Galen flygare övermannades

Personligen tillhör jag de flygräddas skara, jag tar definitivt inte flyget om jag inte ska resa mycket långt. Jag tycker att det är obehagligt.


Det blir inte bättre
av att läsa den här sortens historier i tidningarna, förut var det en galning som fick för sig att flyga rakt ner i havet med passagerare och allt, och på den här beskrivningen låter det som om det inte var långt kvar den här gången.

AB: ”Det var i söndags som Air Canadas nattflyg mellan Toronto i Kanada och London blev åtta timmar försenat. Orsaken var att en besättningsmedlem drabbades av en mental kollaps mitt i natten. Inför ögonen på 146 passagerare leddes styrmannen rabblande och skrikande ut från cockpit med våld. Besättningen fick hjälp av passagerare att övermanna honom och våldsamt tumult utbröt. Man tvingades till slut binda fast styrmannen för att undvika att han skadade sig själv och andra.”

Flygrädsla är egentligen inte rätt ord för min känsla. Jag är inte alls rädd då jag sitter bredvid en erfaren flyglärare (Major i flygvapnet) som jag gjort. Med honom som instruktör har jag flugit ett antal flyglektioner med en Piper Cherokee för ett antal år sedan. Jag flög helt utan hjälp, annat än ett vakande öga, från Mohed i Söderhamn, ner till Gävle och sedan rakt upp till Bollnäs, och sedan österut till Mohed igen. Landade gjorde han, men jag spakade ner till drygt 100 fots höjd.

Jag har själv spakat och landat ett Bergfalke segelflygplan från släpp till landning. Inga som helst problem men visst pirrar det lite när man måste ha fallskärm när man flyger.

Det är klart att det känns tryggt när instruktören jag flög med utbildar piloter till jaktplan, det är inga amatörer som får göra det. Men grejen med stora flygplan är nog mer att man inte ser piloterna. Man vet aldrig vad det är för folk eftersom de redan sitter i cockpit när man går ombord. Det i kombination med gamla flygplan, ibland dåligt underhållna eller felkonstruerade flygplan som t.ex. Dashplanen, gör att jag känner tveksamheter. Det finns trots allt tåg…

Andra om , , , , ,

[tags]Flyg, Flygsäkerhet, Flygkrasch, Piloter, Trafikflyg, Flygrädsla[/tags]

  6 comments for “Galen flygare övermannades

 1. Leo
  30 januari, 2008 at 16:34

  Kommentarsreglerna!

 2. Palestinier
  30 januari, 2008 at 16:37

  Hej
  Jag försöker igen , Hoppas det fungerar

 3. Palestinier
  30 januari, 2008 at 16:56

  Det var jätte roligt att komma fram , Jag är lycklig , Tack för hälpen

 4. Leo
  30 januari, 2008 at 19:28

  Ja det här med flyg kan vara lite vanskligt ibland! Här har vi en naturbegåvning på flygning som kraschlandat..
  http://norrkoping.expressen.se/nyheter/1.1026608/kraschlandade-i-vattnet-och-dog

  trist följd av olyckan..

 5. 31 januari, 2008 at 02:52

  Inte då Lars! Det var på 70-talet, då man inte oroade sig för avgaser. Dessutom ”råkade” en flygklubb bli skyldig mig en massa pengar. Och då de visste om min fascination för dessa flygande tingestar så gjorde vi upp om att jag skulle ta ut dem i flyglektioner. :-)

 6. blingbling
  31 januari, 2008 at 11:36

  Hemmavid har vi en utbränd icke läskunnig brevbärare som tvingats tillbaka, det resulterar i att breven hamnar i vilken av grannarnas brevlådor som helst. På eftermiddagen går alla omkring och byter brev med varandra.

  Undrar om man borde skriva ett artigt brev till VD för posten och påpeka att deras förträffliga service skulle bli ännu bättre om breven hamnade i rätt lådor direkt ?

Comments are closed.