Blev (S) lurade av konsulter? – Dagens bild

Igår visade jag en bild som jag hittat på Tunnelbanans Farstalinje, det var reklam för socialdemokraternas omskrivna förslag om en privat butler i Tunnelbanan.

Socialdemokraterna

Idag på hemvägen i pendeltåget så hittade jag en ny skylt med samma tema. Där visas Dagis 1 minut, Din matkasse likaså en minut. Min egen uppfattning är att socialdemokraterna skjuter sig själva i foten med denna kampanj, jag kan inte tänka mig att tunnelbaneresenärerna vill hämta en matkasse som stått hos någon firma i timmar innan köparen kommer, och jag är helt övertygad om att resenärerna hoppas att deras små illbattingar har en bättre miljö för sitt dagis än nära den lokala T-banan.

Personligen så tror jag att väljarna i Stockholm kommer att straffa (S) för den dummaste reklamkampanjen någonsin. Själv börjar jag undra om inte (S) blivit lurade av sina reklamkonsulter? Lyckligtvis har vänsterpartiet en vettig kampanj.

it , , , , , , , dn1 svd ex1 ab1

  22 comments for “Blev (S) lurade av konsulter? – Dagens bild

 1. 29 augusti, 2010 at 17:37

  Ja du, undrar vilken PR-firma sossarna anlitat denna gång. Var det den offentliga upphandlingen som gick snett och de fick den billigaste men kanske inte den bästa byrån? Humor blir det av det här tycker jag och det var nog inte socialdemokraternas avsikt med den här kampanjen…

  • Sanna
   29 augusti, 2010 at 22:30

   Jag tycker att det är ett väldigt stort och framför allt märkligt glapp mellan innehållet i detta förslag och presentationen/framingen av det. Att planera staden och dess förflyttningsleder i enlighet med kvinnors /hushållsansvarigas behov är ett klassiskt krav från feministiska stadsplanerare – det är innehållet i det här förslaget.

   Att däremot prata om ”butlers”, tvätthämtning och färdiga matkassar visar bara vilken grupp S Stockholm väljer att rikta sig mot nämligen stadens välbeställda medelklass. Där undrar man verkligen hur de har kunnat släppa lös reklamfolket – eller hur (om??) de har instruerat dem. Mataffärer, bibliotek och andra institutioner i bättre anslutning till kollektivtrafik – lysande.

 2. Christer
  29 augusti, 2010 at 17:39

  Haha, en av de få gånger jag 100 procentigt håller med dig.

 3. KGH
  29 augusti, 2010 at 18:00

  Nu har jag redan tidigare ifrågasatt den här kampanjen trots att den varit planerad under lång tid så gav den ett intryck av något man kommit på över för många glas jästa och/eller destillerade drycker. :) Kampanjsiten registrerades i början av juni så det är en väl förberedd kampanj.

  Konstigt att man fortsätter köra på spåret, ser man inte att bron är bortspolad där framme?

 4. Jörgen
  29 augusti, 2010 at 18:15

  Socialdemokraterna säger ju själva att deras mål är att mobilisera och få soffligarna att rösta på just (s). Undrar om det är soffliggarna som faktiskt är så korkade att de tror på Butler och dagis och bajstvätt på busen blir bra. Eftersom de i (S)tockholm insisterar på att fortsätta driva denna vansinnesidé som seriös politik.

  Jag väntar med förväntansfull nyfikenhet på (Mp) reklamkampanjen med luftskepp som kollektivtrafik och clowner på äldreboendet.

 5. N
  29 augusti, 2010 at 18:24

  Tror de verkligen att det är folks största bekymmer? Matkassen och tvätten? Och stjälpningen av barnen till fösta bästa främling? Det är mina minsta bekymmer och gudarna ska vet att jag har verkliga bekymmer som att skrapa ihop till den svindyra hyran varje månad.

  Jag kan bara se för mig småttingarna sittande i varsin bås som boskap… Jag kan inte ens tänka tanken klart. Hur jag än vrider och vänder på detta så blir det bara sjuka scenarier.

 6. Gösta Berling
  29 augusti, 2010 at 18:37

  Hur fel det än är så tycker jag sossarna gör rätt som vidhåller att butlern är en riktig panggrej.

