Olga Isabelle Saulidotter – Bimbovarning!

Av en ren händelse så kom jag att byta kanal igår till SVT:s debatt. Där pågick en diskussion som handlade om curlingföräldrar, något som man tydligen har gjort en dokusåpa av inom SVT.

Jag hade nog läst något om det innan, men slutade nog läsa redan efter ett par rader så jag överraskades av ämnet, precis som jag häpnade inför Olga Isabelle Saulidotter och hennes två kamrater från samma såpa som var med i debatten. Redan efter ett par minuter fick jag lov att stödja min haka med handen, efter fem minuter så fick jag surra en halsduk runt ansiktet för att inte tappa hakan fullständigt.

Uppenbarligen sysselsätter sig dessa ung-
domar som bloggare, något annat gör de inte eftersom deras föräldrar fortfarande torkar dem i rumpan när de ropat – Färdig! Möjligen studerar de, men det var rent pinsamt att höra hur vuxna människor argumenterar för att frånta sina barn allt ansvar, kommer någon av de tre som med-
verkade i debattprogrammet att klara sig genom ungdomsåren utan att bli skadade för livet så skulle det förvåna mig storligen.

En fråga som man måste ställa sig helt seriöst är förstås om inte föräldrarnas beteende mot dessa unga är samma sak som ren misshandel, en kriminell handling. De hindras från att bli vuxna och jag rekommenderar alla som kan titta på programmet på SVT Play, det är i sanning häpnadsväckande.

Observera! Klicka på länken till SVT Play, du kommer att häpna!

it , , , , , , svt1 ab12 ex12 svd lasse

  37 comments for “Olga Isabelle Saulidotter – Bimbovarning!

 1. Mariam
  10 november, 2010 at 10:55

  Såg du första avsnittet av ung och bortskämd? Jag trodde att det bara min väninna som är så knäpp att hon arbetar livet ur sig för att sedan springa hem och städa efter, handla, laga mat, tvätta och försörja sina två vuxna döttrar som arbetar själva men aldrig betalar ett rött öre hemma. Men, hennes döttrar arbetar åtminstone, till skillnad från dessa marsianer.

  Hur som helst. vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta när tösen utbrast: Åttio kronor kan man inte bi snygg för. Fanskapet trodde att de åttio spänn hon skulle leva på omdagen var avsedda för skönhetsvård. De andra var om möjligt ännu knäppare. Grabbarna var verkligen inen vacker syn de heller. Fy tusen jag skulle gå och hänga mig om jag hade fått sådan avkomma!

  Att påstå att problemet är ovanligt vore ett rent lögn. Om jag bestämde skulle jag även övesätta programmet till samtliga större invandrarspråken i Sverige omedelbums! Det är allas vår framtid det här handlar om. våra barn lever redan som pensionärer. Det är det deltagaren som åkte ut sa. Jag lever sm pensionär. Skillnaden är att jag har pengar. Att hon har så mycket pengar att leva för och spendera på hår, hud och naglar är kriminellt. Det finns inga pengar i världen som räcker till att köpa hjärceller för.

  • 10 november, 2010 at 11:03

   Såg du första avsnittet av ung och bortskämd?

   Vet inte vem du kommenterar? Jag har aldrig sett programmet, jag själv halkade in i TV-programmet Debatt, skrev jag inte det?

   • Mariam
    10 november, 2010 at 11:39

    Jag har själv halkat in i själva dokusåpan. Mitt livs första dokusåpa är det här men det gav mer än själva Debatt. Jag måste nog se nästa avsnitt också. Tillsammans med barnen :-D

  • 12 november, 2010 at 17:15

   ” Fy tusen jag skulle gå och hänga mig om jag hade fått sådan avkomma! ” Detta tycker jag är fel eftersom det kan knappast vara barnens fel från början. För det är väl föräldrarna som uppfostrar barnen? De som inte klagar när barnen vill ha frukost på sängen varje dag eller att mamma ska städa rummet. Sedan borde barnen ha mer vett nu när de är över 18 år gamla men det finns anledningar till att barnen är som de är.

 2. Fattiglapp
  10 november, 2010 at 10:59

  En sopkvast handlade i programmet lite kläder för 17000. Jag och min unge måste leva för mindre än en tredjedel av den summan. Och det ska täcka läkarbesök, mediciner, mat, kläder, skor, aktiviteter och busskort, telefon, internet…

 3. Nemesis
  10 november, 2010 at 11:08

  Ja där kan man verkligen tala om Bimbo. Hon har bestämt att hon ska ha hushållerska och att det ska gå bra för henne i livet. Stackars flicka.

  • 10 november, 2010 at 11:17

   Man kan ju oxo fråga sig varför hon har mössa på sig inomhus?

