Israeliska bomber – Igen

Nu har israeliskt flyg återigen bombat Gaza, nu hävdar man att det beror på att palestinier skjutit hemmagjorda raketer in mot Israel, en uppgift som inte kan bekräftas.

DN: ”Israeliskt flyg bombade på måndagen tunnlar vid gränsen mellan den palestinska Gazaremsan och Egypten, sade företrädare för Hamas och vittnen. Det fanns omedelbart inga uppgifter om att någon människa skadats eller dödats vid angreppet i staden Rafah.”

Först tillsluter man gränsen till Gaza hermetiskt, sedan bombar man Gazas elverk, sjukhus, skolor och sen vägrar man palestinierna att importera cement så de kan bygga upp husen igen efter anfallskriget. Gazabornas vatten har man redan strypt, likt livsmedelsförsörjningen. Om ett antal palestinier blir så desperata så att de skjuter raketer, så ger man flyget order att fortsätta sitt bombande. Jag skrev om, det är inte alls säkert att palestinierna i Gaza verkligen skjutit några raketer. Sanningen är alla krigs första offer.

Israelerna brukar ofta anklaga palestinska myndigheten för korruption. Det är intressant eftersom jag inte kan påminna mig någon israelisk regering som inte varit anklagad för just det och ännu värre saker. I den nuvarande så är det väl utrikesminister Lieberman som har förhörts, eller ska förhöras av polisen, och han är säkert inte ensam.

Det är en stor skandal att politiker från ett land som håller tusentals palestinier som politiska fångar i sina fängelser kan resa fritt i världen. De borde givetvis vara internationellt efterlysta med tanke på att FN fattat 221 resolutioner mot Israel och dess behandling av palestinierna, trots att de begått mängder av brott mot de mänskliga rättigheterna och mot Genèvekonventionerna. Visserligen kräver de garantier att inte gripas varje gång de ska besöka Europa, men självklart borde EU vägra dem inresetillstånd.

Här i Sverige så skriver tidningarna spaltmeter om Dawit Isaak, men hur mycket skriver man om de 6-7000 politiska fångarna som hålls fängslade av Israel? De har vare sig anklagats eller dömts för

Israel
brott, och många av dem är barn. Häromdagen talade Lars Ohly i Gnesta. Han kallade då Israel för en skurkstat, det är närmast ett förskönande omdöme om man jämför med den amerikanska vokabulären när USA talar om stater som de tycker uppför sig illa.

Är det någonting som svenska soldater skulle användas till så är det givetvis att säkra 1967 års gränser mellan Palestina och Israel. Det skulle svenska folket acceptera till skillnad från det engagemang vi nu har på USA:s sida i Afghanistan.

gaza

i Andra om: , , , , , , , , , , , dn12 svd1 dagen1 ab12 pol1 dbl mullvad motbilder magnus lasse anna annarkia svensson alliansfr lukas björn t

[tags]Genèvekonventionen, Israel, Gaza, Bomber, FN, Resolutioner, Mänskliga rättigheter, Mediekritik, EU, Bojkott, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]

  17 comments for “Israeliska bomber – Igen

 1. Sara G
  11 augusti, 2009 at 14:34

  Vad jag förstår så har Gaza all rätt att försvara sig! Omvärldens uppfattning strider mot all internationell rätt!
  Nu bombar isralerna ett folk som redan ligger, som blöder och som nästan ingen bryr sig om.
  Det är så upprörande att jag saknar ord!
  israelerna stänger in, svälter ut och mördar ett hjälplöst folk.

  Kom inte och snacka om leksaksraketer med mig!!!
  Jag tror att sionisterna kan rankas som den råaste och mest mordiska grupp som finns!

 2. 11 augusti, 2009 at 14:51

  Paul: Det finns ingen 1967-års gräns, men däremot en militär stilleståndslinje.

  Men det vet jag väl lilla gubben! Men det är bökigare att skriva ”militär stilleståndslinje” jämfört med ”gräns”. Och det är den gräns som FN:s resolutioner handlar om så jag kommer nog att fortsätta att kalla den det, då kan du fortsätta med dina små påpekanden.

  Ok?

 3. Charlie
  11 augusti, 2009 at 15:02

  Man kan konstatera att Paul inte protesterar mot krigsförbrytarstaten, korupptionen, skurkstaten och inernationella efterlysningar. Han är tydligen inte helt under isen i alla fall… :-P

 4. 11 augusti, 2009 at 15:05

  Ja, visst vet vi att israel tillåter oändligt färre personer sjukvård än Geneve-konventionen kräver av dem som ockupationsmakt. Amnesty och Human Rights Watch poängterar detta ständigt.