  Jag tänker så här : Antagligen har de omsider kommit på att butlerlöftet nog inte lockar väljare, snarare tvärtom. Men skadan är ju redan skedd … att då hux flux ta bort löftet skulle ju (med all rätt) ge ett extremt veligt intryck och de skulle bli obarmhärtigt sågade av alliansen och – vad värre är – av många väljare. Så sossarna gjorde den riktiga bedömningen att hade de varit så dumma att de ”tagit f-n i båten” så måste de också ”ro honom i land”. Om liknelsen går fram.

 7. David H
  29 augusti, 2010 at 18:43

  Jag trodde det först var reklam från något alliansparti som ville påminna om butlerdebatten som ju kom av sig, men det är alltså (S) som tycker det är en bra idé med ett nytt försök. Oförklarligt.

 8. Maria
  29 augusti, 2010 at 19:05

  Hurra för stockholmarna!

  Själv kommer jag om den rödgröna sörjan kommer till makten att drabbas av allehanda fördyringar av min vardag – men de kommer inte bara att ta pengar från mig utan också tid i och med att jag kommer att få svårare att få ihop min vardag när jag och familjen inte kan bestämma saker själva.

  Jag är inte troende, men om jag var det så skulle jag stå på knä nu och be till Ni Vet Vem om att inte sörjan ska förstöra mitt liv.

  Jag har tre barn och RUT-avdraget har varit en välsignelse för oss. Jag skulle vilja våga mig på att säga att det räddade vår familj. Nu får vi ihop vardagen och kan bo kvar i huset som vi älskar. Rödgröna vill förstöra allt – med förmögenhetsskatter som kanske drabbar oss och ökade bensinkostnader och kanske en skattehöjning så kommer vi inte att ha råd att bo kvar trots att vi båda jobbar heltid. Jag känner mig illamående när jag tänker på vad som kan hända.

  För första gången på länge känner jag en trygghet i min vardag.

  • N
   29 augusti, 2010 at 19:35

   Du tar i så du spricker, Maria! Det som du påstår räddade ditt fina hus är taget från andra kvinnor. Ensamstående kvinnor, utfösäkrade kvinnor, etc. Moderaternas pengar växer inte på träd. De måste tas någonstans. TVÅ ensastående kvinnor med barn i mitt hus hotas av vräkning därför att moderaterna tog ifrån dem en deltidsjukpenning och bägge är för sjuka för att arbeta heltid. Att de gör det ändå och är både mor och far för sina barn räknas inte.

   • Maria
    29 augusti, 2010 at 20:22

    N, hur kan man ”ta” någonting från människor som inte tjänar några pengar själva? Jag förstår vad du menar, men fatta det rätt: det är skattebetalarna som man TAR ifrån, för att GE till de som inte jobbar. Den nivån som man ger till dem är ingenting absolut. En minskning av det man GER dem är inte detsamma som att TA.

    RUT-avdraget kostar dessutom försumbart lite med tanke på hur många jobb det skapar. I och med att svarta jobb blir vita så går arbetarna från bidragsberoende till att arbeta och skatta. Om RUT får tillräckligt många i arbete så går till till och med plus minus noll, och det är då inte frågan om att ta någonting från någon alls.

    Faktum är att RUT redan har sysselsatt så många att vi närmar oss punkten då det slutar att kosta och istället börjar betala av sig och generera mer pengar till välfärden.

    Ekonomin är INTE ett nollsummespel som bygger på en fast mängd pengar – det är faktiskt inte så att man måste ta pengar från en grupp för att ge till en annan. Vissa reformer skapar helt enkelt mer resurser och får ekonomin att växa. RUT är en sådan reform.

    Kvinnorna som du pratar om har ingenting med RUT att göra – RUT är som sagt en reform som betalar sig själv i längden. Sjukvårdsreformen är en annan historia som jag i grund och botten är positiv till. Problemet är inte reformen i sig, utan de definitioner och mallar som man utgår ifrån, och de spikades till övervägande del av tidigare regeringar (de kära sossarna). Tanken bakom sjukvårdsreformen är sund, men mallarna och definitionerna på sjuk och frisk behöver ses över.

