Littorin i Dagens Nyheter idag


I dagens upplaga av DN så ger Sven Otto Littorin några svar på de frågor som rests kring hans handel och vandel, många kommer att läsa svaren och på ett sätt håller han liv i en diskussion som skadar moderaterna och som redan inneburit att allmänhetens förtroende för statsministern har sjunkit.

Intervjun i DN: ”DN: Varför får inte DN träffa dig personligen?

Littorin: –?Det jag sa på presskonferensen i Visby var alldeles sant. Jag orkar inte mera. Jag behöver få vila och samla krafterna. Även om långt ifrån alla medier har behandlat mig illa har de grova och osanna anklagelserna mot mig gjort att jag hellre skriver svar på era frågor än möter medierna igen. Jag tror de flesta kan förstå det.

DN: Många kände sympati för dig när du berättade om hur dina barn drabbades av mediebevakningen av din person, men den sympatin vändes i besvikelse när det senare framgick att du inte hade gett hela bilden. Hur ser du på presskonferensen i Almedalen i dag?

Littorin: –?Jag vet att det är svårt att förstå, men faktum är att hade jag nämnt att en kvällstidning hade allvarliga anklagelser mot mig hade alla velat veta vilka de anklagelserna var. Genom att inte nämna dem hoppades jag att Aftonbladet inte skulle publicera.”

Något svar på frågan om prostitutionen ges inte i den e-postkonversation som tidningen haft med den f.d. ministern. Man kan inte heller slå fast att han ljuger, men det finns inte heller något som talar för att det är sanningen vi får läsa i tidningen. Det handlar givetvis om brist på förtroende, kan han köpa sig en låtsasexamen från ett ”universitet” som ska finnas i USA men som har sin postadress på Bahamas så kan han givetvis fara med osanning i andra saker som påverkar allmänhetens bild av honom.

Det betyder inte nödvändigtvis att ”Annas” utsaga i Aftonbladet är korrekt, men det faktum att Littorin tidigare använt lögner för att själv framstå i bättre dager ligger honom i fatet. Att dessutom en moderat riksdagsman berättat att det gått rykten om liknande saker gällande honom i den moderata riksdagsgruppen talar inte heller till hans fördel.

Någon hundraprocentig sanning kan vi knappast räkna med att få fram och orsaken till det är dessa ryktens förekomst plus en akademisk låtsasexamen. Det enda vi med säkerhet kan säga är att Fredrik Reinfeldt gjort ett uselt jobb när det gäller rekryteringen av ministrar och statssekreterare. De två ministrar som tvingades avgå var bägge moderater. Odenberg som själv valde att hoppa av var – moderat.

Det visar på många saker, men främst är det en dokumentation av Fredrik Reinfeldts brist på omdöme, Littorin är den fjärde moderata ministern som försvinner.

i , , , , , , , dn12 svd1 ex12 ab123 t


61 svar till “Littorin i Dagens Nyheter idag”

 1. Det är väl så att ”herr Littorin” har förtvivlat svårt att lämna sin egna form av tonårsbeteende bakom sig.
  Han fortsätter att tänja på gränserna, till och med när det bär utför..han skulle nog behöva någon form av ”mentor”, för att sen syssla med något helt annat än politisk retorik.

 2. En”intervju” via mail, det betyder att vi inte har en aning om vem det är DN egentligen har intervjuat. Lever fortfarande Sven Otto Littorin? Kanske har han skickats till Guantanamo?

   • Det var nog en PR-firma som specialiserat sig på kriser som svarade i Littorins ställe, annars borde han kunna ta en telefonintervju.

    Vi skall också vara medvetna om att regeringen med sin massövervakning naturligtvis har tillgång till all telefontrafik för Aftonbladet och hela deras innehåll på datorerna.

 3. ”Att dessutom en moderat berättat att det gått rykten”…..- skvaller om skvaller. ;-(

  • Visst, men riksdagsmannen stod för det med namn och bild i tidningen vilket han knappast skulle ha gjort om det var helt gripet ur luften..