  Dessutom fördömer de Israel för att landet utövar utpressning mot de sjuka och förvägrar dem hjälp om de inte samtidigt spionerar för apartheidstaten.

  Det är bra att Rimpler uppmärksammar och fördömer detta.

 5. 11 augusti, 2009 at 15:37

  Paul: I detta fallet tillät inte Hamas att svårt sjuka Gaza-bor fick den adekvatat behandling i Israel, samma sak hände för 2 dagar sedan.

  Det är möjligt att du har rätt. Hamas är lite underliga ibland, men det är oxo sant att Israel har stoppat MÄNGDER av hjälpsökande att få vård, det är MÅNGA som dött vid gränsövergångarna. Och när det gäller Gaza så har gränsen varit helt stängd långeliga tider. Så även om Hamas beter sig som idioter ibland så finns det en regering i närheten som ät mångfalt större idioter i det avseendet.

  Och nej, Gaza är inte ockuperat, det är belägrat.

 6. Palestinier
  11 augusti, 2009 at 15:46

  De amerikanska och egyptiska experter som har mycket avancerad utrustning för att upptäcka tunnlarna har meddelat den Israeliska regeringen för några veckor sedan att de har misslyckats att avslöja tunnlarna och detta beror på att Palestinierna gräver sina tunnlar mellan 60 och 70 meter under jorden och att det inte finns någon utrustningsapparat i hela världen som kan spåra de
  Tunnlarna är en symbol för motstånd , Palestinierna i Gaza är fastbeslutna att försätta att motstå , de har hittat ett sätt att kringgå total svält

  Det är tusen palestinier som är anställda inom grävning , smuggling , transport och försäljningen av basvaror
  Tunnlarna visar en stor uppfinningsrikedom och enorm bestämning av hela befolkningen i Gaza
  Tunnlarna har blivit ett fantastisk liv upprätthållande närverk av korridorer grävda genom sanden underjorden och de är mellan 60-70 meter djupt där inga bomber kan komma i närheten

  Israel vill stänga tunnlarna för att låta palestinierna svälta ihjäl , det är också en viktig insats i kriget mellan Hamas och Israel
  Palestinierna är ett folk med kompetens och utbildning och kan hitta på olika vägar för sin överlevnad
  Israels bombning av tunnlarna kommer inte att demoralisera det palestinska folket eller bryta deras vilja
  Israel har misslyckats att stänga tunnlarna trots att Israel har släppt flera tusen ton bomber över tunnlarna

  Tunnlarna är det enda sättet för palestinierna för att överleva och är livets linje och Israel fortsätt blockad är absolut straffskadestånd

 7. Nutte
  11 augusti, 2009 at 15:50

  Intressant att Rimpler protesterar mot att stilleståndslinjen kallas gräns, ooops, jag tänkte inte på att det var det enda som gick att protestera emot.

 8. 11 augusti, 2009 at 17:48

  Paul: Använder datorn till viktigare saker, trots att det finns mycket att anmärka på.

  Viktigare saker än gränsen/stilleståndslinjen??

  Verkligen??

 9. Palestinier
  11 augusti, 2009 at 18:50

  Paul
  FN säkerhetsrådet har i sin berömda resolution 242 i November 1967 visualiseras att säkra och erkända gränser skall kunna placeras i huvudsak i linje erhåller före utbrottet av 1967 krig
  Israel vägrade att rita kartor och Israelerna gjort det klart att de kommer inte att göra pga säkerhets problem

  Vid slutet av kriget 1948 har FN , arab länderna och Israel undertecknat eldupphör avtal , det territoriella resultatet blev
  1 – Gränsen till Egypten återställs till sin tidigare linje med undantag av Gaza där Egypten fortsatte under kontroll
  2 – Gränsen till Libanon återställs till sin tidigare linje
  3 – Gränsen till Syrien återställs till sin tidigare linje
  4 – Jordanien får kontroll över de palestinska områden ,västbanken och Östra Jerusalem
  Den vapenstilleståndsdagen har kommit att kallas Gröna Linje

 10. 11 augusti, 2009 at 21:15

  Hur f-n skulle dom ta sig dit?

  Från Afghanistan?

 11. 11 augusti, 2009 at 21:39

  Tom: Hur skulle de ta sig in i ett ovilligt Israel, var den fråga jag avsåg. Det där är bara orealistiskt önsketänkande.