   • 10 november, 2010 at 12:20

    Men alla killar har ju jämt det, så varför är det så konstigt om hon har det?

    • 10 november, 2010 at 12:25

     Nope, alla har inte det. Du umgås tydligen i fel kretsar. Och det behövs definitivt inte i en TV-studio. Möjligen så börjar det synas att hennes hår växer (Hon har inte sin rätta hårfärg) men det kunde hon väl ha fixat isf. Det är knappast något fel på att ha råttfärgat hår som hon har i verkligheten.

     • Vale
      10 november, 2010 at 13:50

      Umgås Linnea L i fel kretsar bara för att killarna i hennes krets har mössa på sig?

     • 11 november, 2010 at 01:13

      Det har alltid ansetts korrekt av kvinnor att behålla ev. huvudbonader på inomhus :-)
      Bara män som bör ta av sig hattarna där.

      • Hej
       11 november, 2010 at 17:32

       Mössa kan man väl få ha om man vill?
       Smaken är ju som baken…

 4. Gunnar
  10 november, 2010 at 11:15

  Hmmm, de verkar ju nästan lika bortskämda som kungahuset. Nästan….. ;-)

 5. KGH
  10 november, 2010 at 11:20

  Oj oj oj…

  Har missat dokusåpan men måste nog ta och se minst ett par avsnitt av själva programmet också. Vet inte om man skall skratta eller gråta åt eländet men om det här är framtiden så kommer landet att gå helt åt skogen…

 6. Röde Condoren
  10 november, 2010 at 11:24

  Jag som lider av David Eberhard-aversion måste säga att det var nog inte så konstigt att de flesta barnen i ”Ung och Bortskämd” är från familjer som har rätt bra med pengar. Det verkar som om han hade fel (återigen). Den här företeelsen med curlingbarn finns inte generellt utan hittas främst ju högre upp i samhällsklasserna man kommer.

  Allt sedan jag fick höra talas om begreppet curlingbarn så tvivlade jag på att det var så utbrett som man sade. Nu vet jag att pratet om curlingbarn bara var en alarmistisk pseudo-debatt.

  • Mariam
   10 november, 2010 at 11:48

   Alarmistisk pseudo-debatt? Nej, tyvärr. Vi har tiotusentals ungdomar som lever så. Eller vi säger så här: Varenda tonåring jag känner idag lever så. De äter ur kartonger och kartongerna får samlas på hög tills mamma eller pappa kommer och bär ut skiten. De har superdyra kläder och skor som mamma och papa måste betala. Och när mamma behöver skjuts i snöstorm ja, då har de inte tid för de måste se en fotbollsmatch på teve tillsammans med kompisarna.

   När mamma lufsat sig fram genom stormen får hon lyxen att städa efter sina dragoxar till söner och deras kompisar som stoppat i sig det mesta i matväg under fotbollsmatchen. OBS: sånt jag sett med egna ögon!
   Och tro inte att invandrarungomar är bättre. Tvärtom, curlingfaktorn där är mycket högre.

   • 10 november, 2010 at 11:50
    • Petter Ericson
     10 november, 2010 at 21:31

     Den där länken går ingenstans längre. Antar jag, då jag knappast tror du tänkte länka till en välkomstsida för IIS7.

     • 10 november, 2010 at 21:34

      Illa. Den funkade då iaf…

   • Röde Condoren
    10 november, 2010 at 23:00

    Om du har sett det med egna ögon låter jag vara osagt.
    Jag har sett curlingbarn på TV igår faktiskt…när jag såg på SVT Debatt. Och läst om på diverse ledarsidor eller i David Eberhards första bok.
    Att det finns de som skuldsätter sig för att ha råd med dyra kläder och sånt tjafs köper jag, jag har kollat på Lyxfällan sedan länge.
    Men jag tror att det här med curlingbarn bara är pseudo-debatt baserat på få reellt existerande fall. Jag känner inte igen mig bland de ungdomar jag ser.

 7. Togga
  10 november, 2010 at 11:34

  Stackars barn, kommer de överhuvudtaget att kunna bli vuxna och klara sig själva? De verkar vara Anna Anka-aspiranter och deras enda chans i livet blir att gifta sig rikt.
  Skam över föräldrar som inte inser när de passerat gränsen mellan att hjälpa och att förhindra sitt barns utveckling.

  • 10 november, 2010 at 11:55

   Det är tragiskt. Föräldrar som agerar på det sättet måste hata sina barn, barn behöver kärlek, hjälp och stöd under sin uppväxt, inte markservice och ett obegränsat kreditkort. Det kommer att gå åt helvete för många av dem, var så säker.

   • blingbling
    11 november, 2010 at 01:17

    Missriktad välvilja skulle jag tro.