   Ni moderater måste verkligen sluta ert förbaskade skvallrande! Det känns billigt!

 4. Det intressanta med Littorin är att han beklagar sig över ”mediabevakningen” över hans person, vårdnadstvist och hans barn. Jag läser DN, SVD, Aftonbladet och Expressen varje dag, men kände inte ens till hans situation förrän nu.

  Sedan blir det lite ironiskt när han puttar sina barn framför sig och använder dem i sitt försvar, jag har för mig att han till och med namngav dem vid presskonferensen. Det synes mig mer som att han själv exponerar dem för media och svenska folket. Detta, och hans agerande vid Aftonbladets avslöjande får mig bara att tro att han faktiskt döljer något.

  Men å andra sidan har jag ingen respekt för en snubbe som köper en låtsasexamen.

 5. Tänk om pseudonymen Anna inte finns och det eventuella brottet aldrig begråts? Hur försvarar man sig mot ett påstått brott, som nu nått ut till miljoner människor, som preskriberas och därför aldrig kommer att prövas rättsligt? Hur skulle ni själva uppleva det om det var ni själva som blev drabbade av media på detta sätt? Naturligtvis så går det inte.

  Är Littorin oskyldig (rättsligt – inte politiskt …) så är hans liv i vart fall sönderslaget nu. Han har närmast drabbats av yrkesförbud på den politiska scenen och nu säger många att det är hans eget fel också? Finns det någon här som ens tänkt den tanken, eller har modet eller ens den psykologiska möjligheten till empati med honom? Ska Jinge.se likna FOX News nu i sina allt mer onyanserade och hetsiga inlägg som tillåts publiceras om vänsterns alla politiska motståndare?

  Littorin är OCKSÅ min politiska fiende, men någon balans måste det väl ändå finnas i det politiska motiverade hatdrevet? Högerns politik och de konservativa krafter som ligger bakom människosynen påverkas inte ett dyft om den ena efter den andra ministern avgår, ty det står hundra och åter hundra nya som bara väntar på att ta hans plats.

  Det är hur vänstern behandlar människor som påverkar till det bättre – inte hur mycket man kan slå på en, som redan ligger ner!

  Tänk till!

  • Ledsen, men skyldig eller inte, Littorin har gjort så många människor så illa att han förtjänar vad han får nu. Jag brukar inte vara hämndlysten, men det finns gränser bortom vilka jag blir det. Vad har de cancersjuka som inte får sjukpenning gjort för ont? Vad har de arbetslösa som inte får nya jobb gjort för ont och varför ska dessa människor straffas för sådant de är helt oskyldiga till?

  • Visst, vi kommer aldrig att få reda på vad som egentligen hände, ord står mot ord. Så är det med prostitution och andra sexbrott i nästan samtliga fall, eftersom brotten vanligtvis utförs i stängda rum utan kameror kommer ord alltid att stå mot ord utan vidare bevis än så. När den som anklagar samtidigt drar på sig allmänhetens avsky (möjligen beklagande) genom att ha varit prostituerad och antingen förblir anonym eller moraliskt klandrad stärker det sällan hans/hennes trovärdighet.

   Dessa maktvillkor hör till anledningarna varför vi feminister tycker att köp av sexuella tjänster bör vara förbjudna och de liksom andra sexbrott måste utredas bättre (varför preskription efter två år??). ”Annas” motiv att berätta var ju att kasta ljus på det faktum att män med makt köper sex – hur utreds detta? I samband med Göran Lindblad-affären talas om en stor verksamhet med flera män inblandade, och i våras talades om en kopplerihärva med ”mäktiga män” (har tyvärr inga länkar/referenser på detta!!)

   Littorin-affären borde sättas i ett sådant ljus, det skulle ge ännu mer än att bara anklaga en enskild person! De prostitutions-positiva moderaterna som kommenterar här på sajten är ju också belysande!

 6. Tänk om Littorin stämmer AB för förtal? Då tvingas AB att redovisa turerna kring Anna. Om hon finns, så lär hon aldrig vittna! Förlorar då AB förtalsmålet … Vad händer då?

