Antisemitiskt TV-program? – CBS 60 minutes?

Att opinionen börjat vända mot Israel blir glädjande nog allt tydligare för varje dag som går. I förrgår sändes detta reportage i den högt ansedda serien 60 minutes på CBS.


Den visar tydligt på den apartheid
som Israel tillämpar mot palestinierna, men det främsta budskapet är förstås att det inte finns någon tvåstatslösning, att det aldrig kommer att finnas någon tvåstatslösning, och att de som tror att en tvåstatslösning är möjlig är – drömmare.

Se inslaget! Många miljoner amerikaner har sett det.

Andra om: , , , , , , , , , , , it SDS123 AB12345 Dagen DN123 Dbl1

[tags]Israel, Apartheid, Rasism, Sionism, Bosättare, Västbanken, Gaza, Ockupation, Moral, Nationalism, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


Watch CBS Videos Online

  31 comments for “Antisemitiskt TV-program? – CBS 60 minutes?

 1. Nadia
  27 januari, 2009 at 18:38

  Jag hoppas att fler och fler program börjar visa sanna verklighet som Palestinier lever under Israels ockupation och kontroll.

  ”have you lost your voice” man hörde hur irriterad och faktiskt arg han lät reporten när han talade med Israeliske soldaten.

 2. 27 januari, 2009 at 18:57

  Som jag fattade saken så är reportern själv judisk och bor i Jerusalem. Men jag är lite osäker, vet inte var jag läste det.

 3. nun
  27 januari, 2009 at 19:08

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 4. Gripen
  27 januari, 2009 at 19:24

  Kvinnan gjorde mig så djälva förbannad. Hon och hennes likar är skyldiga om inte mer en någon terrorgrupp till situationen där.

 5. Mameluken
  27 januari, 2009 at 19:28

  Bob Simon, reportern är från NY, USA.

  http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4752349n

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Simon


  Kollar på dokumentären nu, kollade också på den igår. Vet inte varför jag kollar på den två ggr.

  Det Barghouti, snackar om i filmen är vanligt dvs. nekas inträde till östra Jerusalem.

  Israeliska B’tselem förklarar:

  http://www.btselem.org/English/Jerusalem/

 6. Mackan
  27 januari, 2009 at 19:35

  Jag tror du har rätt Jinge, och 60 minuter. Det är nog lönlöst att ens tänka tanken på en tvåstatslösning längre.

 7. felastinya
  27 januari, 2009 at 19:51

  Det är så upprörande att de sitter och lever på vår mark, när jag som palestinier inte ens har rätten till att återvända till mitt eget hemland!
  Om jag så bara vill besöka mitt hemland så måste jag bli förhörd och visiterad i timmar som om jag är kriminell, och nuförtiden så vet man inte ens om de släpper in en.

  Jag tror inte på en tvåstatslösning.
  Det här är en kamp som kommer att vara tills de som har rätten kommer vinna–alltså palestinierna.
  Jag hoppas att jag kommer uppleva den dagen!

 8. Simon
  27 januari, 2009 at 20:32

  Åh herre min Gud vad är detta

 9. Christer W
  27 januari, 2009 at 20:37

  Som jag har sagt länge, det är bara en tidsfråga tills israel upphör att existera.

  Men om israel nödvändigtvis vill existera så kan väl storbritannien i gammal god ordning ge dem South Gerogia och Sandwich Island, för det det där elaka människorna går ju inte att ha bland vanligt folk.

  Senaste rapporten för öarna visade på ett befolkningsunderlag på -20, hur fasen det nu går till att ha under noll innevånare,

 10. MX
  27 januari, 2009 at 20:40

  – Officials fear that more battles to empty settlements could rip Israel apart. They’re afraid that religious officers in the army – and there are an increasing number of them – would disobey any order to evict settlers.

