FRA-lagen ger Sverigedemokraterna vingar!


Ibland undrar jag vad politiker tänker med. Det är inte så att jag tror att de normalt är klenare rustade när det gäller tänket än andra människor, men som sagt – ibland undrar jag.

Den spionlag som ska gälla alla som vistas i Sverige är en kopia på de lagar som gäller i USA, lagar som trummades igenom tack vare 9/11. Man kan ha många synpunkter på detta men utan tvekan kan man konstatera att möjligheterna till spaning på telefonsamtal och brev inte har hindrat terrorister förut. Vi har haft flygplanskapare som landat i Sverige, vi har också haft jugoslaver som mördat ambassadpersonal, men framförallt har vi haft kidnappningsplanerna mot Anna-Greta Leijon och gisslandramat på Västtyska ambassaden på 70-talet.

Ingenting efter detta har ens kommit i närheten av dessa illdåd och det finns inte heller någonting som talar för att det finns risk för att det ska ske igen. Vi har fått ett antal skärpningar av terroristlagarna men det är definitivt inte tack vare det som vi förskonats från terrorism. Det som amerikanerna säger sig frukta idag är olika islamistiska jihadister, någon slags franchiseorganisation som i media kallas al-Qaida men vars döde ledare dyker upp i tid och otid i många amatörmässiga inspelningar där avsikten är att skrämma upp världens befolkning.

Den gemensamma nämnaren med alla dessa videos och kassettband är dels att de ”hittas” av MEMRI och SITE Institute, organisationer som startats av den israeliska underrättelse-
tjänsten, men framför allt så dyker de upp i samband med att George W Bush har något slags inrikespolitiska problem i USA. Då hittar MEMRI och SITE alltid några lämpliga videoband på ”islamistiska hemsidor”. Hur många ”islamistiska hemsidor” som drivs av MEMRI och SITE själva är det ingen som vet, men fakta är att några av de mest namn-
kunniga ligger i – USA.

Om ett par dagar så är det meningen att Sveriges Riksdag ska rösta igenom en mycket långtgående spionlag som kommer att drabba hela svenska folket. Dessutom har de med-
vetet valt att skapa en undermålig kontroll av FRA:s verksamhet, en kontroll som i praktiken förhindrar insyn i stället för möjliggör sådan.

Men det politikerna bortsett ifrån är hur folk i allmänhet kommer att reagera på detta. Många tänker säkerligen att eftersom de själva har rent mjöl i påsen så gör det

ingenting, få har insett att det gamla Östtyska Stasi var kringgärdat med hårdare regler. Resultatet på sikt kommer att bli att politiker-
föraktet kommer att öka kopiöst, och det utifrån en situation där det redan är mycket stort.

Igår kunde vi läsa i tidningarna att det svenska fascistpartiet hade opinionssiffror så höga att de skulle komma in i riksdagen om det vore val idag. Den nya FRA-lagen kommer att ge dem vingar. När folk i allmänhet inser vad det är för lag som instiftats så kommer de flesta anse att våra demokratiska institutioner till stor del har spelat ut sin roll, de som tjänar på detta är givetvis de bruna som kommer att få alltfler anhängare. Vi kommer att få en alltmer ökande polarisering av samhällsdebatten och Sverige-
demokraterna kommer att locka många fler väljare ifrån det borgerliga blocket.

När Sveriges Riksdag inte förmår leverera den demokrati som människor har anledning att förvänta sig så ökar givetvis möjligheterna för ett parti med bara en fråga. Befolkningen inser att det partiet har större möjligheter att leva upp till sina löften än partier som talar om olika -ismer men ändå offrar demokratin oavsett vad deras väljare har för önskemål.

HD SDS AB123 Dagen1 DN12 SvD123456 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Fascism, Sverigedemokraterna, FRA, FRA-lagen, Demokrati, Politikerförakt, Tvångslagar, Spioneri, Militären, Högerregeringen, Borgerligheten, Partipiskan, Personlig integritet, Politik[/tags]


10 svar till “FRA-lagen ger Sverigedemokraterna vingar!”

 1. Tja, du kan ha rätt i att mörkrets krafter kan få mer vind i seglen med detta. Det har jag faktiskt inte tänkt på att så kan hända. Skrämmande faktiskt.

  Min tanke och främsta kritik mot lagförslaget har annars hittills mest varit den ekonomiska, för det blir ju vi som får betala i slutändan för att vi blir övervakade när vi går på nätet.

 2. Sd är emot FRA-lagen…

  Sd blir för lagen när de upptäcker att deras ”motväljare” råkar vara personer som kommunicerar extra mycket med utlandet. De blir så glada den dagen de själva har kontroll över hela övervakningsapparaten (FRApparaten?).

 3. Hitler och hans värderingar omvärderas i en allt snabbare takt och vi har nu, i vår blåögdhet, hamnat i ett rent fascistiskt samhälle.
  Vi är redan kamerabevakade längs vägarna, i bussarna och varje mobilsamtal kan avslöja var vi befinner oss.
  Att allt vi pratar om, skriver och tycker ska registreras är en självklar följd av den underdånighet som vi tror att vi måste visa det paranoida USA och deras imperialistiska galningar som administrerar och vill bestämma om allt och intet.

  De ständigt återkommande hotbilderna om häxor,indianer, kommunister,terrorister och numera islamistiska jihadister är ju spöken som endast existerat i jänkarnas sjuka fantasi och dessa enfaldiga trähattar låter vi bestämma om hur vi alla måste övervakas…

  Var finns terroristerna? Har någon sett en terrorist?
  Det närmaste vi kan komma är väl att HA häromveckan packade in 70 kg dynamit i en förvaringsbox i Malmö men det avslöjades genast då SÄPO redan har järnkoll de här lokala gängen.

  Jag vill helt enkelt se en motivering varför den här FRA-övervakningen behövs. Alltså varför??

 4. Sd är emot FRA-lagen…
  Det verkar ju vara så att alla som är i opposition är emot ökad övervakning… innan valet var i alla fall på (m) och (c) betydligt mer emot övervakning än (s), men nu har de bytt roller. Jag litar t.o.m. ännu mindre på (sd) än något av partierna i riksdagen att deras åsikt står fast om de får makt på riktigt.

  Just det här åsiktsskiftet i.o.m. maktskiftet får mig att undra vilka krafter som ligger bakom. Vad har t.ex. USA för påtryckningar på den Svenska regeringen? Jag tror regeringen är väl medvetna om att de sannolikt kommer bli bortröstade i nästa val och att FRA-affären minskar deras chanser till förnyat förtroende, så det känns som att det är något annat som ligger bakom?

 5. Hitler hade varit överlycklig om han hade haft tillgång till vad FRA redan har idag.
  sd har redan enligt opinionsmätning över 4 procent och stöveltrampet ökar runt om i Europa och i övriga världen. Vi vet inte vad som kan hända om fem år.

 6. Löjligt. Sverigedemokraterna skulle säkert älska att ha FRA som verktyg för att se till att deras lagar efterlevdes.

  De enda som får vingar av detta är piratpartiet.