  • Aftonbladet förlorar aldrig ett sådant ev. förtalsmål, med snart 200 års erfarenhet så vet de mycket väl vad de kan publicera och när. De gör säkert många övertramp, men de gör det inte i sådana här viktiga frågor. Det tog 4 dagar för regeringen att med hjälp av FRA leta igenom Aftonbladets datorer, när de insåg att Aftonbladet inte hade uppgifter om alla Littorins andra affärer så går de till motattack.

   • Kurt, det handlar inte om att vinna eller förlora ett förtalsmål mot en tidning av ABs mått (vilket i sig är nästan omöjligt) utan om att skada ABs ansvariga utgivare Lena Mellins så mytcket som möjligt. Om Littorins har rent mjöl i påsen, så borde han lämna in en stämningsansökan om förtal. En sådan rättsligprocess skulle skada AB mycket. Ty de bevis de har skulle de inte kunna använda isitt försvar! Så summa summarum: även om han är, eller var, skyldig till sexköpet, så kan inte AB bevisa det med mindre än att röja sin källa – vilket är brottsligt. Det KAN betyda att AB spelar ett högt spel här.

 7. Ränderna går aldrig ur en ”bluffare”!

  Det är svårt att ändra beteende när man klarat sig finfint hela livet med att gång på gång ”snickra ihop” sin egen verklighet. Saknas ett snyggt examensbevis i ens cv kan man ju köpa en! ;-)

  Efter några dagars tystnad så kommer (efter samråd med advokat?) en dementi av det som han vet inte kommer att prövas eller bevisas (ord står mot ord). Det som däremot är sparat i en dator kan faktiskt bevisas. Så ”omoraliskt” uppförande tvingas han erkänna. Detta faktum allena (omoral) borde inte räcka för att ”få kicken” ur regeringen. För i så fall funnes nog inga politiker kvar överhuvudtaget!!

  Vore sexköpet en lögn är det väl ett strålande läge för en förtalsrättegång gentemot Aftonbladet herr Littorin!
  Jag tror förstås inte att detta kommer att ske. Då Sven-Ottos alla förehavanden i denna sak i så fall blir offentliga.
  Att tvingas tvätta sin ”smutsiga byk” inför öppen ridå är nog inget som tilltalar. Men jag tror nog att SOL ännu en gång kommer att ”gömma sig” bakom sina barn när han motiverar sitt agerande.

 8. Jinge, läs hela intervjun vetja och inte bara brotsstycken!

  Du skriver:
  Något svar på frågan om prostitutionen ges inte i den e-postkonversation som tidningen haft med den f.d. ministern.

  DN skriver:
  Mot bakgrund av den debatt och ryktesspridning som uppstått – har du någonsin köpt sexuella tjänster?

  –?Nej. Aldrig. Låt mig säga det igen. Jag avvisar bestämt uppgifterna som Aftonbladet har publicerat och därmed också brottsanklagelserna. Jag gör det nu, jag gjorde det den 10 juli till TT via min advokat och jag gjorde det flera gånger till Aftonbladet via min pressekreterare och statsministerns presschef på kvällen den 6 juli – samma dag som Aftonbladet konfronterade mig med uppgifterna.

 9. Håller med Blogge Bloggelito: ”I did not have a sexual relationship with that woman”. Man skulle aldrig kunna fälla Littorin i en domstol, men den sammantagna bilden av honom är väldigt grumlig. (Bara att han blir dragen inför domstol för att han inte betalar underhåll till sina barn!?!) Och han framstår ju som otroligt patetisk, för säga vad han vill: han gömde sig faktistk bakom sina barn.

  Helhetsbilden av moderaterna är ju inge vidare alls, lessee…
  Kulturminister – smiter från tv-licens
  Finansminister- betalar svarta löner
  Handelsminster – smiter från tv-licens, svarta löner
  Arbetsmarknadsminister – köper en examen
  Billström – smiter från tv-licens

  och jag undrar om inte Reinfeldt själv har haft svarta barnflickor.

