Mystiska Nyheter om ”bomber”

Idag berättar media att al-Qaida skickat bomber via flygfrakt från Jemen till judiska synagogor i Chicago. Det låter mycket märkligt i mina öron. Har en terrorgrupp i arabvärlden skickat bomber via flyg i avsikt att spränga flygplan så borde de ha valt andra mottagare än synagogor kan jag tycka.

Mrs Ellen Edwards i NY, eller något liknande påhittat namn, hade definitivt inte dragit till sig lika mycket uppmärk-
samhet och därmed haft större förutsättningar att ställa till med den skada som avsetts. Och var avsikten att dessa tingestar skulle brisera först när de nått fram till mottagaren, hur tänkte de då? Skulle personalen på dessa synagogor verkligen hanterat paket som kommer från Jemen utan att misstänka att det fanns en risk för en illasinnad avsändare?

Jag skulle knappast tro det. Således kan man fundera på vilka andra som har motiv för att ställa till en mediecirkus angående terroristfaran. Inrikespolitiskt i USA så kommer kongressvalet upp endera dagen, eller om det nu är i nästa vecka. En gissning är att republikanerna eventuellt kan tjäna på en bombhistoria, men det är långsökt eftersom den sittande presidenten kan få beröm för att det avslöjades innan något hände.

Och att judiska synagogor i USA var mottagare av dessa tingestar leder tanken till den underrättelsetjänst som brukar agera med diverse olagliga metoder, som om inte alla gjorde det. Den har tidigare vid ett flertal tillfällen agerat så att andra ska få skulden för något de själva har gjort, ja de har rent av satt detta i system. Och då talar jag inte om CIA. Givetvis är det omöjligt att leda i bevis, men en svårighet i det hela är att USA:s rättsväsende knappast ens kommer att försöka utreda saken om de är fundersamma på vem som är den faktiska avsändaren.

it , , , , , , svt dn svd ex ab1 gp sds

  15 comments for “Mystiska Nyheter om ”bomber”

 1. Mr. T.
  30 oktober, 2010 at 09:45

  Här ska ni få lite information som ger stöd åt iden med statssponsrad terrorism..

  Chicago Resident David Coleman Headley Pleads Guilty to Role in India and Denmark Terrorism Conspiracies
  http://chicago.fbi.gov/dojpressrel/pressrel10/cg031810.htm?utm_source=co2hog

  U.S. Had Warnings on Plotter of Mumbai Attack
  http://www.nytimes.com/2010/10/17/world/asia/17headley.html?pagewanted=all

  ”It was not the first time American law enforcement authorities were warned about Mr. Headley, a longtime informer in Pakistan for the United States Drug Enforcement Administration whose roots in Pakistan and the United States allowed him to move easily in both worlds.”

  http://www.atimes.com/atimes/South_Asia/LC23Df03.html

  ”The LeT’s close links with Pakistan’s Inter-Services Intelligence (ISI) are legion and it is inconceivable that such a massive operation – with huge international ramifications and the potential to trigger war with India – could have been undertaken without the knowledge of the ISI, headed by General Ashfaq Parvez Kiani, the present army chief, from October 2004 until October 2007.”

  Det är ofta så här det fungerar i den stora världen.. Då kan ni ju fundera på vilka som egentligen skickade dessa bomber på flygplan? Utan terrorism inget krig mot terrorismen, inget krig mot terrorism inga inskränkningar i fri och rättigheter? Om man vill inskränka fri och rättigheter så måste man ha ett gott skäl som befolkningen kan acceptera, därav ett yttre terrorhot..

  Jinge har du förresten missat detta angående inskränkningar i våra fri och rättigheter?

  Ny yttrandefrihetsgrundlag? Yttrandefrihetskommittén presenterar tre modeller
  http://www.regeringen.se/sb/d/13516/a/154203

  ”Kommittén har kommit till slutsatsen att en grundlagsreglering som behandlar alla yttranden lika är omöjlig utan en försvagning av yttrandefriheten. Det särskilt starka grundlagsskyddet behöver därför, som i dag, avgränsas.”

  ”Ansvarsmodellen innebär att en gräns dras mellan yttranden som någon är beredd att ta ansvar för och yttranden där ansvarstagandet är otydligt eller obefintligt. Ansvarstagandet kan ske antingen genom att det finns ett utgivningsbevis, vilket förutsätter att en behörig utgivare har anmälts och godkänts av en myndighet..”

 2. Torsten (orginalet)
  30 oktober, 2010 at 09:59

  Detta är självklart planterat.
  Ut krigshögerns perspektiv har det gått alldeles för länge sedan senaste larmet. Dags att få rubriker alltså.

