Julhelgens stora nyhet!


Alla har vi sett att Wikileaks egentligen inte presenterar några nyheter, de flesta saker som de kommer fram med bekräftar nämligen bara sådant vi sedan lång tid visste eller anade, och så är det också med julhelgens största nyhet. Och inte heller den är någon nyhet, i alla fall om man inte menar att själva bekräftelsen är en nyhet i sig.

För är det någon som förväntar sig att ledarsidorna i landet kommer att berättaom regeringens spel under bordet med USA? Jag gör det i alla fall inte, och därför är det extra viktigt att vi sprider det till så många vi förmår. Jag citerar två bloggar nedan, och jag rekommenderar alla att besöka dessa och läsa texterna i sin helhet eftersom det är viktiga bekräftelser vi får. Fredrik Reinfeldts lögner är avslöjade och han står med rumpan bar, kejsaren har inga kläder, och det har inte hans ministrar heller, eller så kan man uttrycka det som Piratpartiets MEP Christian Engström: ”Vi vet med säkerhet att statsminister Fredrik Reinfeldt ljög när han i valrörelsen 2006 sa att han ”inte ville jaga en hel ungdomsgeneration”. Det ville han visst. Han ville bara bli vald först.”

Rick Falkvinge: ”Några dagar innan jul fick jag ett paket med några telegram ur WikiLeaks’ stora samling, “som kanske kunde intressera mig”, av en anonym källa. De hade publicerats delvis av SVT tidigare. Men det var vad som inte hade publicerats av SVT som var rena sprängstoffet. Det tog mig fyra dagar att förstå vad jag precis hade fått i svart på vitt, och jag har fortfarande inte smält det. Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som “mycket samarbetsvillig” och “är helt med på noterna”.

Sedan 2006 har vi påstått att datalagring, polismetodutredning, utredningen som ville stänga av folk från nätet (Renforsutredningen), den politiska rättegången och förföljelsen av The Pirate Bay, IPRED och FRA alltihop är del i en större helhet, en sammanhängande helhet som är styrd av amerikanska intressen. Det har låtit konspiratoriskt i överkant. Rentav löjligt. Vi har menat att den amerikanska regeringen jagar på en systematisk nedmontering av medborgarrätter i Europa och på andra platser för att amerikanska företags dominans inte ska riskeras, och då framför allt på upphovsrätts- och patentområdet.

Men plötsligt stod det där i svart på vitt. Så långt att de tjänstemän på Justitiedepartementet som har skrivit själva lagtexten till IPRED, tjänstemän som jag har namngivit och kritiserat, har varit på ambassaden och fått instruktioner.
Det här blir ett lite långt nyhetsbrev, för jag tänker gå igenom dokumenten i detalj. Om du inte känner att du vill läsa mycket just nu, så räcker den här meningen: Piratpartiet hade rätt i precis allt. Jakten på vanliga Svensson som delar musik och film med varandra har legat bakom den största nedmonteringen av medborgarrätter i modern tid, och amerikanska intressen har legat bakom allting.”

Christian Engström: ”Vi vet med säkerhet att justitieminister Beatrice Ask ljuger när hon påstår att datalagringen bara ska vara till för att sätta dit terrorister och grova brottslingar. Det är lögn. I planen som diskuteras i telegrammet framgår att syftet är att komma åt bagatellbrott och fildelning.

Vi vet med säkerhet att förre försvarsminister Mikael Odenberg ljög när han sa att FRA inte skulle övervaka svenskar, och inte skulle ge polisen tillgång till informationen. Planen från USA, som den svenska regeringen var med på att genomföra i det fördolda, var hela tiden att både polisen och USA skulle få fri tillgång till alla uppgifter.

Vi vet med säkerhet att statsminister Fredrik Reinfeldt ljög när han i valrörelsen 2006 sa att han ”inte ville jaga en hel ungdomsgeneration”. Det ville han visst. Han ville bara bli vald först.”

Jag tycker att just du ska ta dig den lilla tid som behövs för att läsa bägge inläggen hos Rick och Christian. Det handlar om viktig information, en information som visar hur vår regering går i amerikanska ledband, och hur den agerar för att dölja detta för folkflertalet. Vilka slutsatser som sedan behöver dras, och vilka åtgärder som bör vidtas, det handlar om ideologi och enskilda beslut. Men att vi behöver göra någonting är uppenbart, vår regering för oss bakom ljuset och det ska den givetvis inte komma undan med. –> Länk till Rick Falkvinges artikel + Länk till Christian Engströms artikel

it , , , , , , , , , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd gp Läsvärt: krassman, kaj, röda m, kulturbloggen, k&å, gester, martin, loke, zaramis, annarkia, hogberg, röde varg, hampus, pierre


13 svar till “Julhelgens stora nyhet!”