  Den stora frågan är: FINNS det öht några hederliga moderater? Inte undra på att de antar att alla fuskar med a-kassan och sjukförsäkringen, eftersom det är vad de själva skulle göra om de hade tillfälle.

 10. Har det inte gått för långt i svenska politiken nu? Dels så har vi en vårdnadstvist som tar knäcken på folk (eller iaf de av manligt kön), dels har vi massmedia som agerar som polis, domare och jury, dels så har vi sedan en offentlig diskussion på basis av massmedias påståenden trots att massmedia har gett inga som helst hållbara belägg för att de är sanna, däremot berikat sig själva kommersiellt på iden att de skulle kunna vara sanna.

  Jag tror inte detta hjälper någon. Låt säga att regeringen fälls och vi får byte. Vad händer sedan när det kommer liknande rykten att en socialdemokrat eller miljöpartist har köpt sex? Vad händer sedan om en vänsterpartist är i vårdnadstvist med sin exfru? Sådana här saker händer hela tiden. Det finns ingen garanti det är motståndarna som råkar ut för det, kan lika gärna vara ens egna.

  Skall vi hålla räkningen som om det vore en fotbollsmatch och låta utslaget fälla utslag i riksdagsvalet. Den grupp med minst vårdnadstvister, sexköpsrykten, uselt hanterade tsunamikatastrofer och felaktiga skatteavdrag vinner högsta priset?

  ”Man kan inte heller slå fast att han ljuger, men det finns inte heller något som talar för att det är sanningen vi får läsa i tidningen.”

  Problemet är att det finns inget som talar för att det är sanningen vi fått läsa i Aftonbladet in the first place. Det blir irrelevant om det är sanningen i DN om det aldrig var sanningen i Aftonbladet. Dvs om Aftonbladet ljög/var felaktiga är Littorin i sin fulla rätt att ljuga om vad han vill så länge han inte gör det i egenskap av minister. Nu är han inte minister så varför skulle han tala sanning i media när media iform av massmedia aldrig avkrävdes sanningen in the first place?

  • Skall Sveriges arbetsmarknadsminister ”knäckas” av en vårdnadstvist? Det är tusentals personer som varje år hamnar i vårdnadstvister, de kan ju försöka stanna hemma från jobbet så får de väl ser vad som händer!

 11. Vissa Moderat-bloggar försvarar FR och SOL på ett närmast desperat sätt. Tyvärr kan dessa inte kommenteras lika fritt som din blogg Jinge och återigen befinner jag mig som meningsfände istället för motståndare med dig. Kanske skall börja rösta på V… ;)

  Kommentar till vissa moderaters syn på det inträffade: Låt oss förutsätta att det hela är en förtalskampanj iscensatt av Aftonbladet. SOL får reda på att AB kommer att gå ut publikt med en falsk anklagelse om sexköp. SOL berättar detta för FR. FR inser att SOL är oskyldigt anklagad och väljer därför att:
  1. SOL skall avgå för att skydda barnen som därför namnges på en välbesökt presskonferens
  2. Det verkliga skälet (falsk anklagelse av AB) till avgången presenteras inte
  3. FR och M väljer att distansera sig maximalt
  4. FR och SOL räknar med att detta kommer att förhindra AB att publicera den falska anklagelsen
  5. Efter att den falska anklagelsen publicerats så får SOL klara sig själv. M sätter inte igång en rättsprocess mot förtalet av moderat minister.

  Om detta är den riktiga beskrivningen av det inträffade har åtminstone jag röstat på Moderaterna för sista gången så länge FR sitter som partiledare. Hur kan någon toppa denna kompletta idioti! Tanken var att ledarskapet skulle skötas bättre – inte sämre – under en moderatledd regering (efter åratal av S-vanstyre). Börjar misströsta, det får bli en blankröst i september.

