Iran hotar ”den sionistiska enheten”?

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har under ett besök i Quatar hotat Israel med krig om ”något land” attackerar Iran. De enda länder som kan ha något sådant på agendan är väl Israel och USA, så hotet är väl rätt riktat, om det nu uttalats.

Problemet med uppgifter om vad Ahmadinejad säger eller har sagt är att media normalt förlitar sig på vad MEMRI berättar. Memri startades av den israeliska underrättelsetjänsten och har systematiskt förfalskat översättningar, något som bland annat The Guardian berättat om tidigare. För några år sedan så har bland annat Svenska Dagbladets ledarblogg länkat dit och fortfarande är det många bloggar och andra hemsidor som länkar dit trots att alla vet vilka som startat institutionen och vad den ägnar sig åt.

Orsaken till att jag utgår ifrån just Memri är att de tidigare ljög om att Ahmadinejad sagt att han ville utplåna Israel trots att det han i själva verket sade var att han trodde att Israel skulle gå samma öde till mötes som Östtyskland och andra stater som upplöses av historien själv. Jag undrar också om han verkligen använt uttryckssättet ”den sionistiska enheten”? Det låter mer som en klyscha från något demonstrationståg än som ett korrekt citat. Notabelt är att Memri ”upptäckt” många av de videor och ljudband som sägs komma från Usama bin Laden.

En nyhet som säkert stämmer är annars att Mahmoud Abbas, palestiniernas självutnämnde president, blivit arg på Ahmadinejad på grund av att han sagt som det är, att Abbas är en självutnämnd president. Precis det som Abbas nyligen beskyllde Irans president för att vara.

it , , , , , , , , dn123 svd dagen ex ab1

  10 comments for “Iran hotar ”den sionistiska enheten”?

 1. Mr.T
  6 september, 2010 at 10:00

  Ni kan förvänta er en attack mot Israel, utfört av Israel/USA/CIA/black-ops själva för att demonisera och beskylla Iran. Iran har inget som helst intresse av att attackera nåt land.. Självförsvar däremot har alla länder rätt till..

  Dom som kommer ihåg propagandan mot Irak bör väl se igen även denna lögn.. Irak/Saddam beskylldes för både det ena och det andra men alla var lögner! Så även denna gång, många påstår att om Iran attackeras så startar ett 3:e världskrig och det vill nog inte många människor vara med om, så syna denna bluff!

  Iran accuses US and UK of supporting group behind mosque attacks
  http://www.guardian.co.uk/world/2010/jul/16/iran-us-uk-mosque-attacks

  US funds terror groups to sow chaos in Iran
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1543798/US-funds-terror-groups-to-sow-chaos-in-Iran.html

  ”In a move that reflects Washington’s growing concern with the failure of diplomatic initiatives, CIA officials are understood to be helping opposition militias among the numerous ethnic minority groups clustered in Iran’s border regions.”

  Detta är false-flag! Vilka är egentligen terrorister, i detta fall är det CIA som hjälper av dom själva utpekade terroristgrupper till att utföra terrordåd.. Precis samma metod användes vid störtandet av Mohammad Mossadeq 1953 av CIA, sök på wikipedia..

 2. Mr.T
  6 september, 2010 at 13:09

  Amir, kan du förklara för mig varför USA + Västvärlden bedriver ett krig mot terrorismen samtidigt som dom sponsrar samma grupper?

  Det passar väldigt bra att ha terrorism att skylla på om man vill inskränka medborgarnas rättigheter.. Snart kommer även EU samt våra svenska politiker ge sig på yttrandefriheten och vilja göra inskränkningar, givetvis finns det goda avsikter som dom kommer att peka på, men även det är bara för att medborgarna skall ta ner garden och gå med på det..

 3. Farbod
  6 september, 2010 at 13:29

  Först och främst
  Jinge sorry för mitt förra inlägg :(
  När det gäller ahmadinejads uttalande ”den sionistiska enheten”, hur mycket jag än tänker så kan jag inte hitta rätt persiska ord, kan inte komma på om man vi kan använda sionistiska enheten i det persiska språket.
  Men som Jinge sa, vem annars skulle anfalla Iran förutom USA och Israel, jag som är emot ahmadinejad anser inte att han har sagt något fel. Får inte vi slå tillbaka om vi blir anfallen eller klassas även detta som anti semit

 4. Nyfiken
  6 september, 2010 at 16:25

  Har Iran president Ahmadinijad hotat att utplåna Israel eller är det bara ett uttryck för att sälja nästa krig i mellanöster
  Det som sägs om Ahmadinijad är förfalskade citat

  Nästan varje dag hör vi från Israelisk , amerikans och brittisk media att Iran hotar att utplåna Israel
  Israelerna beskriver detta hot som andra förintelse , detta uttalande uppmanar till en konflikt med Iran

  Youtube filmen visar hur Ahmadinjdas ord förvrängs och att det mesta handlar om hits och propaganda mot Iran

 5. sörmlänning
  8 september, 2010 at 09:01

  Jag läste på lite om MEMRI och sprang på detta:
  http://nwoobserver.wordpress.com/2009/11/16/order-out-of-chaos-cia-blackwater-responsible-for-bombings-assassinations-in-pakistan/
  Obama och Cheney jobbar tydligen ihop.

Comments are closed.