    • N
     29 augusti, 2010 at 20:38

     De kvinnorna har betalat och betalar fortfarande skatter och avgifter. I din värld är det kanske så att de sjuka har dimpt ner från himmelen. Men så är det inte. Får man en sjukdom efter att man arbetat i 20-30 år och ens man dör så utgår man ifrån att man ska kunna bo kvar åtminstone i sin hyreslägenhet och kunna försörja sina barn.

     • blingbling
      29 augusti, 2010 at 23:30

      Bullseye, N, det är precis vad det handlar om oavsett om det handlar om hemhjälp eller ROT-dito, man undrar stilla vilken bransch som står på tur för subventioner, bankväsendet ?

    • Kamelsilaren
     30 augusti, 2010 at 12:31

     Jo, i grund och botten är ekonomi ett nollsummespel, men liberala ekonomer pratar om ”dynamiska effekter” och ”banker kan skapa pengar”, men det där är bara bubblor som förr eller senare spricker som ett troll i solsken. Men under tiden bubblan varat har i regel en kraftig förmögenhetsförskjutning ägt rum. En del har blivit rikare, andra fattigare, och de rika har blivit exakt så mycket rikare som de fattiga har blivit fattigare, ett nollsummespel alltså. Ekonomi är varken vetenskap eller matematik, det är bara plus och minus.

     • Christer
      30 augusti, 2010 at 16:28

      Så om jag skapar en tjänst i Sverige som drar in pengar från resten av världen så har jag inte tillfört något?

      Alternativt, om jag flyttar utomlands så ligger min del av BNP kvar i Sverige trots att jag inte längre producerar något här hemma?

      Du missar människans drivkraft och då undrar jag, är du medveten eller omedveten om den? Vet inte var du befinner dig på vänsterskalan men om man till exempel drev igenom en Vänster Parti politik till 100%, då skulle en enormt stor del av befolkning flytta på sig. Det är i dagens globala värld extremt enkelt och då skulle du sitta kvar med Svarte Petter. Du kan ju då säga att det är omoraliskt men det är defacto det som skulle hända.

      • Mariam
       30 augusti, 2010 at 16:50

       Det hade varit kul att fatta något av det du skriver.

       • Christer
        30 augusti, 2010 at 22:20

        Försökte skriva så enkelt jag bara kunde.

        • Mariam
         31 augusti, 2010 at 17:12

         Ja, inte är det språket det är fel på. Det dunkelt tänkta…

 9. daniel
  29 augusti, 2010 at 20:35

  vaffan.. Kan vi inte införa adelklasser också medans vi är på gång? Vad är det för fel på sossarna i stockholm? Jag hade lämnat på direkten. Medlemmarna kan ju knappast ha varit med och skapat denna skit

 10. 29 augusti, 2010 at 21:28

  Man får inte glömma att de har hård konkurrens av t.ex. moderaternas arbetarpartiaffischer och framförallt kd:s ”Mänskligare Sverige” där Göran Hägglund leker arga leken med en rad uppstoppade djur…

  Jag tror att många är förbannade på hur toppstyrning, PR-konsulter och blockpolitik flyttar politiken längre från väljarna till en liten grupp makthavare.

  Personligen tycker jag också att s har fel lösning. Problemet är ju snarare som v, F! och mp framhåller att allt färre jobbar väldigt mycket för att försörja allt fler (pensionärer) samtidigt som allt fler blir arbetslösa. 30-timmarsvecka borde vara möjligt att diskutera.

  • Mariam
   29 augusti, 2010 at 22:43

   Jag tycker att det är otroligt att politikerna inte har fattat att 30-timmars veckan är lösningen på många problem. Många skulle orka mer, förslitningskador och skador av stress och utbrändhet skulle minska, barnen som aldrig mått så dåligt som idag skulle må bättre och vi skulle hinna ta hand om vår städning och tvätt själva utan butler och piga och trosor som tvättas av underbetalda främlingar.

 11. nils
  29 augusti, 2010 at 21:31

  Fungerande mailadress? / Jinge

Comments are closed.