  Dessutom är det strax kongressval i USA…

 3. Mariam
  30 oktober, 2010 at 11:24

  En av bomberna bestod av en stor och klumpig gammal skrivare där färgpatronen fyllts med sprängmedel inne i skrivaren låg en mobil som är avsedd att spränga färgpatronen.

  Suck! den där historien tror inte ens dagisungar på. Skulle då de som tar emot paketet ha en kundbeskrivning på hur man klarar av att spränga sig själv i luften?

  Och varför eskrotera ett fraktplan med hjälp av attackflyg. Skulle de stoppa explosionen i så fall? skulle skrivaren bli rädd av blotta åsynen av amerikanskt flyg?

  Saudierna behöver gå in och slakta ett par provinser i Jemen och Amerikanerna behöver hålla terrorspöket levande så de har kokat ihop den här idiotiska storyn.

  Herre Gud! Är de desperata nu förtiden att de inte kan hitta på något bättre?

 4. 30 oktober, 2010 at 13:37

  Reklambannern var synnerligen väl placerad för detta inlägg. Men det kan inte ha varit detta företag som gör reklam som bombmännen anlitade. För i bannern står det att – Vi tar dig hela vägen fram – och det gick ju inte den här gången.

  • 30 oktober, 2010 at 13:50

   :-)

 5. sörmlänning
  30 oktober, 2010 at 14:56

  Så passlig med bombhot i Lilla Bommen i Götet.
  Personligen tycker jag att den gamla rivna stadsmiljön var trevligare, lika som gamla Norrmalm.

 6. Henke
  30 oktober, 2010 at 16:16

  Man behöver inte vara vidare logiskt orienterad för att se det orimliga i hela den här historien.
  Jag är helt paff över att världen faktiskt går på det…. som om bomber inte vore något man tillverkar på plats… ffs.

  I need to find a way to kill myself without actually comitting suicide. Staying on this earth is going to irreparably damage my immortal soul… I need to die imm’fucking’ideiately to save my purity from this horrifying material world… This world is BEYOND madness…

 7. N
  30 oktober, 2010 at 17:24

  Om nu bomberna eller de misstänkta paketen upptäcktes redan av saudierna och emiraterna, varför i herrens namn lasta dem ombord på flygplan? Är inte det idiotiskt? Vad är billigare? Att halva världens sätts i bereskap och att man skickar upp militärflyg och utlyser undagntagstillstånd nästan över en hel kontinent eller låta undersöka paketen på plats? I Jemen? I Saud? I Arabemiraterna?

  Saudi och Arabemiraterna fjäskar för amerikanerna på jemeniternas bekostnad. Faktiskt är det inte alls förvånande om vanliga normala paket skickades från Jemen till sinagogor i hela världen för Jemen är det enda arabland som har en minoritet av judar, en av världens äldsta judiska minoriteter.

  • 30 oktober, 2010 at 18:26

   Jag fattar inte ens att någon kan bo där, det måste vara en av jordens mest ogästvänliga platser. Har de ens NÅGOT vatten där??

   • N
    30 oktober, 2010 at 18:33

    Jemen är grönt :-D. Det är typ svårt att cykla där för lla berg men berg betyder regn. Det var väl där Edens lustgård låg eller harjag fel?

    Hur som haver. De bilder jag ser därifrån är väldigt gröna och nästan vulgärt blommiga.

   • Marcus R
    30 oktober, 2010 at 20:18

    Har de ens NÅGOT vatten där??

    Ja de har vatten. Tyvärr går 40% åt till Kat-odlingar. :(
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/6530453.stm

 8. Adam
  30 oktober, 2010 at 21:35

  Detta är förmodligen en s.k. False flag-operation. Någon vill skrämmas – och det är inte Al-Qaida. Jemen var f.ö. känd som Arabia Felix (det lyckliga arabien) under antiken – en välmående och rik civilisation (för sin tid) och kan mycket riktigt vara ursprunget till det mytiska Edens lustgård – hamnstaden Aden kan vara Bibelns Eden. Fast det skall man väl ta med en stor nypa salt…

  • Arabist
   31 oktober, 2010 at 00:57

   Edens lustgård och Aden har samma namn på arabiska, dvs Jannat Adan och Adan.

 9. 31 oktober, 2010 at 03:35

  Jaha, och när ska USA börja bomba Jemen då?

  • N
   31 oktober, 2010 at 09:51

   Jemen har bombats i ett par år nu och de som utför bombningarna är USA:s vänner, saudieran. Rena massakrer har de gjort sig skyldiga till i gränsmområdena. Resten av jobbet utför landets egen diktator. Vällustigt, då en el av jemeniterna, alltså de som dödas det mest av är shiamuslimer som hela tiden och över allt anklagas för att vara Irans tjänare.

Comments are closed.