Dagens bild – Vilka pippin är detta?

Dagens temperatur närmar sig 20° vilket praktiskt taget tvingade mig ut i skogen. Egentligen var jag tidigt uppe redan strax före 04.30 men just då lockade inte en promenad, men ska man ha en hyfsad chans att fotografera några av de kamrater som bor i skogen så är gryningen bra.

Duvor sägs vara flygande råttor, en elakhet som jag har har svårt att acceptera, jag blir lätt sur vilket djur man än klankar på. Å andra sidan tillhör jag dem som ser mig för när jag går över en myrstig, det är faktiskt levande varelser det också.

Det finns några olika sorter duvor att välja på, därför släpper jag inte fram kommentarerna direkt. Jag avvaktar så att det kommit in några stycken i alla fall. Man vinner inget om man svarar rätt, mer än äran förstås…

pippi

duva

Uppdatering: Det är kanske alltför enkelt, jag lägger därför till en pippi till, också den tämligen vanlig. Med andra ord så ökar svårighetsgraden en aning, men bara en aning. Av dessa upplever jag duvan som den något skyggare, men det kan vara fel.

i Tags: , , , , , , , t

  7 comments for “Dagens bild – Vilka pippin är detta?

 1. 15 maj, 2010 at 14:02

  Ringduva & bofink.

  • 15 maj, 2010 at 16:45

   Klockrent!

 2. Anders
  15 maj, 2010 at 14:41

  Duvor är inte helt lätta att känna igen, men detta är en Ringduva, ingen som helst tvekan!

 3. nature
  15 maj, 2010 at 15:27

  Den ena, underst, ser ut som en rödhake och den översta som en skogsduva.

 4. Matte
  15 maj, 2010 at 16:00

  Bofink + tamduva

 5. Thomas
  15 maj, 2010 at 20:17

  Det vita runt halsen är det som är enklast för att identifiera den som just ringduva. Skogsduvor tycker jag man hör mer än man ser, i alla fall är inte ofta man kommer så nära dem att man säkert kan identifiera dem.

 6. 16 maj, 2010 at 00:18

  Bofink till vänster, föreslår jag, pga det grå huvudet och den lilla grå randen nedanför kinden. Vingteckningen är ju svår att se på bilden. Och ringduva till höger.

  Vi har just nu ett bofinkpar som troligen bygger i stor buske i trädgården De båda brukar gå och fånga insekter på gräsmattan, och igår traskade honan runt och plockade upp hundpälshår att fodra boet med. De ser så roliga ut när de har näbben full av pälshår, som om de har rejäla mustascher. Så brukar sädesärlorna också göra.

Comments are closed.