Lägg ner – Här är ditt liv!


Ibland blir jag förundrad över Sveriges Television och den totala brist på fantasi som verkar förlama företagets programproduktion. Igår var det Lena Endre som var gäst i Här är ditt liv, och det fanns absolut ingenting som överraskade publiken, i alla fall om man bortser från gästens uppsyn när Liv Ullman hälsade från Norge, Endre blev mänsklig och hon kunde inte dölja sin irritation över Ullmans medverkan.[column width=”49%” padding=”2%”]Lena Endre är givetvis första klassens gäst eftersom hon är den hon är, givetvis en given gäst i det inledande programmet. Samtidigt så följde programmet slaviskt det förväntade upplägget, pappersnäsdukar kom fram och man trummade igenom gästlistan snabbt och effektivt. Och det viktiga, ingenting överraskade. På samma sätt har SVT fastnat i program av typen Allsång på Skansen. Att folk tröttnar beror på upprepningen, har man sett ett så har man sett alla. Att byta programledare till Måns Zelmerlöw kommer endast få till effekt att hans karriär möter på sin första stora motgång.

SVT:s budget har drabbats av den borgerliga regeringen, ja någon annan slutsats kan man inte dra efter att ha sett något avsnitt av serien där ett företags VD går ut på golvet. Alla program slutar på samma sätt, personalen står i den jublande publiken och chefen står i kostym på scenen. Programmet förmedlar att chefen är något slags hjälte som sparkar skurkarna bland personalen, dessutom hjälper de alltid någon ensamstående småbarnsmamma med ett bättre betalt arbete och kortare arbetstid. Småbarnsmamman fäller en tår precis som Lena Endre, förutsägbart är bara förnamnet.

[/column]

[column width=”49%” padding=”0”]Lena Endre
Lena Endre i Här är ditt liv

Sveriges Televisions största tillgång är idag reklamen i de kommersiella kanalerna. Hade inte den varit så dominerande så hade företaget fått läggas ner.

it , , , , , , , ex12 ab svd gp [/column]


4 svar till “Lägg ner – Här är ditt liv!”

  1. Ja det var verkligen ett fantasilöst program. DET verkar som STV har stagnerat helt de senaste åren, man köper in billiga massproducerade program, utan att ens tänka på dessa programs budskap. Rena reklamprogram för dessa företag som cheferna kommer ifrån. Billigt.

  2. Jag gillar Endre men kan inte annat än att håla med. Det blir tråkigt när man inte ens försöker förnya sig.

  3. Tyvärr, det går inte att titta på sådan prat show; Gäst som alla andra, en bra skådespelerska men en tråkig gäst att samtala….Oldsberg, dags att sluta.

  4. Varför får gamla pensionerade programledare hålla på? Är dom billigare i drift? Både Oldsberg och för att inte tala om Weise borde portförbjudas!!