  Om bara IDF drog sig tillbaka skulle det väl inte vara något problem att också få bosättarna att lämna? Det verkar snarare vara så att det nog redan är de religiösa officerarna som sätter agendan …

 11. Sara G
  27 januari, 2009 at 21:13

  Madagaskar var också ett förslag.
  Där har man en trevlig begravningsritual, som går ut att man med jämna mellanrum tar upp den käre avlidna ur graven, klär den i nya tyger, tar med den nyekiperade på en åktur och äter middag tillsammans, innan det är dags att grävas ner igen.
  Nästa år upprepas cermonin.

 12. Martin
  27 januari, 2009 at 21:15

  Med religiösa officerare i IDF är det inte konstigt att de skiter fullständigt i hur många civila palestinier de mördar. Får dock en strimla hopp när jag hör Tzipi Livni som, OM hon är ärlig i klippet, helt tydligt säger att om hon bli premiärminister SKA de illigala ockupanterna (bosättarna) bort oavsett om de lämnar frivilligt eller inte.

  Om Israel någonsin på ett trovärdigt sätt vill kunna fördömma den extremism som om vi ska vara ärliga faktiskt finns inom vissa palestinska kretsar, så måste de även sopa rent framför egen dörr. Detta bör göras genom att b l a fördöma och förbjuda det partier som aktivt motarbetar en tvåstatslösning samt att förbjuda bosättarrörelsen från att anektera Palestinsk mark.

  till MX så kan jag bara säga att bosättarna tyvärr själva verkar vara tungt beväpnade. Således skulle ett tillbakadragande från IDF inte få dem att lämna frivilligt.

 13. AE
  27 januari, 2009 at 21:21

  Det här är den så kallade israeliska demokratin.

  Blev så förbannad när jag såg det här inslaget, att det fortfarande finns samvetslösa personer som försvarar israel kan jag inte förstå!!

 14. David H
  27 januari, 2009 at 21:29

  Bra att Tzipi Livni i ett av USA’s största nyhetsprogram gör en tydlig markering att bosättarna på västbanken ska väck. Fast dessvärre lär väl Netanyahu vinna valet.

 15. Steffo
  27 januari, 2009 at 21:42

  Vad är alternativet till en tvåstatslösning?

  • 27 januari, 2009 at 21:43

   Steffo! En multietnisk och multireligiös (sekulär) start. Återflyttningsrätt för alla flyktingar.

 16. blingbling
  27 januari, 2009 at 21:59

  … nån som har noterat att SVT verkar ha vevat igång Förintelsepositivet igen ? Det är minnesprogram från lägren var eller varannan dag nu, slump eller medveten propaganda ?

 17. Mameluken
  27 januari, 2009 at 22:30

  Förresten, är den bara 13 min? Eller är det jag… som har fel.?

 18. Erik
  27 januari, 2009 at 22:39

  @blingbling: Förintelsens minnesdag är den 27:e januari. Det är ingen slump att man visar program om Förintelsen således.

 19. MX
  27 januari, 2009 at 23:02

  På tal om Förintelsens minnesdag, så har JPost idag en artikel om Luleå:

  Swedish city cancels Holocaust event
  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1232643759716&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Läs kommentarerna och känn er hedr hatade :-D

 20. 28 januari, 2009 at 07:08

  Debatt om Gaza nu på morgonen:

  Svt24 – svt2

  09:00-10:25: Riksdagen: Om situationen i Gaza – direkt. Direktsänd aktuell debatt om situationen i Gaza, på begäran av Vänsterpartiet. En företrädare för varje parti har rätt att delta i debatten. Moderaterna företräds av utrikesminister Carl Bildt

 21. 28 januari, 2009 at 09:28

  Jag skulle vilja lägga in videon på min blogg. hur göra? ska man gå in på CBS sida?