 12. Snart vänder nog drevet – mot Mellin!

  Bevisen från AB, angående nummret som ”Anna” hade i sin dator; så går det till en förskola och på frågan om AB har kollat med Telia om nummret verkligen tidigare var Littorins, så säger Mellin följande på frågan:

  [Kommentar från cia: ]
  ”Muntlig utsaga” från en förskola? Ni har inte kollat upp saken närmare med tex Telia?
  onsdag 14 juli, 2010 12:17
  Cia
  12:19 Lena Mellin: Vi är en journalister, inte poliser och har därför inte den möjligheten.

  Sedan har vsi datumet för det påstådda sexköpet?

  [Kommentar från Erika Erika: ]
  Hur kommer det sig att Anna inte genom sin information kan säga ett datum då de träffats? Hon verkar ha sparat information om sina kunder.
  onsdag 14 juli, 2010 12:26
  Erika
  Lena Mellin: Svar till Erika: Inte så detaljerade informationer. Hon säger sensommar eller tidig höst.

  Och ha i åtanke att enligt Mellin så vill ”Anna” inte träde fram då nu nu har ett bra jobb. Jo … Morsning och goodbye! Vadå bevis? De har inget vittne samt inga hårda bevis – tänk nu om allt är ett falsarium?

  Det är lika omöjligt för AB att bevisa Annas trovärdighet (eller ens existens) som det är för Littorion att motbevisa ABs påståenden. Detta är inget avslöjande, utan mediernas maktkamp.

  • Anna är givetvis inte ett falsarium. Hon finns och hon har redogjort för detta. Och det är inte HON som uppger att mobiltelefonnumret på den tiden gick till Littorin. Journalister har politikers mobilnummer och är säkert lika duktiga som jag (inte) på att radera inaktuella uppgifter.

   • Bara för att information ”finns i en dator” så betyder det inte att användaren längre minns det. Datorn kan mycket väl ha stått kasserad i flera år, eller informationen kan tom ha raderats men sedan återskapats från hårddisken.

   • Varfor da inte anvanda sitt eget register som kalla for att telefonmummret forut gick till Littorin? Det hade varit mycket starkare argument.

    En muntlig utsaga fran en annonym person som arbetar pa en forskola, ar inte mycket att hanga i julgranen. Hur vet personen i fraga att nummret verkligen gick till Littorin? Kanske nagot personen hort i fikarummet?

   • ”Anna är givetvis inte ett falsarium. Hon finns och hon har redogjort för detta”

    Hur kan du veta det?

 13. Och Littorin blir helförtvivlad mitt under Almedalsveckan (trots att han bara någon eller några dagar tidigare har sagt att han mår bra och ser fram emot nästa regeringsperiod) och några månader före valet och annonserar sin avgång varvid Reinfeldt börjar bete sig som den värsta mobbare och inte har ett enda gott ord att säga om sin kompis och totalt nedkörda arbetsmarknadsminister.
  Hur trovärdigt är det? Inte ett dugg.

 14. Det KAN vara så att Anna FINNS samt talar sanning – eller så är hon ett falsarium skapat av Aftonbladet. Min poäng är att inget går att bevisa, eller motbevisa! Lever frågeställningen kvar, så får vi se vem som överlever.

  Jag skulle inte vilja vara i Mellins skor nu i var fall : -)

  • Man behover inte vara sa drastisk, det racker att ”Anna” finns men hennes belagg for att ”Peter” ar Littorin inte ar helt 100%. Det i kombination med nagon form av belagg for att AB holl inne med nyheten till Almedalsveckan sa kommer det att se ut som Mellin bedriver politiskt kampanjarbete av smutsigaste slag i stallet for att formedla nyheter.

   • Nej, det här är just nyheter, precis det AB skall förmedla. Att denna nyhet inte faller en borgare på läppen kan och ska AB inte ta hänsyn till.

     • Tja, det eller att detta ar en av de fa handelserna i den Svenska valrorelserna som sticker ut och ar nagot sa dar spannande. Handelsen har mojlighet att bli historisk. Skulle AB eller nagon annan tidning grava fram mer om Littorin sa kan hela historien leda till ett regimskifte i valet. Pa andra sidan kommer det fram att AB vantade med att konfrontera Littorin tills almedalsveckan och att publiseringen av de grova anklagelserna endast ar en annonym kvinnas obekraftade pastaenden, sa kan effekten bli den motsatta. AB publisering ses som ett mycket smutsigt politiskt kampanjarbete som sanker fortroendet for oppositionen.

