Djurgårdsspårvagnen – Dagens bild


Spårvagn, Djurgården

Jag var ute en sväng på Djurgården idag på förmiddagen, på hemvägen såg jag denna spårvagn som var ute och övningskörde. De ska börja trafikera linjen i augusti och jag antar att övningarna går ut på att lära sig hitta. Jag menar, risken är ju stor annars att de hamnar på söder..?

Det kommer troligen fler bilder idag, möjligen lägger jag dem på Bilderblogg.se men i så fall så uppdaterar jag dessa rader så att det syns.

Bilderblogg.se / Slussen idag

i , , , , , , t


5 svar till “Djurgårdsspårvagnen – Dagens bild”

  1. De har kört ett tag nu. Den 15 juli plåtade jag samma (eller åtminstone en lika gul) vagn i närheten av Skansen. Övningskörning även då. http://bjornholm.blogspot.com/2010/07/en-svang-pa-sodra-djurgarden.html

    Det vore väl bra om man lade ut nya spår så att spårvagnar kunde svänga ner på Kungsträdgårdsgatan och fortsätta över till Söder också? Tänk på gamla tider när det var fullt med spårvagnar hela vägen från Kungsan till Slussen!

    • Jag växte upp på Upplandsgatan mellan Norra bantorget och Odenplan så vi hade både spårvagnar och trådbussar. Jag fattar inte varför de inte elektrifierar bussarna igen och bygger spårvagnsspår. Nu fungerar visserligen de blå bussarna lite som ringlinjer men att de tog bort rälsen var ett svårt misstag. Men som sagt, spårvagnarna är på väg tillbaka men de skulle aldrig tagits bort.

  2. Det gör mig varm inombords att se våra fina spårvagnar från Norrköping göra nytta uppe i Stockholm :)