 1. Hur skall vi få de stora dagstidningarna att ta upp detta? Piratpartiets avslöjande är ju en stor politisk sensation. Avslöjar regeringen helt. Jag har på morgonen kollat förstasidorna på fyra av de stora tidningarna men inte hittat några rapporter som rör Piratpartiet och deras ”julgåva” ur Wikileaks material. Tänker media verkligen tiga ihjäl denna skandal kring regeringen? Som det ser ut nu ägnar de sig åt trafikkaos och ”stökig helgnatt”. Skall bli intressant att se HUR fega svenska journalister och chefredaktörer i verkligheten är.
  Ulla Johansson

  • Mja, du får samtidigt tänka på att tidningarna inte fungerar som bloggar.. :-) Det kommer förhoppningsvis artiklar under dagen, eller så blir det i morgon. Svårt att tiga ihjäl detta eftersom det säkert kommer att växa.

 2. Underbart att (fascist)Allianzen så att säga skitit i det blå skåpet. Det här ska ’Vår Käre Ledare’ Landsfader Reinfeldt inte få komma undan med. Samtidigt beklagligt att det vi ’USA-hatare’ alltid har hävdat utan att kunna bevisa till 100 % nu visar sig vara just så illa som vi sa.

  Det kommer bli mycket intressant att se hur framförallt Expressen, Allianzens största megafon, behandlar denna världsnyhet. Är de så indoktrinerade i Allianzens ofelbarhet att de inte publicerar så ’elaka’ artiklar eller vill de sälja lösnummer. Kapitalismens villkor, d v s vinst går före ALLT, kanske slår tillbaka mot vår Allianzregim. Det om något vore vad jag skulle kalla poetisk rättvisa.

 3. Jag läste en wikileak cable som sa att de var oroliga över att ett parti som piratpartiet skulle få mer makt och att det skulle vara bättre om Sverige demokraterna skulle få röster. För båda partierna tar sina röster från arga unga män.

  Skulle inte förvåna mig om USA sprider rasist propaganda här i Sverige för att hjälpa Sverige partiet över Piratpartiet.

  Om vi ser historiskt så kunde vi se CIA sponsra nynazister i Europa under 70-80 talet för att stoppa vänster terrorismen så det skulle inte vara mer än troligt att de sprider hatpropaganda.

  Denna propaganda har också en annan effekt som de skulle vilja ha, ökat stöd för sina krig.

 4. Här läst och just nu är det mycket tankar om allt detta som ska sorteras inom mig. Länkar från facebook ligger redan där och ska fortsätta göra min del att sprida och ta upp detta.

 5. Den här listan som vår regering aktivt jobbat på att pricka av för USAs näringslivs räkning är samma som skickats ut till många länder. Ni kommer ihåg Frankrike som röstade för att stänga av Internet användare. Där nöjde man sig inte med två heltids åklagare som här i Sverige, man valde att inrätta en helt ny myndighet för att jaga fildelare om jag minns rätt.

  Ännu en gång ser vi hur USA agerar precis som en terror stat. Med olika hot som medel ser USA till att de får sin vilja igenom i andra länder. De ändrar de ländernas lagar, de får andra länders regimer att ljuga för sitt folk och allt för att USAs stora företags intressen ska tillgodogöras. Varför tar ingen upp detta som ett hot mot Sverige när hot mot nationen diskuteras?

 6. Den kommande påstådda läckan om en bank, kan ha samma upplägg som hände 1907, då man skapade en ekonomisk kris, genom att lura insättarna att ta ut sina pengar från sina banker. Bankerna har bara en liten procent inlånat av det utlånade kapitalet, som bara är bokföringsposter till största delen. Denna brist på kapital kommer att skapa en ny bankkrasch, eftersom bankerna blir tvungna att återkalla utlånat kapital.
  Så denna läcka kan verkligen spela några storbanker i händerna och på så vis kan plutokraterna ta över politiken i hela västvärlden för gott.
  Amerikanska siter har upplyande skrivning om detta.

 7. Har det skrivitits någonting i prasselmedia än? Har inte varit helt à jour med nyhetsbevakningen under julen men är det verkligen fortsatt bedövande tyst?

 8. Tack för upplysningen om denna nyhet. Den lär aldrig dyka upp i våra medier. De kommer aldrig att vilja erkänna att de manipulerats. Dessutom är det alldeles för jobbigt för dagens stressade journalister att gräva i det här, om de mot förmodan skulle få sina chefers tillåtelse. Sen finns ju heller inga pikanta personvinklar att dra på. En död nyhet m a o.
  Men vi är många som inte är det minsta förvånade över sakernas tillstånd. Möjligen förskräckta.

 9. Var går gränsen tänker jag. Att USAs stora företag får styra lagstiftningen i vårt land på detta sätt ser vi nu. Vad händer om stora Kinesiska och Indiska företag om något år vill få igenom samma metod för att värna om sina egna företags intressen i Sverige?