      Angaende DNs ledaren sa tycker jag att den ar helt OK. Jag tycker att bade Littorin och Statsministern kunde skott hela historien battre. Deras hantering av historien har onekligen skapat mer publicitet an nodvandigt och hjalpt till att skada fortroendet av Regeringen och dess ledande parti Moderaterna.

 15. En sista kommentar från mig om eländet:
  Inte en enda av Littorins kompisar i regering och regeringskansli säger ett enda gott ord om honom, försvarar honom inte det minsta, uttrycker inte ens allvarligt tvivel vad gäller vad han påstås ha gjort. Inte en enda betonar hur nerstämd han varit, hur de vet precis hur dåligt han mår och hur de tvivlar på AB och Anna! Vsserligen brukar folk dra sig undan den som pekas ut och i synnerhet om ledaren beter sig så som Reinfeldt gjort här, men någon borde ha uttryckt åtminstone skuggan av tivel tycker man utan att direkt hävda att AB och Anna ljuger.

  Vore jag Reinfeldt i det här fallet och trodde benhårt att Aftonbladet eller Anna ljugit rätt upp och ner, så hade jag försvarat Littorin, rakryggat och med övertygelse, och tänk, det tror jag att Reinfeldt också hade gjort. Det gjorde han till en början med Schenström ex. tills han fick klart för sig hur landet låg.

  Något är hela regeringen förb… på LIttorin för, och det måste vara allvarligt med tanke på deras beteenden. Om AB:s historia är falsk, vad har Littorin då gjort för att bli så illa behandlad när han nu ”mår så dåligt” och enligt alla regler om mänsklighet behöver allt stöd han kan få?

 16. Littorin har knapp tid att träffa sina barn, varannan vecka var för mycket. Men han hinner att sitta porrsurfa på nätet. Jag antar att det en hel del tid i anspråk…

 17. Om Littorins var en belastning för Moderaterna, med sina ständiga depressioner, så lär affären nu skada moderaterna än mer. Min realpolitiska bedömning ger vid handen att Littorin kan skada både Aftonbladet samt Moderaterna om han väljer att syna aftonbladets påståenden. Och enligt det senaste nytt i affären så vill han just det:;

  ”dels talar Sven Otto Littorin själv om att han vill se en publicistisk prövning av Aftonbladets publicering”.
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.408892-fragor-och-svar-om-littorins-uttalanden

  Om affären lever vidare så kommer Fredriks kallsinniga agerande att skada moderaternas trovärdighet.

 18. Ingen rök utan eld gott folk. Det är klart han dementerar nu, när allt är preskriberat.
  Detta är inte sista ordet som sagts i denna frågar. Var så säkra.

 19. Det är lätt att försvaga arbetarnas villkor när de förlorar jobbet. Lättare måste det vara när man själv som politiker inte berörs av försämrad a-kassa då Littorin får en trevlig fallskärm på drygt en miljon. Jag undrar hur a-kassan och flera andra försämrade företeelser skulle se ut om politikerna själva berördes av dessa. Snacka om att det måste vara lätt att stå med en pekpinne och försämra system när man själv får 1 miljon om de skulle gå åt pipan.

 20. Nej, det där är en efterkonstruktion som kommit efter AB publicerade uppgifterna. Man kan själv se på filmen där AB:s reporter gång efter annan frågar Littorin om han förnekar uppgifterna och att Littorin svarar med -ingen kommentar.

  • Vi maste ha sett olika filmer. Pa den filmen som finns pa AB hemsida sager Littorin nej bade en och tva ganger innan han forsoker undfly reporten.

   • Knappast. Littorin får frågan:
    -Förnekar du att du köpte sex?
    Varpå Littorin svarar:
    -Såna saker kommenterar vi inte.
    Reportern frågar då:
    -Du Kommenterar inte!?