  (På väg via e-post! / Jinge)

 22. catarina
  28 januari, 2009 at 11:25

  Svårt att lita på Livni. Som att lita på Gestapo typ. Obamas attityd är att man inte ska styra som man har gjort längre. Frågan är om man bara passivt ska se på medan staten israel utvecklar sig till världens nya sydafrika i full skala.
  Se på den här videon gör en mycket förtvivlad.
  Carl Bildt tror att om inget görs för en tvåstatslösning, öppning av gränserna så blir det en stark upptrappning av terrorvåld. Jag tror faktiskt också att han känner för palestiniernas lidande även om han inte säger det rakt ut. Som diplomat söker han motiverade ställningstagande som EU kan köpa. Redan igår såg man bevis på att det kommer våld från andra grupper än hamas (om det nu inte var en gammal mina)Vad som helst som kan motivera storgubbarna i EU att göra något är bra.De måste i så fall pressa israel med våld eftersom israel förstår det skrivna språket.Avsluta allt samarbete till att börja med.Ställ ut dem att skämmas!
  Jag följer Bildts blogg och kommenterar ofta där i övertygelse att alltid kunna så något frö.
  Man måste få dem att ta bort terrorstämpeln överhuvudtaget eftersom det inte fyller några andra medel än att folk inte kan prata med varandra.

 23. Sara G
  28 januari, 2009 at 12:49

  Riksdagsdebatten var inte bättre än väntat. Alliansens representanter blundade som vanligt för uppenbara fakta. Bildt talade om försoning och det är väl ifs inte dumt alls.
  Men först och främst behöver Gaza öppnas för att nödhjälp ska komma in – och byggmateriel för att laga och bygga upp allt det som förstörts.
  Folket måste helas.
  En stat med före 1967 års gränser bildas.
  Hamas erkänns som vinnare i valet och förhandlingspartner.
  Eldupphör måste fortfarande gälla och bli permanent.
  Muren rivas.
  Vägspärrarna likaså.

  Först efter det kan en försoningsprocess sättas igång.
  Mummel om raketbeskjutning och erkänna gränser är bara mumbojumbo för att blanda bort korten…
  Usrael vill inte ha fred, de vill ha ett stor-usrael som är fritt från palestinier.
  Det är rasism i den högre skolan!

 24. Palestine
  28 januari, 2009 at 17:36

  Vilket hopp finns det för fred i Mellanöstern? Ingen israeliska regeringen någonsin kan erbjuda ett avtal som uppfyller även de mest anspråkslösa och förnuftigt av palestinska krav, nämligen att 250000 israeliska bosättare ockuperar mark på Västbanken måste lämna. Om någon israelisk regeringen göra ett sådant försök då skulle den bli korsfäst av den israeliska allmänheten ledda av dem som aldrig kommer att acceptera en livskraftig palestinsk stat. ingen palestinsk ledare kan godta en uppgörelse så länge dessa bosättningar existerar
  All tal om fred är bara naivt , dödandet och blod utgjutelsen kommer att fortsätta , ju längre tiden går desto bättre för Israel

 25. Mansour
  28 januari, 2009 at 19:18

  Palestine, man önskar man hade en trollstav som kunde göra folk snälla. Man har hört så mycket hemskt om bosättarna att man undrar om det finns en mikroskopisk möjlighet att de ska kunna samsas om samma mark som palestinierna. Jag är övertygad om att det finns samma oförsonliga typer på den palestinska sidan men det finns en förklaring för det, ty det är Israels politik som har skapat det hatet. Alla vet att en enstatslösning vore Israels dödsdom och det gör mig väldig tveksam om det någonsin kan förverkligas.

 26. Stefan
  29 januari, 2009 at 18:03

  Av någon anledning funkar det inte att se videon…. Allt är ok, men det funkar inte ändå…

 27. Susz
  30 januari, 2009 at 01:13

  Läs igenom kommentarsreglerna! / Jinge

 28. Nadia
  30 januari, 2009 at 11:26

  Upptäckte just Pierre Schoris artikel i Aftonbladet. Här sätter han fokus på lösningar vi behöver just nu. Mycket bra!

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article4269132.ab

 29. Ariel
  31 januari, 2009 at 12:01

  Läs kommentarsreglerna – och FÖLJ dem! / Jinge

 30. Ariel
  31 januari, 2009 at 13:27

  Du kan inte ha läst dem. Har du problem att förstå så be någon förklara. / Jinge

  Vad sägs om 9?. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

Comments are closed.