Dagens Bild – Fågelmatning

Fågelmatningssäsongen har inletts och jag har konstaterat att det verkar bli en dyr vinter. Fåglarna har en glupande aptit och det startade egentligen med att ett par talgoxar började knacka på fönstret i slutet av förra veckan. Jo, det är faktiskt sant. Fåglarna har vant sig vid att de får mat utanför mitt vardagsrumsfönster och jag har haft många blåmesar och talgoxar på besök den senaste veckan, trots att jag slutade lägga ut mat i maj.

Det är givetvis fåglar som minns att de fått mat där, men det verkar också som om de har lärt sina ungar matplatsen. Och som de äter, sedan i lördags då jag började lägga ut mat igen, så har de säkert ätit tre kilo blandfrön, jordnötter och solrosfrön. Dessutom tvingas jag att putsa vardagsrumsfönstren om jag ska fotografera mina besökare. Enligt uppgift så tycker min kattsambo att de är jättesöta, och fåglarna tyck ha lärt sig att katter är ofarliga så länge de befinner sig på andra sidan fönster-
glaset. Alltid nåt…

Denna nötväcka är den mest aggressive, den jagar bort sina artfränder plus mindre mesar, allt för att få ha talgbollen ifred.

intressant Andra om: , , , , , , , , t

  4 comments for “Dagens Bild – Fågelmatning

 1. Micke F
  3 november, 2009 at 08:55

  Bra bild! Mycket bra!

 2. Anders
  4 november, 2009 at 08:42

  När får vi se fler fågelbilder?

  • 4 november, 2009 at 08:52

   Antagligen lite senare, framåt lunch kanske. Jag har en bunt som inte är ”framkallade” än.. :-)

 3. 4 november, 2009 at 18:58

  Dessutom är det nötväckan som tuggar i sig jordnötter som den hade betalt för det.. :-)

Comments are closed.