    Och därefter fortsätter reportern att försöka få ett tydligt svar på en glasklar fråga, just för att det inte skall råda något tvivel om på vilken fråga Littorin svarar. Trots att Littorin ges hur många möjligheter som helst att just uttryckligen svara på frågan ”Förnekar du att du köpte sex?” gör Littorin inte det. Glasklart.

    • Lika glasklart ar det att Littorin faktiskt svarar nej tva ganger och dar efter forsoker undkomma reporterna.

      • Tja sag inte det, det ar fortfarande nagra manader kvar tills valet. Sa det ar manga chanser for vara politiker att gora bort sig…

     • På frågan ”Förnekar du att du köpte sex?” Svarar Littorin varken ja eller nej, utan ”Såna saker kommenterar vi inte.”
      Att du sedan tittar genom solkigt blått glas förändrar inte det.

 21. Även om Littorin skulle vara oskyldig är skadan skedd … för Reinfeldt. Nu har väljarna fått se vad det är för typ av människa vi har vid makten. Hans beteénde gentemot en vän och anställd är riktigt vidrigt att se. Så fort någon blir en belastning ska personen offras illa kvickt.

  En riktig chef står bakom sin anställde tills det är säkerhetsställt att han/hon verkligen är skyldig till det de anklagas för. Om det sedan visar sig att anklagelsen är riktig så kan man endå försöka att säga upp personen på ett någorlunda hederligt sätt.

  Moderaternas sätt att på sovjetiskt manér rensa ut Littorin från partiet är ytterliggare ett tecken på att något är allvarligt fel i det partiets kultur.

  • När skall svenska folket vakna från sin tönrosadröm om den ”riktiga chefen” och dess roll. De underställda är till FÖR chefen – inte tvärt om! Reinfeldt styr landet (i den mån han ny styr) och Littorin finns endast till för att bistå Reinfeldt io sitt styrande! Fungerar inte de underställda i den stödjande rollen, så åker de ut. Vad är det för tjafs om att en ”riktig chef” ställer sig bakom den underställde? Skulle de underställda inte finnas till för chefen, så skulle det inte finnas någon chef!

 22. Man må kritisera Aftonbladets hantering av den här affären – jag gör det inte -. men DN:s mailintervju med ”Littorin” tar väl priset. Det kan ha varit precis vem som helst vid det andra tangentbordet. Och med tanke på Moderaternas trixande i ALLA sammanhang var det förmodligen inte Bluff-Otto i alla fall.

  Allt – precis allt – som sägs och skrivs av moderater måste ifrågasättas.

  Vem tror ni f ö på – ett fnask eller en moderat politiker – när ord står mot ord? Ja, jag tror inte på politikern.

  • Tillräknelig ?

   Berorl på hur man ser saken, förmodligen handlar det mer om en ideologiskt betingad värdegrund snarare än om mental insufficiens i sin egentliga bemärkelse, med en lite mer utvecklad talang för att sopa igen spåren bakåt hade Totto varit en självskriven vinnare enligt hans likars synsätt. Tottos egentliga problem kan nog därför i första hand sägas vara av logistiskt slag.

   Lustigt förresten att ingen tycks ha kommit på idén att kolla lite bakåt på karlns strävanden att skapa sig en privatförmögenhet.

 23. Jag slås av att många politiker nu är så långt från sanningen att de tvingas delegera uppgiften att konstruera lögner till konsulter för att hinna med :-D ! Konsulter som far fram och försöker ”läsa bibeln som fan själv”. Tystnad blir NEJ, ingen kommentar blir NEJ, Nej till uttalande förvandlas till NEJ på frågan *suck*. Ute i samhället växer desperationen över att de inte går att få slut på ”cirkusen” i huvudstaden, men tyvärr fyller dessa så kallade beslutsfattare -den verkliga maktens marionetter- fortfarande sin bästa funktion; att blanda bort korten och dölja den verkliga maktstrukturen.