  Det är förstås sant idag, men om USA/EU satte maximal press på landet så skulle det kanske bli annorlunda. Om Israel hela tiden kör med halv- eller hellögnen att det handlar om den judiska statens säkerhet så skulle EU/USA kunna erbjuda just det. Administrera säkerheten på gröna linjen och sköta gränskontroll och patrullering av gränsen. Utan tvekan skulle världen kunna ställa upp med tiotusentals soldater vid behov.

  Samtidigt så kan man fråga sig VAD som ska kunna anses vara realistiskt idag. Israel bryter mot alla lagar, man bryter mot mänskliga rättigheter, resolutioner, man ägnar sig åt etniskt rensning och dessutom mördar man oskyldiga i massor, precis som man låser in oskyldiga i fängelse.

  Det är knappast ett långskott att hävda att det kanske behövs vapenmakt och ett internationellt samfund som tvingar fram en lösning. Men realistiskt, mja…

 12. 11 augusti, 2009 at 22:04

  Vad Tom menar ätt Israel inte har något till övers för FN sedan de sköt ihjäl den utsände FN-medlaren Folke Bernadotte. Sedan blev de ännu argare när FN protesterade över erövringskriget mot Egypten 1956. För att inte tala om protesterna mot Israels anfallskrig mot grannländerna 1967.

  Paul Rimpler däremot erkänner sin totala okunnighet om området genom att påstå att Gaza inte skulle vara ockuperat, trots att Israel bestämmer vilka som ska få komma in i och lämna området, beskjuter fiskarna som vill fiska i sitt eget hav och bestämmer över exakt vilka varor som får komma in.

  Som tur är så är Sverige, FN, Röda Korset, Amnesty och Human Rights Watch inte fullt lika okunniga som han. Bra att han annars protesterar mot alla de sjuka som Israel vägrar att släppa in. Något annat vore ju direkt oärligt av honom.

 13. Sara G
  12 augusti, 2009 at 10:40

  Om man bor i israel så ser man väl inte skogen för trädena.
  Jag tror inte alls att Paul Rimpler är okunning, han struntar helt enkelt i palestinierna, det forna landet Palestina och FN:s alla resolutioner, för han och hans gelikar har fått landet från sin låtsaskompis Mållgan, eller var det Gud eller Karlsson på taket för förhistorisk tid sedan?(Men benägen hjälp från GB, FN och Hitler)
  Och det är något som herr Rimpler och hans kumpaner håller styvt på, att dom TROR sig ha fått landet. Och att dom har bott där en gång i tiden.
  Kommer du ihåg hur det var för tre tusen år sedan herr Rimpler?

  • 12 augusti, 2009 at 11:02

   Sara: Och det är något som herr Rimpler och hans kumpaner håller styvt på, att dom TROR sig ha fått landet.

   VET du att Paul är troende? Han kanske är lika sekulariserad som du…

 14. Sara G
  12 augusti, 2009 at 10:47

  I vilket fall som helst får man inget intryck av att det finns någon vidare intelligensreserv i israel.
  Sionist verkar lika med dumbom, fåntratt och idiotisk tänkare verkar det som – av inpassen från det förlovade landets sionister att döma.

 15. Sara G
  12 augusti, 2009 at 15:45

  Paul Rimpler, inbillar jag mig är en mycket troende sionist som är övertygad om att han fått Palestina till skänks av den där j—a Jahve, eller Baal eller Mållgan eller Robert Lind i Kramfors.
  Är han inte troende så är han i stället mycket cynisk – eller rent av dum.
  Jag har faktiskt en rätt klar åsikt om Paul R efter att ha chattat med honom och flera av hans kumpaner honom på Mediakritik under mer än ett år. Men då hade han en annan psedonym.
  Å de va inte lolitt…
  Man blir mycket inlindad med en gammaldags artighet som ändå beskyller en främst för att vara hatisk, därefter att man inte inser uppenbara fakta, eller att ens förståndsgåvor är mindre än männenes i gemen osv. osv. osv.
  Vi vet ju alla hur låg kvinnans ställning är i israel. Hon har mycket svårt att bli skild, även om mannen misshandlar henne.

  Någon av dom ovanstående gudar eller avgudar tror säkert Rimpler och hans gelikar att gett Palestina getts till alla människor som påstår sig vara judar kommer från öststaterna, Madagasker, Sverige, Polen eller USA,eller någon annan stans ifrån – oavsett att Palestina varit befolkat av palestinier sedan urminnes tider.

 16. 13 augusti, 2009 at 03:07

  Paul: Förresten har jag övergått att tillbe träd.

  Du oxo? Det gör jag med… :-)

Comments are closed.