Tömmer Israel ”utposter”?

Nu presenterar media dagens nyhet från Mellan-
östern, Israel planerar att tömma några illegala utposter, som de kallar det, och de övar i hemlighet.


DN:
”Israel överväger att på en och samma dag tömma alla de 23 otillåtna bosättarutposter som byggts på den ockuperade Västbanken, rapporterade den israeliska dagstidningen Haaretz på tisdagen. Därmed skulle ett gammalt löfte till USA uppfyllas. Enligt Haaretz, som brukar betraktas som vänstersinnad, har planen utarbetats av den israeliska militärens säkerhetsavdelning ”med premiärminister Benjamin Netanyahus goda minne”. Något datum för operationen har inte lagts fast, skrev tidningen, men militären sades ha genomfört en förberedande övning i förra veckan.”

Dagens Nyheter skriver att Israel ska tömma 23 otillåtna bosättarutposter, ett sådant sätt att uttrycka sig är olämpligt eftersom samtliga (!) bosättningar och bosättarutposter är otillåtna och olagliga enligt alla definitioner. Att Israel själva tillåter vissa bosättningar betyder inte att Förenta Nationerna gör det. Möjligen är det USA:s agerande som förmått Israel att börja agera, men personligen är jag mycket skeptisk till landets regering.

När de tar ett steg framåt så brukar det innebära två steg bakåt. Utrymmer de 23 ”otillåtna” utposter så river de väl samtidigt femtio palestinska hus i östra Jerusalem. Tyvärr är det så det har sett ut ända sedan man tog landet från palestinierna. Låt vara att man gjorde det tack vare att Storbritannien och FN gett dem lov, men det var ett löfte som de inte hade rätt att ge.

I Israel används en devis som låter – ett land utan folk åt ett folk utan land. Det är falskspel i elitklass

Israel

eftersom det faktiskt bodde människor i Palestina. Det skulle glädja mig om svenska tidningar beskrev vad som har från åren före Nakban.

reklam

i Andra om: , , , , , , , , , , dn123 svd1 ab1 dbl1 Anna Allende Svensson Lennart Eiz 4:e int Annarkia FFF Lasse Paolo t

[tags]Israel, Mellanöstern, Palestina, Utposter, Ockupation, FN, EU, USA, Obama, Netanyahu, Politik[/tags]

  5 comments for “Tömmer Israel ”utposter”?

 1. KA
  21 juli, 2009 at 16:38

  Israel bara ljuger och bedrar.

 2. doublecorona
  21 juli, 2009 at 16:53

  Läs kommentarsreglerna!

 3. Palestinier
  21 juli, 2009 at 17:56

  Efter påtrykningar från USA kommer Israel att utrymma 23 utposter av 120 , Israel har åtagit sig att avveckla de senaste utposter i enlighet med färdplanen från 2003
  Ingen av de mer betydande utposter kommer att avlägsnas , det handlar om små utposter där en eller två bosättare bor med sin husvagn
  Israel anser att det är omöjligt att utrymma alla utposter . om det är omöjligt att utrymma dessa symboliska utposter hur kommer regeringen i Israel att få bort de stora bosättningarna i framtiden
  Det är möjligt att dessa åtgärder kan övertyga den amerikanska administrationen men inte oss palestinier , Israel har redan förklarat två tredjedelar av västbanken som” statens mark”

 4. Charlie
  21 juli, 2009 at 21:06

  Jag tycker att världssamfundet ska skicka några tiotusen soldater till Israel och säkra 1967 års gräns. Sedan bör de utrymma de områden som rasiststaten ockuperat och transportera de olagliga ockupanderna till Telaviv.

  Det måste bli ett slut på klemandet med Israel!!!

 5. Sara G
  22 juli, 2009 at 18:04

  Det är väl rätt gagnlöst att resa till just Auschwitz
  för att lära sig dödandets konst där. Hur skulle det praktiskt gå till?
  Finns någon förklaring i boken?

  Däremot så räcker det väl för Hezbollah att stanna i Mellanöstern, i Gaza, på Västbanken, Irak och Afghanistan. För där dödas folk hur ofta och effektivt som helst. Senast mördades 1400 personer på tjugotvå dagar i Gaza, många med hjälp av vit fosfor.

Comments are closed.