    Har en polare som har curlat sin enda dotra på det där viset alltsedan sent 60-tal, han borgar nu för cirkus 4.5 mille och ser väl ut att få pröjsa kalaset när det nu drygt 40-åriga barnet visar tecken på förestående insufficiens som en konsekvens av samarbetssvårigheter på jobbet.

    Att försynt påpeka för föräldrarna att det kanske ändå vore läge att träna avkomman för vuxenlivet är fullständigt bortkastad tid.

   • Hej
    11 november, 2010 at 17:41

    Är det inte föräldrarna det är mest fel på?
    De lider kanske av münchausen eller vad det heter?

    De klarar kanske inte av att inte längre vara behövda?
    Och inser inte att de gör sina barn till handikappade vuxna.
    Kan man någonsin hämta sig från en curlinguppväxt?

    Man kan också fråga sig hur det blir när curlingbarnen själva blir föräldrar?
    Kommer de att bli curlingföräldrar själva?
    Eller blir det barnen som ska ta hand om sina föräldrar?

 8. Pinkfragrance
  10 november, 2010 at 14:04

  Bloggreklam undanbedes!!

 9. Sniff
  10 november, 2010 at 14:54

  Oj detta var verkligen en skratta eller gråta. Fast mer mot gråta. Tragiskt dessa sk. föräldrar verkar helt blåsta när de tror att de gör sina barn en tjänst. Jag tippar på ett hårt uppvaknande en vacker dag och troligen svåra psykbesvär.
  I företaget X (vill inte hänga ut dom) har det jobbat en yngre förmåga som visade sig vara värdelös på allt hon företog sig. CVt och ansökningarna har sannolikt komponerats av mor och far som var med vid intervjun och sålde sin dotter. Eftersom de hade en sådan svada och det såg så bra ut på pappret var de villiga och ge henne en chans. Det visade sig dock snart att det var mycket som inte stod rätt till. Stavning och datorvana på nollnivå, likaså organisationsförmåga. Det surfades en massa dagarna i ända och mycket av det administrativa blev liggande. Vissa av uppgifterna tog hon med sig hem och de misstänkte att de gjordes av någon annan troligen hennes mamma, eftersom det inte var så stora olikheter i att uttrycka sig. Hon fick kicken efter någon månad men den största cirkusen började då när mor och far ringde samt besökte och trakasserade VD:n och arbetsplatsen. När de insåg att de inte skulle bli något mer ”förvaring” av dottern skrev de sura inlägg på nätet i ett par veckor.
  Härliga typer. Troligen är detta mer spritt än vad många vill medge.
  Björnen gjorde bonden en tjänst genom att slå ihjäl en fluga på bondens näsa – på köpet slog han tyvärr ihjäl bonden. Björntjänst är rätt ord.

  • 10 november, 2010 at 14:58

   Jag har kollat jäntans blogg, dåligt ordförråd, felstavningar och särskrivning. En skrivförmåga som visar att hon kommer i alla fall inte bli rik som författare…

 10. Rufus
  10 november, 2010 at 15:17

  Återinför allmänna värnplikten!

  • 10 november, 2010 at 15:21

   Absolut!

 11. nadia
  10 november, 2010 at 16:44

  Olga har ju även varit med i debatt för någon månad sen. (program om kungarna av tylösand) Redan då visade hon hur blåst hon var, genom att högt och ljudligt sitta och säga att hon minsann inte dricker alkohol och att kungarna av tylösand är ett skitprogram. Problemet är bara att hennes förra blogg hette ”olgavodka” och hon är inte alls nykterist. Sen så är (var?) hon vän med både jockiboy och nemo från programmet, och var ute på krogen med dom samma dag kväll som debatt spelades in. Så varför sitta och gapa i debatt om en åsikt man inte ens kan stå för??!! Hon ville väl kanske ha 15 sekunder av fame.. Men det blir ju bara pindsamt!!

 12. 11 november, 2010 at 01:20

  Såg inte programmet med efter vad jag läst om det: Inte konstigt att somliga ungar tror på den totala friheten, om de får allt de pekar på och varken behöver ta hänsyn till andra eller göra ett enda nyttigt handtag.
  Är det i den kategorin vi hittar de där nyliberalerna, som ju också verkar just totalt blåsta när de diskuterar frihet?

  • Mariam
   11 november, 2010 at 10:04

   Där satte du fingret på en mycket öm punkt. Dessa nollor kan väl bara applådera när någon sitter i Las Vegas och trycker på en knapp i spelet och puff, en halv by dör i Afganistan eller Pakistan. Det skulle inte förvåna mig om de såg det som ett häftigt dröm jobb. Man behöver bara sitt på rumpan och göra favoritsyslan, spel.

