom att sälja ut dem.

  Gazabornas barn blir martyrer, Abbas barn blir miljardärer. Kan tyckas smart ur hans perspektiv men nu har dödsdomarna börjat komma, från de egna leden.

  I veckan tilltalade ”al-Aqsamartyrernas brigader” Mohammad Dahlan och bad honom att hålla sig gömd för skulle han bli synglig någonstans, på en gata, en restaurang eller så, så har den minsta av deras folk rätt att avrätta honom på plats. Anledningen? Jo, en ny bandupptagning där Dahlan begår något så grovt att han skulle blivit dömd till högförräderi precis var som helst. Om Abbas är med på bandet berättade man inte men man lovar att offentliggöra bandet inom loppet av några dagar.

  Och det är inte långsökt att tänka på de dokument som Arafat personligen lär ha skickat till al-Qaddoumi i Damaskus kort innan han dog, där han berättar att Abbas och Dahlan kommer att döda honom när som helst.
  Så nu är det bara att vänta och se vad som händer.
  Och jo, Dahlan håller sig undan.

 3. MX
  20 maj, 2010 at 16:56

  Din länk till http://www.palestine-info.co.uk leder ingenvart? … ”No such number, no such name” …

 4. Hussein
  20 maj, 2010 at 17:48

  Palestine-info är Hamas officiell hemsidan. Jag försökte och hitta nånting om det på andra media men hittade jag ingenting om det här. Det som jag hittade var om att Israel har krävt det men inte PA och Abbas. Du kan gärna kolla på Aljazeera eller http://www.maannews.net, det finns ingenting om det här. Jag tror att är viktigt att vara försiktiga när vi skriva om nånting så här och publicerad i Hamas officiell sida. Jag menar att det kan fördjupa palestinsk kris och det är orättvis mot Palestina och Palestinier.
  Att sprida rykte hjälper ingen, jag själv är mot Abbas( men jag kan inte komma ut och publicera nånting så här som rent fakta utan att säga att det var publicerade bara i Hamas officiell sida.

  • 20 maj, 2010 at 18:46

   Jag visste inte att sidan du talar om är en Hamas-sida, det har jag inte hört förr och det du säger kan lika gärna vara des-information som allt annat. Att Mahmoud Abbas sålt sig till israelerna är sant, likaså att han är nöjd med att Israel håller Gaza belägrat. När han låter sina säkerhetsstyrkor finansieras, tränas och beväpnas av Israel och USA så verkar uppgiften ligga helt i linje med hans eget svek mot det palestinska folket. Så om det inte är ”bevisat” så är det i vart fall mycket troligt.

   F.ö. kan man konstatera att Hamas knappast skulle lägga upp huvudhistorien på sin förstasida om allt är båg från början till slut. Det har de inte råd med.

  • Max
   20 maj, 2010 at 18:59

   Engelska al-Jazeera är alltid sena med nyheter, jag läste uppgifter om detta på en engelsk eller amerikansk blog igår.

   • Rawia Morra
    21 maj, 2010 at 07:56

    Aljazeera english har inte tid eller råd att översätta allt. Massor av stora och viktiga nyheter tas aldrig upp där.

  • 21 maj, 2010 at 08:38

   Det stämmer inte Hussein!

   Läs min kommentar till Rawia!

   • Hussein
    21 maj, 2010 at 12:23

    Eftersom tre av varandra oberoende palestinier hävdar att dina uppgifter är felaktiga så avslutar vi diskussionen här och nu. Jag har inte kunskaper nog för att själv kunna bedöma, men uppgifterna skiljer sig åt, det är helt uppenbart. / Jinge

 5. Charlie
  20 maj, 2010 at 19:40

  Vad som egentligen orsakat denna diskution vet jag inte, det jag tror mig veta är dock att Hamas är mer pålitliga som rapportörer än PLO:s representanter. PLO har anledning att mörka med det mesta av vad de sysslar med, och så har det varit sedan Arafats tid, men förvärrats drastiskt med Abbas som ordförande. Jag är långtifrån expert på MÖ, men kritiserar man Hamas för att hitta på historier så vet man uppenbarligen väldigt lite om vad som egentligen händer. Man kan kritisera Hamas för mycket, men lögnen är nog inte en vanlig metod hos dem. Det är den däremot hos PLO och Abbas, något som gör att jag blir fundersam. Sidan ni talar om verkar inte vara direkt opartisk, men jag hittar ändå inte lögner trots att det finns massor av propagandistiskt material.

