I kväll – TV-kväll

Lyckligtvis så inträffar ingen allvarligare kollision ikväll så husfriden är sannolikt räddad, om inte annat så för stunden. Melodischlagern slutar 21.30 och Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zideks skidskyttesprint startar först 22.00

Annars kan man nog förvänta sig att många som inte har två TV-apparater kommer att hamna i utdragna diskussioner om vad man ska se på kvällarna framöver, det är väl sportfånarnas smala lycka att många av tävlingarna går på natten. För egen del så har jag lånat ett ”TV-kort” så jag kan följa sändningarna live på min dator och är inte bara hänvisad till SVT Play.

Förra lördagens pekoral till Schlager-SM var antagligen det absolut sämsta jag någonsin sett. Jag kan i vart fall inte påminna mig ha sett och hört sämre låtar och framträdanden. Men ikväll blir det annorlunda eftersom Orsa Spelmän dyker upp, dessutom sägs det att de kommer att få konkurrens om den annars givna platsen i Globen. Själv ägnar jag mig inte åt att rösta på kandidaterna, men uppfyller bröderna Moraeus mina förväntningar så kommer jag göra ett undantag för dem.

När det gäller Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-
Zidek
så hjälper inga telefonröstningar i världen för att de ska få några medaljer, där handlar det bara om kyla och en förhoppningsvis hanterbar hjärtfrekvens när de befinner sig på skjutvallen. Man kan ju undra om tjejerna känner att det sitter ett par miljoner svenskar och tittar på dem, folk som håller tummarna så att de vitnar. Svenska medaljer ikväll är inte bara bra för dem, de är bra för hela laget och för hela OS-truppen. Får kamraterna i OS-byn känna på en äkta nytagen guldmedalj så växer det upp små horn på hela svenska laget. Det kommer inte heta – vill ha, det kommer heta – SKA ha!

Sådan är min övertygelse, med andra ord så hjälper fina medaljer ikväll både Charlotte Kalla, Anja Pärson, Tre kronor och alla andra förhoppningsfulla medaljörer. Samtidigt så gäller det också att hålla förväntningarna på en rimlig nivå, Helena är ett oskrivet blad i dessa sammanhang, men personligen så tror jag att ACO är ett stöd med sin guldmedalj från Turin. Hon vet att det går om man biter ihop.

I bästa fall så är det en god stämning i OS-byn. Det är faktiskt en hel del OS-guldmedaljörer på plats, något som förhoppningsvis bidrar till att förväntningarna är lagom höga och att kvällens tävlande inte känner alltför stor press från TV-sofforna. F.ö. tycker jag att det är kul att Patrik Forsberg fick bära OS-fanan, men jag tror att risken är uppenbar att han inte kommer att få bära med sig någon medalj hem. Dels kommer han inte att hålla i mer än någon enstaka match på grund av bristande form, och så blir han givetvis skadad. Trist, men så tror jag att det blir. Jag skulle bli glad om det visar sig att jag har fel.

Men tänk, hemska tanke, Sverige får inte en enda guldmedalj i Vancouver? Vilken mardröm det skulle vara…

intressant Tags : , , , , , , , , , , , , , dn12 svd123 ab12345 t

  5 comments for “I kväll – TV-kväll

 1. elpolacco
  13 februari, 2010 at 10:34

  Kowalczyk vinner guldet, read my lips

  • 13 februari, 2010 at 10:40

   Jodå hon är duktig. Framförallt när hon dopat sig. Att hon fick sänkt straff förra gången hon åkte fast är tråkigt både för Polen och för skidsporten. En gång dopad så bör man åka ut på livstid från idrott på elitnivå. Det gäller givetvis även svenskar som åker fast.

   Eller hur?

 2. Pingback: Allan
 3. Gösta Berling
  13 februari, 2010 at 11:10

  Angående Forsberg : Jag hoppas du blir glad … !

  • 13 februari, 2010 at 11:14

   Fast jag tror inte det. En tackling och sedan adjö. Men visst, är han i form så håller han sin plats i ALLA landslag.

Comments are closed.