Dagens bild – Fågelskådare


Min fyrbenta sambo och jag har ett fritidsintresse gemensamt, och så har det varit hela tiden. De där flaxande små varelserna tycker vi om att titta på, möjligen skiljer sig våra tankar om dem en del.

Det omaka paret på bilden tänker i alla fall inte likadant:

Pippi: ”– Fy fasen vilken läbbig typ…”

Kisse: ”– Den där skulle smaka fågel…”

it , , , , , , ,


11 svar till “Dagens bild – Fågelskådare”

 1. Mm, läcker bild, och jag känner igen blicken från mina två kissar, mest min honkatt, Asta!!

 2. Framförallt tycker jag att det närmast kluckande ljudet katter framkallar när de sitter fågelskådar i fönstret är väldigt underhållande. Hemma i hemtrakterna brukar vi säga att katterna ”skjuter” på fåglarna. Skjuter din katt, Jinge? :-)

  • Väldigt lite, alla andra katter jag haft brukar skallra tänder, min kattfröken försöker istället gräva sig genom fönsterglaset för att komma åt de flaxande godbitarna.

 3. Du är för rolig! Min katt och jag är förstås lite avundsjuka, för vi får inte ha sånt godis hängande utanför fönstren.

 4. Här skulle det bli ramaskri om folk hade fågelmat hängandes utanför sitt fönster och då menar jag inte att skriet skulle komma från ett djur utan från styrelsen i vår bostadsrättsföreningen.

  Jättefin bild!:-)

 5. Kul, och dessutom ett underliggande fint budskap om solidaritet, katterna stöttade varandra under den tuffa inskolningen i det nya livet som helgon.

  • Fast det failade sig rejält i slutet, när katterna förstod att de var katter och således djur som behöver fåglarna för att få kretsloppet att gå runt. Skulle själv lagt in LCHF för en mer modern tappning, istället för B.A i det här fallet.