 6. Rawia Morra
  21 maj, 2010 at 07:53

  Om Palestine-info är en Hamassida kan man säga detsamma om 99.99999 procent av all media i arabvärlden och bland palestinierna. De enda som inte skriver i samma anda är Abbasmedia, en del av egyptisk media och saudisk. All annan media skulle räknas som Hamas. Och ser man inte solen genom ett nät är man blind. Det finns en anledning till varför det är så.

  Hur som helst, Hamas behöver aldrig sätta upp feta lögner. Verkligheten är så förfärlig att ingen orkar ljuga för att förvärra den. Aljazeera skrev nyligen att Abbas folk, via Dahlans grupp stod vid gränsövergången vid Rafah och sorterade de sårade. De som var stridsdugliga från andra organisationer än Fatah, lämnade man över till Egyptiska säkerhetstjänster. Alla vet vi att en del sårade blev torterade där för att avslöja saker som kunde utnyttjas av israelisk militär.

  Och aljazeera hämtade sin information från upprörda Fatahmedlemmar som fått tag i dokumentation, en av anledningarna till att man nu hotar avrätta Dahlan. Men det är inte allt. Det finns värre saker som de inte ens vågar offentliggöra än. OCH: Dahlan var i Arish på den egyptiska sidan på ett hotell och väntade på det israeliska angreppet för när israelerna var färdiga skulle han gått in och avsluta jobbet.

  Till Abbas och Dahlans och många andras förfäran så höll Gazaborna ut trots alla tiotusentals ton sprängmedel och fosfor som regnade över dem. De som inte stod ut var israelisk militär som lämnade efte sig högar med skitiga blöjar för de vågade aldrig gå ur stridsvagnarna för att uträtta sina behov.

  Och ja, Maan tillhör Fatah. Jag tror faktiskt att måga där försöker behålla sin yrkesheder ändå.

  • 21 maj, 2010 at 08:33

   Tack Rawia!

   De uppgifterna ställer din landsman ”Hussein” i en lätt märklig dager, och ännu märkligare blir det efter att Anna Wester på PGS jamat med i samma visa. När någon far med oriktiga uppgifter så finns det anledning att fråga sig varför han gör det.

   Jag ska maila Anna och be om en förklaring till detta, men jag tror inte att det är så lätt att hålla isär olika sidor, för redan från grunden så är antagligen Hamas de enda som verkligen vill befria Palestina, låt vara att många av dem är religiösa dårar som inte många skulle vilja ha något att göra med. Med Fatah och Mahmoud Abbas förhåller det sig på annat sätt. De är anställda av Israel/USA, tränade av dessa länder, beväpnade av dessa länder.

   Så när någon kommer med desinformation så måste man vara försiktig, och just nu ser det ut som om PGS inte varit tillräckligt försiktiga.

   Jag tror jag ska återkomma i ärendet i en särskild bloggpost, jag har en del andra saker som jag funderar på oxo.

   • Erik
    21 maj, 2010 at 16:52

    I vilket fall som helst vore det intressant om det gick att få uppgifterna bekräftade från någon annan källa. PIC-artikelns källor går till största delen tillbaka på anonyma uppgiftslämnare.

 7. 21 maj, 2010 at 08:21

  Väldigt träffande iakttagelse. Sådan där newspeak kan verkligen göra en galen.

 8. Nyfiken
  22 maj, 2010 at 09:17

  Att Hussein följer med till Gaza betyder inte att han har ett rent mjöl i sin påse , han kan ha ett annat ärende på uppdrag av Israel
  Det är inte alla som påstår vara palestinier eller Palestinavänner som är sanna
  Jag är säkert på att det finna några som ska vara med Ship to Gaza som är spioner och vill rapportera om andra människors aktivitet

  • 22 maj, 2010 at 10:29

   Jodå Nyfiken. Ni palestinier har förstås medlemmar i gruppen som är knäppa, nu tror jag inte att Hussein behöver vara en av dessa bara för att han trodde att Palestine-Info var Hamas officiella hemsida, han trodde nog det utifrån det faktum att ett par namnkunniga islamister brukar skriva där. F.ö. en fråga, skiljer sig den engelska versionen mycket ifrån den arabiska?

 9. Nyfiken
  22 maj, 2010 at 14:35

  Man kan hitta knäppa människor hos alla nationer och det är inte så konstigt att det finns knäppa palestinier
  Den engelska versionen av Palestine information center skiljer sig helt från den arabiska versionen , de är två olika versioner trots att de bär på samma namn

  Det enklaste är att hänvisa till den webbplatsen där du läste nyheterna så att det ska inte bli tjat om det

  • 22 maj, 2010 at 14:41

   Det gjorde jag men folk klagade över att länken inte funkade. Den funkade för mig, men andra browsers hade tydligen problem.

Comments are closed.