Olycka Folkungagatan – Dagens bild

skoter

Idag runt lunchtid var jag inne i stan för att ta några genrebilder som jag har användning för. Det kom en massa ambulanser och polisbilar ute på Folkungagatan så jag kunde inte bärga min nyfikenhet.


Det visade sig att en skoter
hade kört in i sidan på en Volvo S80 och akutbilens och ambulansens personal var i full färd med att ta hand om skoterföraren. Man satte dropp och stabiliserade honom innan man flyttade honom över till båren. En polis trodde att det hade gått relativt bra med föraren trots allt, någon eller några frakturer och det är bara att hålla tummarna för att rygg och nacke hade klarat sig väl.

Det förefaller som om Volvoföraren gjort en u-
sväng på Folkungagatan, men jag såg det som sagt inte själv. En lustig sak med skotern var att den uppenbarligen hade två framhjul. Det har jag inte sett förut. Jag hade inte gått fram och fotograferat om det hade varit ett värre resultat av olyckan, men det hade jag gjort för 35 år sedan, men inte idag. På lilla bilden framgår det att han kört in i Volvons högra bakdörr.

folkungagatan
Höger bakdörr och utlöst sidokrocksskydd i Volvon.

Svenska Dagbladet

i Andra om: , , , , , , , , , , svd t

[tags]Trafikolycka, Dagens bild, Folkungagatan, Stockholm, Söder, Skoter, Volvo, Polis, Ambulans, Akutbil, Politik[/tags]

  8 comments for “Olycka Folkungagatan – Dagens bild

 1. 23 augusti, 2009 at 16:13

  Det där såg inget trevligt ut, hoppas han klarar sig utan någon allvarligare skada. Nu var det där en moppe men man ser dagligen ungdomar med lite tyngre leksaker gasar på gatorna. Man förundras över att det inte sker allvarliga olyckor dagligen med dessa motorcyklar. Själv hade jag en Yamaha offroad för många år sedan, lyckligtvis körde jag inte i någonting med den, men det kanske är för att jag är lite av en fegis när det gäller sånt.

  • 23 augusti, 2009 at 16:14

   Nej det var ingen moppe. Det var en tyngre skoter.

 2. 23 augusti, 2009 at 16:31

  Fy, läskig bild.

 3. Marcus R
  23 augusti, 2009 at 17:06

  Snyggt att göra en u-sväng över heldragna linjer…

  • 23 augusti, 2009 at 17:07

   Det ser ut så, men det VET inte jag.

 4. Hans Bjärstål
  23 augusti, 2009 at 17:54

  2-hjuliga inte bara skotrar, men även motorcycklar, är relatvit vanliga här i Frankrike sedan ett par, tre år.

 5. Micke
  23 augusti, 2009 at 18:00

  Jag misstänker att fordonet var en Piaggio MP3 (inget samröre med MPEG group layer 3 audio), besök gärna favoritsökmotor för länkar).
  De finns i ett antal modeller och storlekar.

 6. 23 augusti, 2009 at 18:14

  Jag menade naturligtvis att skotrar och MC med dubbla framhjul är relativt vanliga. De allra flesta har dock 2 hjul även här i Frankrike.

Comments are closed.