 13. 12 november, 2010 at 09:53

  Ja det här är helt sjukt !
  Ett tillägg för dom som klickar in på länken i jinges inlägg är att det alltså är programmet del 11, som sänder Tis 9 Nov…Det senaste är det som handlar om S kris och Religion – blev lite konfunderad där ett tag :)

  Man undrar litegrann hur en del föräldrar tänker – vad skall deras barn göra när dom inte längre finns !!?
  ”Mina barn skall ha det bra” – javisst – det skall mina definitivt också ha.

  Därför så uppfostrar jag dom att ta eget ansvar och att lära sig att ta hand om sig själva !
  Man gör dom inte på ngt sätt en tjänst om man curlar dom – tvärtom, precis tvärtom !
  Man kan ta hand om sina barn utan att lägga allt tillrätta.

  Även om man har pengar och kan ta in hjälp så skall man lära barnen att ta ansvar och ge tillbaka – hur fasen skall dom annars klara sig ?!
  Visst en och annan kan säkert glassa genom livet, men ändå – ren barnmisshandel !
  /K

 14. Lisa
  12 november, 2010 at 11:06

  Föräldrarna undrade om det kunde vara fel att hjälpa sina barn? Ja det är det, det här är en typ av försummelse det också. De lär inte barnen att ställa upp för andra utan allt fokus är på den själva. Städningen i det här fallet är av mindre betydelse utan problemet är den underdåniga servicen och den överdrivna bilden av ungdomarnas förträfflighet. De försummas när de inte lär sig att fungera med andra människor eftersom den här karaktären verkligen är ogillad av de flesta av oss. Inte för att vi är avundsjuka utan för att dessa typer är hopplösa att ha att göra med. De klara inte kritik, de vill bara ha beröm, klarar inte motgångar utan bryter ihop för minsta lilla, de vill inte göra ngt tråkigt, de ställer inte upp när andra har det svårt.
  De här föräldrarna skadar verkligen sina barn. Hur ska tex Olgaisabelle kunna få ett eget barn och ta hand om det med allt vad det innebär av vad vaknätter och total uppoffring av sig själv under småbarsåren???
  Vilken typ av man attraheras av en Olgaisabelle? Jo, en dominant man som vill ha en kvinna att ta hand om. Mamman knuffar därför sin dotter till ett dåligt liv.
  Hon kommer dessutom att falla hårt utan förberedelse när inte dansframgången ger frukt.
  och till dem som inte tror på detta program. Det är sant. Jag har själv två släktingar som växt upp på det här sättet. Ingen av dem är normala människor och de har aldrig lärt sig ansvar och medkänsla. Båda är kvinnor – en är 41 och den andra 73. De har fått barn, men barnen har fått blivit deras personliga assistenter och har inget roligt liv. Det är helt sjukt. Föräldrar som gör så här har helt klart psykiska problem.
  ja

 15. abelle
  16 november, 2010 at 03:32

  Jag tycker att SVT borde göra såpan om dessa kids föräldrar istället. Det är ju dem det är fel på. Deras iq, deras inställning – ja, allt är helt bizarrt. Olga Isabelles mamma är ju värst. Hon verkar på ngt sätt fatta att hon handikappar sitt barn men hon gör det med flit. Konstigt. Hennes man har ju tydligen gått bort och nu är det som att hon vill försäkra sig om att hennes enda dotter aldrig ska kunna lämna henne. Okej att Olga Isabelle är helt urblåst och pantad men morsan är orsaken till det mesta. Och Carolinas pappa verkar ju också njuta av att han är sin dotters slav och av att hon är ytlig och helt oduglig person. Fy om det är personer som dessa som unga nu kommer börja se upp till. Ungefär som med Hollywoodfruar etc. Programmen ger helt fel förebilder… Jag låter som en gammal tant men det är sant – och så så sorgligt.

 16. 17 november, 2010 at 18:47

  Det jag reagerade mest på i debatt-programmet var trots allt barn- och ungdoms-psykologen, herregud vilken nervös människa! Började varenda mening med ”Jag som psykolog…” för att ge tyngd åt sina argument, lät ingen annan prata till punkt, etc etc. Skrämmande att hennes jobb är att hjälpa barn som mår dåligt, hon var så otroligt offensiv…

  • Sniff
   18 november, 2010 at 08:27

   Håller fullständigt med dig. Det kändes att det var spekulativt att ta någon som var osäker och tafatt i sina svar och förklaringar. En vettig psykolog ha de satt alla dessa psykskadade på plats så det stänkte om det. Det skedde inte nu utan blev ”underhållning” av det hela.
   Nätet är fullt av skvaller av personer som känner deltagarna. Om en tiodel av det är sant är det rysligt.

Comments are closed.