Regeringens politik leder till – Självmord

En socialdemokratisk politiker uttalade sig i något sammanhang och hävdade att det faktum att 54 000 nu ställs utanför försäkringskassan och överförs till Arbetsförmedlingen och/eller socialtjänsten kan leda till självmord för några av de drabbade. Representanter för regeringen ilsknade till ordentligt och talade om tidernas lågvattenmärke i debatten. Hur moderaten Christina Husmark Pehrsson och hennes partiledare ska reagera nu är oklart, för nu säger Försäkringskassan samma sak.


Expressen: ”Expressen/Kvällsposten har i flera dagar rapporterat om hur tusentals svenskar drabbas av utförsäkringen. Nu slår även försäkringskassan larm: ”De nya sjukreglerna leder till fler hot om självmord”. Det säger Torgny Collin, säkerhetsdirektör på Försäkringskassan, där man nu håller på att ta fram en modell för hot och riskhantering. – Vi märkte av det här redan förra sommaren då det infördes nya regler. Då började vi få samtal där våra kunder hotade att ta sina liv, säger han. – Under hösten har vi märkt en markant ökning av hoten om självmord, i dag rör det sig om cirka 40 procent av de inrapporterade fallen.”

Ser man till hur media rapporterar kring Miljöpartiets opinionsmässiga framgångar så förvånar det att inte fler tidningar pekar på de alltmer uppenbara orsakerna till alliansens minskade stöd från väljarna. Det blir tydligt för alla att regeringen prioriterar dem som redan har det bra, och de som får betala priset är de långtidssjukskrivna och folk som tidigare har levt på förtidspension. Och det handlar inte bara om döende cancerpatienter, det handlar om mängder av diagnoser som från en dag till en annan kommer att underkännas. Att specialistläkare blir upprörda struntar regeringen i, uppenbarligen betraktas deras patienter som
– simulanter, en diagnos som regeringen själv tar sig rätten att klistra på sjuka människor.

Expressen: ”Men oron inför de nya reglerna är stor. – Männi-
skor som hör av sig till oss är förtvivlade, de ser sitt liv och vardagen slås till spillror. Då kan det komma fram sådana här hot, säger Torgny Collin. För personalen är det tunga samtal att hantera. Många känner skuld för detta även om vi satt reglerna. Samtidigt kan vi inte vara terapeuter, det har vi inte

moderat

kompetens för, säger Torgny Collin. Ibland handlar hoten också om att ta livet av någon annan.”

Socialdemokraten som oroade sig för just en sådan utveckling blev utskälld, nu kan således försäkringskassans Torgny Collin se fram mot en ilsken reaktion från regeringen. Jag tror att vi ska vara klara över att de människor det nu handlar om lever i en mycket svår situation, ofta med besvärliga kroniska sjukdomar. Tyvärr så kommer Försäkringskassans larm snart ledas i bevis då någon eller några faktiskt inte klarar av att fortsätta. Sådana händelser kommer att bli betraktade som massmediala bomber och pressen kommer att producera ett flertal kioskvältare.

Det betyder att vi säkerligen har ett eller annat mediedrev att vänta från och med januari månad, tyvärr så finns det ett stort lidande bakom dessa, annars skulle det vara riktigt roligt att se hur alliansens opinionssiffror dyker som fiskmåsar som fångar fisk.

För alliansens del är det dock inte havet man dyker i, det bara ser ut som havet, men det är asfalt och betong.

intressant Andra om: , , , , , , , , ex1 svd1 dn1 ab1 t

  14 comments for “Regeringens politik leder till – Självmord

 1. ht
  27 december, 2009 at 18:30

  Jag tror att det där stämmer. Folk kommer att bli desperata. Inget hopp kvar. Det kan bli flera tragedier som resultat av den politiken. Men i princip är politiken riktig, men man måste ge folk betydligt längre tid.

 2. Martin Forsman
  27 december, 2009 at 18:37

  Regeringens inställning till sjuka påminner om den tyska/brittiska inställingen till åkomman krigsneuros under 2:a Världskriget. Deras lösning på ’problemet’ krigsneuros innebar var att ogiltigförklara den. Därmed kunde de som drabbats sägas vara simulanter och istället ställas inför krigsrätt.

  Kanske är det detta som är regeringens plan också. Genom att ogiltigförklara psykiska åkommor eller lättare sjukdomar som cancer så minskar ju sjuktalen drastiskt och man kan se till att de ’lata simulanterna’ får börja göra rätt för sig. Hoppas att svenska folket ser vad det är för dårar de röstat fram till makten och fixar ett maktskifte till 2010. Jag är inget fan av vare sig Socialdemokraterna eller Miljöpartiet men det kan ju inte bli värre.

