Dagens Bild – Pendeltågseländet

Tåg

Den här bilden brukar jag plocka fram en gång varje vinter, nu gör jag det redan nu eftersom vädret är osedvanligt hopplöst även för att vara i november. Sikten här i Haninge just nu är maximalt hundra meter och det har regnat praktiskt taget oavbrutet sedan inatt.

Hade det bara varit en aning kallare än vad det är nu så hade kommunen varit helt snötäckt och pendeltågsresenärerna hade fått tränga ihop sig inne i stationerna. Standard är nämligen att trafiken upphör att fungera när det kommer lite snö. Är det inte tågen som drabbas av allehanda frysskador så är det tågväxlar som fryser fast. Nu, på en lördag, så hade katastrofen kanske blivit mindre, men en vanlig arbetsdag så hade det inneburit att mängder av människor inte kom i tid, om de ens kom fram.

Mitt eget rekord ligger på sex timmar från Stockholm Central till Handen (Haninge). Hade jag promenerat så hade det knappast tagit längre tid, dessutom hade jag behållit värmen. (Bilden finns också i en av vinjettbilderna)

intressant Andra om: , , , , , , , , , t

  3 comments for “Dagens Bild – Pendeltågseländet

 1. Christer W
  14 november, 2009 at 16:25
 2. Mikko
  15 november, 2009 at 01:57

  var inte det samma år som bilvägarna dit ut korkade ingen av snö och folk fastnade på vägarna och fick sitta i sina bilar och vänta på hjälp ?

  • 15 november, 2009 at 03:51

   Nope, du tänker nog på någon annan plats. Men tågen brukar stoppas av bara någon decimeter snö.

Comments are closed.