1000 dagar till valet och besökare 2 500 000 kom 19.20


Besök på jinge.se

En märklig dag detta. Två stycken jämna siffror varav den ena pekar på en exakt tidpunkt och den andra pekar på ”någon gång ikväll”.

Nu är det ju ett JavaScript som räknar ut att det är 1000 dagar kvar till valet vilket inte betyder att det i praktiken är så länge det dröjer innan vi får byta ut dem som gör livet surt för så många svenskar. Datorer kan inte tänka själva så den räknar bara ut vad den är tillsagd att räkna ut. Den följer inte dagspolitiken och har definitivt ingen aning om opinionsläget, ja den vet inte ens vad opinionsläge är för något om man inte skriver in det i ett datorprogram, och inte ens då faktiskt.

Och att besök 2,5 miljoner kommer under kvällen har jag sett på min räknare. Det fattas nämligen bara drygt 500 besök och det blir det nog om det inte blir alltför mycket grötrimmande och julklappsinslagning under kvällen. Tyvärr så är det svårt att lista ut VEM det är i efterhand. Jag skulle troligen kunna pricka in besöket i loggen, men den övriga informationen handlar om IP-nummer, Browser, Skärmupplösning och andra variabler som maximalt ger mig information om vilken ISP vederbörande har.

Strunt samma. Kul med så många besök, trist att det ska vara så långt kvar till valet.

Uppdatering: Besökare 2 500 000 kom klockan 19.20 OCH han är identifierad! Kolla kommentarerna!

(Tabellen visar antal sidvisningar sedan november 2004. Understa strecket vid pilspetsen är 2000 sidvisningar/dygn och sedan representerar varje streck 2000. Data från tiden före november 2004 finns på ett annat konto på statcounter)


20 svar till “1000 dagar till valet och besökare 2 500 000 kom 19.20”

  1. Grattis Jinge!
    Det besökarantalet är verkligen glädjande med tanke på de ämnen du tar upp OCH på det sätt du gör det!

    (Det där med siffrorna 1000 och 2500000 dyker det säkert upp ngn snart som kommer att förklara att det stämmer med ngt som stått i ngt religiöst dokument som just den personen tror på och som därmed visar att just den ”tron” är rätt..)

    God Jul!

  2. Jinge:

    grattis till den välförtjänta uppmärksamheten! Förresten, får man något av dig ifall man blir den 2500000:e besökaren? :p

  3. Hur som helst så är du numera omnämnd på Bloggtidningen.se Jinge.

    Hur länge har du haft bloggen? När började du?

    Grattis till både Jinge och den som vann knappen, tur att det inte var jag. Men å andra sidan har jag knappar som skulle vara åtråvärda för en del av er.

    Minns ni de moderaterna hade i valet? ”Jag vill också byta statsminister” – men ni kan glömma att jag tänker dela med mig av dem ;-)

    Jag tycker inte att det ska bytas regering, även om jag för tillfället är smått irriterad.

  4. Såvitt jag vet Mary så finns det ingen bloggtidning. Bara en blogg som kallar sig ”tidning” men som i första hand länkar till tidningar (via Twingly) och surrar om bloggar ibland.

    WP-blogg har jag haft sedan sommaren 2004, innan dess hade jag en ”blogg” utan kommentarsfunktion ett år knappt.

  5. Grattis till en blogg som tilldrar sig välmotiverad uppmärksamhet. Du har ju tagit upp såväl angelägna saker som annat på ett lättillgängligt och ärligt sätt.
    Gå vidare så Jinge! Go Jinge Go!

  6. Det finns numera en som heter bloggtidningen.se som drivs av mig och RoseMari Södergren (Kulturbloggen). Vi är båda proffsjournalister och vi vet vad vi gör.

    Så jag vet att den finns.

    Den är under uppbyggnad och vi har många läsare och många glada kommentarer och tillrop.

  7. Fast både du och Rosemarie har betydligt fler läsare på era egna bloggar väl?

    Att en blogg har url bloggtidningen.se innebär inte att det är en tidning, det är
    fortfarande en blogg :-)

    Men jag tackar för uppmärksamheten…

  8. Nu ska du vara julsnäll här Jinge ;-) och ge oss en chans, och gratulera oss till vårt initiativ ;-). Allt har en början, det hade även din blogg. Vi har rejält med läsare från alla kategorier av bloggare.

    Bloggtidningen ska bli en resurs för alla bloggare och avsikten är inte att vara en åsiktsmaskin utan snarare ett hjälpmedel och ett kul ställe att hänga på och snacka bloggning.

    Tidningar och bloggar, allt går samman i en enda mediaenhet i allt snabbare takt…

    Men åsikter måste man få ha, därför har vi våra egna bloggar också. Vi har lite olika ingångsvärden, haha. Precis som du och jag har, men det är väl för det mesta uppfriskande tycker i alla fall jag.

    Julkram på dig (och er andra förstås)- nu ska jag gå och smaka på julskinkan…

  9. It´s a deal Mary!

    Maila mig din adress så skickar jag det på onsdag. Nej, jag kan faktiskt lägga det på lådan i morgon, men det händer nog inte så mycket. Min adress kommer i svarsmailet… :-)

  10. Hampus! :o) #19…

    Vad är det för ord:
    ”Hadenärangrattisjinge” …?!

    hahhahaha…!
    Har du redan börjat med festen..?