Min chock över att vi har fått en högerregering förlamar mig fortfarande. Jag får rätt många mail med frågor om vad jag tycker om det ena med det tredje.
De senaste dagarna har den borgerliga regeringen låtit förstå att det statliga spelmonopolet sjunger på sista versen. Jo det finns berättigad kritik mot verksamheten men absolut ingen tjänar på att vi släpper in en massa utländska bolag på spelmarknaden vilket egentligen bara innebär att vinsten som förut gick till statskassan i stället kommer att gå till utländska spelbolag.
Reinfeldt talar varmt om att låta vanligt folk bestämma över sin egen situation. Det betyder på svenska – Sänker man a-kassa, sjuklön, sjukpensioner och vanliga pensioner så är det upp till den enskilda att göra något åt sin situation. Vill inte pensionären arbeta så är det upp till henne/honom.
Maud Olofsson har tidigare flaggat för att man ska göra förändringar i arbetsrätten till de ungas nackdel. Det finns starka krafter inom den nuvarande regeringen som vill gå betydligt längre än så, folk som menar att en förutsättning för att Sverige ska klara sig i en alltmer globaliserad värld är att avskaffa arbetsrätten praktiskt taget helt. En av dem som har den uppfattningen är Carl Bildt.
Det är samma person som säger att vår samverkan med USA nu bör öka på en mängd områden. Vissa hade förhoppningar om att vi med honom som utrikesminister skulle få en mer aktiv och progressiv utrikespolitik. Hur de kunde tro det med en traditionell högerman som Bildt förstår jag inte. Han har i stället gjort sig en profil på att ha en något mer kritisk framtoning när han inte varit knuten till vare sig regering eller FN. Men nu, när han fått lite mer makt så kommer absolut de rätta takterna fram.
|
Redan inom någon månad så kommer sannolikt regeringen att tillkännage att den svenska ”fredsbevarande” styrkan i Afghanistan ska utökas. De inköp av Boeing C17 som initierades av (s) kommer givetvis att genomföras, vi kan också vara förvissade om att pengar nu kommer att avsättas för nästa generation Jas-Gripen.
Nej, kunde man dra täcket under huvudet och gå i ide i fyra år skulle jag göra det. Nu kommer vi att få se en tämligen dramatisk period av social nedrustning vars honnörsord kommer att vara
– privatisering och konkurrensutsättning. Eller som Reinfeldt säger, – folk får bestämma över sin egen situation…
Andra bloggar om: Politik, Högerregeringen, Reinfeldt, Trojansk Häst
[tags]Politik, Högerregeringen, Reinfeldt, Trojansk Häst[/tags]
|
2 svar till “Reinfeldt – En svensk Trojansk häst!”
Både Reinfeldt och socialminister Hägglund betonade under fredagen den valfrihet och mångfald som nu skulle komma alla till del inom välfärden och där man kunde sitta hemmma vid köksbordet och planera för sina behov.
Att denna valfrihet inom välfärdssytemen skall vara kopplad till och gynnas av andra driftsformer än det offentliga, nämligen av marknadskrafterna i form av vinstdrivande privata företagsformer, förstod jag också. Kommersialismen inom välfärdssystemen skall ytterligare trappas upp genom sk pengsystem såsom bl.a barnvårdnadspeng, skolpeng, sjukvårdspeng och omsorgspeng. Och sedan kan de med tjocka plånböcker späda på ytterligare med eget kapital och privata försäkringar och köra före i gräddfil efter gräddfil inom de olika välfärdsinrättningarna.
Fy fan för denna borgerliga, kristet kärlekslösa osolidaritet mot de behövande som har det sämst ställt i samhället. Dessa senare kommer ganska snart att hamna på fattighusen och i soppköerna!
Bildt och Reinfeldt representerar två olika vägar till samma mål. Bildt står för riv alltihop medan vi har chansen, Reinfeldt därmot menar att man ska börja med att riva sådant som folk inte ser konsekvenserna av direkt (och räknar smart nog med att när de inser det har de redan glömt hur det var före rivningen och dessutom har det tillkommit en massa nya väljare som inte minns någonting alls av den välfärdsstat Sverige var en gång) för han vill bli vald även 2010 som sagt och har nog stora chanser att bli det också.