 3. 27 december, 2009 at 18:42

  HEJ
  JA SÅ BLIR DET VARFÖR GÖR DE SÅ MOT MÄNNISKAN.

 4. thomas
  27 december, 2009 at 20:09

  Tragiskt är det att se att Reinfeldts förakt för svagare individer som kom till uttryck i den löjeväckande naiva boken det sovande folket nu tillåtits påverka vårt samhälle i verkligheten, det skulle jag aldrig trott.
  De är i alla fall duktiga på att lura folk, och folk är verkligen lättlurade tycks det.
  Nu ser konsekvenserna av ett typiskt borgerligt småskuret förakfullt sinne i verkligheten. Ingen vacker syn och inget vackert kan någonsin gro ur ett sådant sinne.
  Sjukt att medvetet göra det svårare för de som redan har det svårt. De sjuka blir sjukare och de fattiga blir fattigare medan de rika och friska får det allt bättre.
  Det skulle kännas mycket sorgligt om majoriteten av svenska folket fotfarande tror och tycker att det är den rätta vägen och rösta för en fotsättning av denna föraktfulla, sjuka politik…

 5. Sara G
  27 december, 2009 at 20:44

  Enligt Flamman så har redan flera tagit livet av sig eftersom de inte kunde betala räkningar och hyran

 6. blingbling
  27 december, 2009 at 23:16

  Den riktiga cirkusen lär komma när någon lite mer företagsam ’kund’ knallar in på nåt fk-kontor och tar med sig halva personalen på sin hädanfärd i traditionell mellanösternstil.

 7. Ingemar Lext
  28 december, 2009 at 05:30

  ”Lyckopiller” gör inte i sig en människa lyckligare, men den stora vinsten med dessa preparat är att självmordstankar ofta försvinner fullständigt. Skrivet som ett råd efter egen erfarenhet och i all välmening.

 8. 28 december, 2009 at 08:34

  Det viktiga när man vill begå självmord är att inte tala om det för någon. Det räknas som ”hot” i Sverige. Ingen är speciellt intresserad av hur person i fråga mår men vederbörande får inte ”hota” andra. Framförallt får man inte hänga sig utanför riksdagshuset för då kan man få SÄPO efter sig. Det är ett hot mot rikets säkerhet!

  • 28 december, 2009 at 08:55

   Fast vad gör väl det om man hänger och dinglar i en lyktstolpe? :-)

   • 28 december, 2009 at 09:12

    Det kan bli lite ensamt att hänga där själv men om tio gör det kan det bli en manifestation utan dess like. Observera att det får man inte göra! Absolut inte!

    • 28 december, 2009 at 09:37

     Kollektivt självmord? Mja, de behöver iaf inte oroa sig för att åka i fängelse på kuppen… :-)

     F.ö. skulle säkerligen många inom högern välkomna sådant, de är ju i alla fall inte produktiva höginkomsttagare som hänger upp sig.

     Men finns det lyktstolpar så det räcker? :-)

 9. Daniel
  28 december, 2009 at 10:04

  Ett kollektivt självmord är absolut inte bra.
  Dels så försvinner röda röster, dels så försvinner lite människor från utanförskapet. Och då kan ju faktiskt moderaterna säga att problemet löste sig.

  Och tro inte att dom slipper fängelse. Batong-Janne kommer nog komma springandes där och slå på liken och kalla dom olydiga. (och om dom skull dessutom ha keps på sig så är det ju ett dubbelfel).
  Sedan skulle dom slängas in i häktet. Det är väl dit Allianzmännsligheten sträcker sig.

  Regeringen med Husmark-Persson, Reinfelt och Billström i täten tycker ju att regler är till för att följas. Följer man inte dom så ska man straffas (Det är inte så stor skillnad på dom och den iranska regeringen egentligen, dom straffar ju också motståndare hårt där som vill ha ett mänskligare land).

 10. nature
  28 december, 2009 at 10:50

  Vilken triumf detta är för moderaterna! Äntligen lite gammeldax människoförakt!

  Hej och hå tjo och tjim! Sjung om du är glad för att du är moderat så klart!

 11. 28 december, 2009 at 12:42

  Jag tycker man borde göra skallröntgen på Christina Husmark Pehrsson och andra Moderater. Det borde gå att se avsaknaden av empati-del med blotta ögat? Kanske räcker det till en sjukskrivning på obestämd tid? Moderater är nog av naturen handikappade och dessvärre är det de som bestämmer…

Comments are closed.